mahallenin en fırlama çocuğu   

adana çık aradan

1. misket, taso, futbolcu kartları ve bunun gibi oyunlarda tek ütendir.* neden bilmiyorum ama bu tip çocuklar gözümde ön dişinin biri eksik, kısa pantolonlu, burnunda sümüğü ile canlanır. karı-kız ile işleri olmaz. afacanlık peşinde koşarlar. bir de sapanla kuş avlama şampiyonudur bunlar. attıklarını vururlar.
    (deniz büyücüsü, 17.04.2007 13:55)
  2. bu çocuğun karnesinde en az beş zayıf olur. hiç ders çalışmaz. ama tuttuğu takımın kadrosunu sorsanız. tek tek sayar eşşoğlusu. yedek kadroyu da sayarken '' bu da sana kapak olsun '' der gibi bakar gözünüzün içine.
    (deniz büyücüsü, 22.05.2007 17:35)
  3. bunun bir de küçük çaplı bir çete lideri sıfatı olur.
    (chericheri, 22.05.2007 17:42)
  4. halı saha maçlarında ofsayta itiraz eder bu. *
    (deniz büyücüsü, 04.08.2007 17:43)
  5. sigara kağıtlarını biriktirip para olarak kullanma üstün zekasını göstermiş ve buna mahallenin diğer çocuklarını da alet etmiş haylazlardır.kardeşimin sigara kullanmayan anneme "ballıca al en önemli sigara o "diye yalvarıp yakarmasının major sebebi olan çocuktur.kökmek gibi yaratıcılık örneği kelimelerle konuşur.*gazoz kapağı ve taso vazgeçilmezleridir.
    (leda, 04.08.2007 18:08 ~ 18:09)
  6. patlayıcı uzmanıdır bu kimseler.kızkaçıran, torpil, parkeye kolonya döküp-yakma konularında engin deneyimlere sahiptirler.
    (corvo, 04.08.2007 18:20)
  7. mahalle çocukların kanatları altında toplamış,saklı lider kişiliktir.
    mahallenin ağaçlarına diğer çocuklar girer,hasılatı o paylaştırır.
    kendisi bir çocuk ile küstüğü zaman diğer çocuklarında otomatikman o çocuğa cephe almasına sabep olur.
    her bir bireyin bir diğerine ortak diyerek hitap ettiği gizli bir grup sözkonusudur,lider tabi ki o dur.

çocuk-ahmeeeeet ercan ortaklıktan çıkıyomuş.
    ahmet-ercanla konuşmayı yasaklıyorum.
    ercan-sizin ki can da benim ki patlıcan mı ?

(bkz: çocukken yapılan saflıklar)
    (adrian, 04.08.2007 18:33)
  8. okul bitince öğretmen dövmek gibi pis ve kaka emelleri vardır bunun.
    (deniz büyücüsü, 14.09.2007 10:27)
  9. zile basıp kaçan çocuk ve bu çok tehlikeli ikilidirler. aman aman...
    (deniz büyücüsü, 18.09.2007 17:56)
  10. mahallenin en taş dul hatununa bülüğünün boyutuna ve işlevine bakmadan asılan çocuktur.
    (bir garip insan, 18.09.2007 18:01)
  11. mahallenin en fırlama 2. çocuğu tarafından kıskanılandır.
    (saintribmar, 18.09.2007 20:54)
  12. "büyüyünce ne olmak istersin?" sorusuna iç güdüsel olarak sütçü diyen çocuktur.
    (hansvoralberg, 18.09.2007 21:10)
  13. hep onun istediği oyunlar oynanır.genelde kaybetmez ama öyle bir tehlike sezerse hemen başka oyuna geçmeye zorlar diğer veletleri.
    (melodynelson, 18.09.2007 21:15)
  14. kendisi için en masumane şekliyle "piç ya" yorumları en fazla yapılan çocuktur.
    (never walk alone, 18.09.2007 21:36)
  15. (bkz: yetişkinlere kafa tutan bitirim çocuk)
    (obsession, 18.09.2007 22:35)
  16. mahalledeki sevgilileri takip edip tam aralarında birşeyler olurken pis pis sırıtıp "ııııı sölicem siziiiiii" şeklinde tehditle kendine şeker-çikolata aldıran çocuktur.
    (portakalda vitamin, 18.09.2007 22:41)
  17. 3 yaşında ya var yok. ismi erol. mahalleden geçerken kendisini sevimli ve tatlı bulan bir yaşlı amca marketten gofret tarzı bir şey alır buna abisi de yanında ;

- teşekkür et bakalım amcaya erol'cum..
    - eyvallaaaa!

(bkz: system halted)
    (deniz büyücüsü, 12.12.2007 13:09 ~ 13:17)
  18. sokak köpeğine sormuşlar günde kaç tane taş atıyorlar sana diye. mahalledeki zina sayısına bağlı demiş.
    (bkz: burada bir tanım gizlidir)
    (one more cup of coffee, 12.12.2007 13:47)
  19. bakkala sigara almaya mahalleden bir çocuk gönderme işleminde kullanılan çocuktur.kendisi bu gibi ulvi görevlerde ilk akla gelendir,ona kayıtsız şartsız güvenilir çünkü bu işi yapabilicek birisi varsa o da bu çocuktur.gözleriniz onu aradığı an bisikletiyle beraber köşeden döner.işte oradadır.ağzının sıkı olması ve işini sesizce ve büyük bir ciddiyetle icra etmesi,onun bu görevin adamı olduğunu düşünmenize ve kesinlikle doğsu seçime yaptığınıza dair sizi bir kere daha ikna eder.
    (deaftones, 12.12.2007 13:56)
  20. küçük çocukların topunu kesen amca modeli sadece bu fırlamanın topunu kesmezdi. bunlar beraber ikinci el top işindeydiler sanırım. mahalle maçlarında herkes bir futbolcu ismine bürünürdü ya. mesala birisi eto oldu. bu fırlama hemen atlardı. hayır eto benim. o an kavga başlardı. eto benim, hayır lan benim eto!, benim, benim! maç başlamazdı bu yüzden. hasta ederdi adamı. piç.
    (deniz büyücüsü, 16.07.2008 11:17)
  21. bunun bisikletinin frenleri çalışmadığı için iki ayakabısınında alt lastikleri erimiştir.
    (bkz: freni çalışmayan bisiklet kullanmak)
    (deniz büyücüsü, 01.09.2008 17:25)
  22. sözüne en inanılan, güvenilen çocuktur.

öyle ki, arkadaşımın çocukluğundan bir alıntı:
    x:7 yaşındadır, askeriye lojmanında oturur.
    y: x'ten 2-3 yaş daha küçüktür.
    birlikte oyun oynarlar. x kendine göre yüksek olmayan bir yerden yere atlar.. y, bu duruma çok şaşırır ve sorar:
    - x abii, nasıl atladın oradaan?
    x fırlamadır, cevabı hazırdır:
    - benim meleklerim var, atlarken beni tutarlar, hiçbir yerime bir şey olmaz. her insanın melekleri vardır zaten! seninkilerle sen tanışmadın mı?

y ne yazıktır ki buna inanır ve aynı yerden o da atlar..
    sonuç: y nin kolu kırılır, x de annesinden bi temiz dayak yer..
    (kelebeque, 01.09.2008 18:26)