ian mckellen tarafından başarıyla canlandırılan x men karakteri. ian amca çizgi romanlardakinin aksine hafif bir alaycılıkla oynar ki ağzınıza layıktır efenim.
şöyleki:
kahramanlarımız özgürlük heykelinin meşalesinin içinde magneto tarafından kıstırılmışlar, elleri kolları bağlanmıştır. bu sırada magneto iner. (evet, bildiğiniz tepeden iner uçarak) cyclops: -storm, fry him! magneto: -yes, a bolt of ligtning into a huge copper conductor. and i thought you lived at a school...
2009 yılında vizyona girecek ve imdb'ye göre patrick stewart'ın oynadığı charles xavier karakterini de barındıran film.x men 3'ün son film olduğu açıklandıktan sonra belli başlı karakterleri ayrı ayrı filmlerde görmeye başlıycaz artık.
misal bir de wolverine isminde film gelecek 2008'de.merakla bekliyoruz.
prof x ile x men grubunun temellerini atan en güçlülerinden biri olarak kabul edilen mutant. iknci dünya savaşında ailesini kaybetmesiyle derin psikolojik yaralar almıştır bu yüzden homo sapiens e karşı büyük kini vardır . homo sapiens ve homo superior arasında barış olamaz fikrini taşır . xavier la da ters düşmesi bu nedendendir.
jetix te yayınlanan x-menin çizgi film versiyonunda manyeto olarak telaffuz edilen sapık dublajcılara kurban gitmiş karizmatik x-men karakteri...yuh be kardeşim
x men'in baş düşmanı olan yazardır kendisi. dat diri dat dat zirvesi nde o kadar ışın fırlattım gözümden banamısın demedi. bi el hareketiyle koskoca kale direklerini kaldırdı kafamda parçaladı. güçlüdür yani ayrıca iyi de kafa atarmış.
hani yürüyüşünden kesin basketbolcu abi bu adam dediğiniz tipler vardır ya aynen böyle biri magneto. yakında bir basketbol zirvesi planlıyor sanırsam, takımlar dengeli kurulursa* hoş olabilir, destekliyorum bu planını. ayrıca okuldaşımdır kendisi.
marvel yazarları che yazılı tişörtlerden* mi etkilenmişti bilmiyorum ama, bir süre için marvel evreninde "magneto was right" fırtınası esmişti. bunun bir numaralı sebebi de genosha'da meydana gelen ani mutant soykırımıydı. "magneto was right" sloganı ve felsefesi özellikle genç mutantlar arasında çok benimsenmiş, hatta bazıları* işi iyice ileri götürüp ayaklanma bile başlatmıştı*.
tabi sonra magneto gelip bu popülerliğin içine etti bir güzel, o ayrı.
gerçek hayatta da magneto was right yazılı tişörtler üretmiş ve onlardan bol miktarda para kırmıştı marvel comics. logo da şöyle bir şeydi:
(görsel: magneto/30586)
bir de dip not, şu sıralar yayınlanmakta olan x-men: magneto testament hikayesinden öğrendiğimiz kadarıyla gerçek adı eric lehnsherr değil max eisenhardt'mış.
bisikletine ne zaman bir parça almak istese bir aksilik çıkan yazar.sram ile shimano sözleşmiş mavic'ide yanlarına katmışlar bu adama parça satmayalım aman büyük sprocu olur bizim sponsor olduğumuz takımlar geride kalır diye.burdan bu markalara sesleniyorum delikanlı olun ulennn....
diğer markalara da sesleniyorum tekliflere açığım...