belki ilginizi çeker
  1. · kayser sozer
  2. · delitube
  3. · arkadaşa aşık olmak
  4. · yolda kendi kendine konuşarak yürümek
  5. · 2007 kanada gp
  6. · her mahallede bulunan tipler
  7. · düşüncesi bile korkunç şeyler
  8. · orospu çocuğu
  9. · deli
  10. · kendini trafik polisi sanan insanlar
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · boylumlama
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · okan bayülgen
  6. · disko kralı
  7. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  8. · kız sözlük yazarlarının erkek sanılması
  9. · mezuniyet günü trajedisi

mahallenin delisi  

1. (me vale madre, 02.04.2007 18:02)
  2. yıllardır göremediğim ve nereye kaybolduklarını merak ettiğim insan grubu. yaşadığı yerin esnafı ve ahalisi tarafından bakılan, kimseye bir zararı olmayan bu insanlar uzun zamandır ortada yoklar.

mesela beşiktaş taksim arasında elinde bir direksiyon ve koltukaltında bir havalı kornayla dolaşan, arada trafiği idare eden deli nevzat'ı yıllardır görmüyorum. kendisi genellikle dolmabahçe'de tıkanan trafikle ilgilenir, bi olay olduğunda anında orada olurdu.

ya da istiklal caddesinde insanların arkasından yaklaşıp çığlık atarak korkutan ve onların korkmuş haline kahkahalarla gülen adam da ortalıkta yok.

çocukluğumu geçirdiğim sivas'a gittiğim zaman da şehirde yaşayan delilerden hiçbirini göremiyorum. ne deli lütfü dediğimiz adam ne de deli nuran denilen kadın artık ortalıkta yok.

bu insanlar devlet ya da sivil örgütler tarafından iyi bakılmak üzere bi yerde mi toplandı? yoksa steril toplum hikayesi için bir yerlerde kapalı mı tutuluyor? akıl sağlığını kaybedip sokaklara düşen insanlara ne oluyor gerçekten çok merak ediyorum. onlar varlıklarıyla yaşadıkları yerin karakterine pek çok şey katıyorlar.

sanki hepimiz akıllıyız anasını satayım!!!
    (tartar, 05.03.2009 11:56)
  3. mahallenin eğlence kaynağı olan üzülecek durumda olan insan. fakat mahalleli asla onu ezip hor görmez, hatta başı derde girdiği an yetkililerden önce mahalleli sahip çıkar ona kendi evladıymış gibi. işte burada mahalle kültürü ortaya çıkıyor. ağaoğlu myworld'de oturan bir insan bunu ne kadar yapabilir veya yapabilme ortamı yakalayabilir kendimize sormamız gerek.
    (hakkibulutun siyah noktalari, 25.09.2009 14:42)
  4. erkan can'ın ( torba suat ), dar alanda kısa paslaşmalar filminde, suçlayacak birini arayıp çok pis dövdüğü mahallelidir. hep var dimi lan dövecek bir deli.
    (tükenmezkalemsilgisi, 26.09.2009 16:21)
  5. kimse neden delirdiğini hatırlamaz...
    (büyük birader, 26.09.2009 16:28)
  6. (toocee, 26.09.2009 16:28)
  7. bulunduğu yerde herkes tarafından tanınan insanlardır. atatürk orman çiftliğinde istasyon ve şençamın arasındaki göbekte bir deli var. kendisiyle gidip konuşmuştum. aslında çok zeki insanlar gibi geliyor bana. çünkü konuştuklarımız atatürk üzerineydi ve çok mantıklı şeyler söyledi. hatta ona para verdiğimde 'atatürk'ün askeriyim ben. o bana paramı veriyor' dedi. evet deli ama akıllı. bir de geçen sene garda bir kadın görmüştüm. tonton nine tadında bir kadındı. önce yolcu zannetmiştim. benim trenim daha gelmemişti bekliyordum. yanıma oturdu ve her geçen trenin arkasından dua okudu. heralde iyi niyetinden falan dedim ama değilmiş. çantasını açtı önce. içinden 35x50 ebatlarında bir resim defteri çıktı. kalemini de çıkardı.resmimi çizmeye başladı. yanıma da elma çizdi. ne düşünüyordu hala anlamış değilim. işte bu yüzden deliler akıllıdır aslında.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 26.09.2009 16:39)
  8. (asabi martı, 26.09.2009 17:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil