yıllardır göremediğim ve nereye kaybolduklarını merak ettiğim insan grubu. yaşadığı yerin esnafı ve ahalisi tarafından bakılan, kimseye bir zararı olmayan bu insanlar uzun zamandır ortada yoklar.
mesela
beşiktaş taksim arasında elinde bir direksiyon ve koltukaltında bir havalı kornayla dolaşan, arada trafiği idare eden
deli nevzat'ı yıllardır görmüyorum. kendisi genellikle dolmabahçe'de tıkanan trafikle ilgilenir, bi olay olduğunda anında orada olurdu.
ya da
istiklal caddesinde insanların arkasından yaklaşıp çığlık atarak korkutan ve onların korkmuş haline kahkahalarla gülen adam da ortalıkta yok.
çocukluğumu geçirdiğim sivas'a gittiğim zaman da şehirde yaşayan delilerden hiçbirini göremiyorum. ne
deli lütfü dediğimiz adam ne de
deli nuran denilen kadın artık ortalıkta yok.
bu insanlar devlet ya da sivil örgütler tarafından iyi bakılmak üzere bi yerde mi toplandı? yoksa
steril toplum hikayesi için bir yerlerde kapalı mı tutuluyor? akıl sağlığını kaybedip sokaklara düşen insanlara ne oluyor gerçekten çok merak ediyorum. onlar varlıklarıyla yaşadıkları yerin karakterine pek çok şey katıyorlar.
sanki hepimiz akıllıyız anasını satayım!!!