maglor 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. feanor'un ikinci oğludur. silmarilleri almak konusunda ettikleri yemine rağmen daha fazla yıkıma sebebiyet vermek istemediğinden yeminini bozmak istese de maedhros tarafından ikna edilip geriye kalan iki silmarili almak için ona yarım etmiştir. silmaril elini yakınca onu denize fırlatmıştır. büyük bir ozan olarak bilinir ve silmarili denize fırlattıktan sonraki akıbeti hakkında deniz kıyısında şarkılar söyleyip dolaşması dışında bir şey bilinmez.
    (nighttimebird, 24.12.2005 03:43 ~ 04:37)

2. dagor nuin giliath galibiyeti sonrası feanor, kralı gelsin moduna girmiş ve bir avuç adamla morgothun üstüne yürürken, balroglardan kurulu bi bölüğün kuşatmasıyla götü kaptırmak üzereyken, kalabalık noldor ordusunun başında babasını kurtarmaya gelen yağız ozandır kendisi.

morgoth'un elinde esir tutlan abisi maedhrosu kurtarmak üzere kuzeye; himringin ötesine, beleriandı sınırlayan mavi dağlara kadar gidip, sonrasında maglor geçidi * olarak adlandırılacak geçitte noldor ordusuyla beraber morgoth kuvvetlerine karşı başarılı bir savunma gerçekleştirmiştir.

başına gelecek akıbeti bildiğinden dolayı mıdır bilinmez, war of wrath sonrasında sağ kalan tek kardeşi; abisi maedhros'u, morgothun elindeki silmarilleri çalma fikrinden vazgeçirmeye çalışmış fakat aileden gelen genetik silmaril fetişizminin gözünü kör etmesi yüzünden doğal olarak maedhros, onu dinlememiştir. hatta olay tersine dönüp, maedhros maglorun içindeki aynı kalıtsal denyoluğu açığa çıkartarak olaya onu da dahil etmiştir (bkz: ava giderken avlanmak). velhasıl aile lanetleri yüzünden silmarillerin üzerinde hiçbir hükümleri kalmadığı için de tuttuğu silmaril elini yakmış vs. bu acıya ve silmarilin kaybına hassas elf bünyesi dayanamayınca da delirip orta dünya kıyılarında şarkı söyleye söyleye dolaşıp kendini ortamlara unutturmuştur. sesinin valinordan bile duyulabildiği rivayet edilir, ayrıca adından başka hiçbirşeyi hatırlanmayan, fakat en acıklı elf bestesi olduğu söylenen the fall of the noldor'u bestelemiştir.
    (maglor, 03.04.2007 03:27 ~ 25.05.2007 02:06)
  3. @1350259 no'lu girisiyle sabah sabah beni yarmış nesildaş yazar. yarılmamda alkolün de etkisi olmuş olabilir aslında. yarın bir kez daha bakmakta fayda var. ama sonuçta kendisine hoşgeldin diyorum.
    (alkolik2000, 13.04.2007 05:10)
  4. içki masası adamıdır, hoş muhabbet edilesidir. kaynatılası , kaynaşılası nesildaşdır.

(bkz: daha ne diyim)
    (iago, 20.06.2007 22:45)
  5. sırf okuduğu şehri beğenmeyip bölümünü bırakan, tekrar öss ye girecek nesildaşım.beklenmeyen anlarda beklenmeyen hareketler yapabilir, "noloyo lan" dedirtebilir.dikkatli olunmalıdır.sonra adamı daşşak malzemezi yapabilir.*

oturup içilesidir, iyi adamdır.
    (power of the right, 22.06.2007 00:04)
  6. "arkadaşımın arkadaşı arkadaşımdır" düsturu ile tanıyıp sonra kimse gelmesin kendi kendime takılırım zirvesinde görünce şoka girdiğim insan kişi. şahane bir adamdır muhabbet edilir onla hep. su gibi içer ve atraktiftir. kafa bir adamdır en önemlisi ex-eniştedir
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 03.07.2007 12:43)
  7. küpelerine yakında pirsinglerinin de eşlik edeceğini düşündüğüm top sakallı şahsiyet.
    (ses deneme, 05.07.2007 03:01)
  8. güneş gözlüklerinin ona çok yakıştığı,amerikan arabalarını seven(benim gibi),karizmatik,hoş sohbetli yazar arkadaş.
    (ouzbal, 10.07.2007 14:27)
  9. black metal etkileşimli atmosferik emprovize klasik hard rock (bişiy daha vardı arada yahu) icra etmeyi denediğimiz, ardından da tahmin edilebleceği üzere gidip mevzuyu ıslattığımız dördüncü nesil "yazar" dostum...
    (manticore, 09.08.2007 23:02)
  10. bu son fasıldır ey ömrüm zirvesinin organizatörü olan iki zenciden birisidir kendisi.

zirvenin atmosferi saolsun hemen kaynaşılmıştır. sohbetine muhabbetine dolgun fasılda görülesi insandır.
    zirveye getirdiğim sözlükle hiçbir alakası olmayan bir arkadaşımla kanka çıkmalarıda ap ayrı bir panel konusuydu.

hunharca göbek atıp, vahşice rakı tükettiğimdir.
    (dereye inip taş bulamayan adam, 26.08.2007 15:05)
  11. kendisiyle bikaç kez görüşseniz bile yıllardır tanışıyor hissi bırakması olağandır.dünyalar iyisi,hep görülesi kankadır candır.
    (pakapoka, 30.08.2007 15:03)
  12. sonbaharda çılgın hüzün zirvesinde tanıştığım yazar kişisi. kanım kaynamıştır. neden bilinmez. bu arada bir rock grubunda bulunan enstrumanlardan solo gitar hariç her şeyi çalabiliyormuş. vokal olarak yardımcı olmak isterim tabi.
    (cisim tamlaması, 23.09.2007 22:28)
  13. sözlüğe geldiğim de ilk yardım eli uzatan
    hakkında nickinden başka birşey bilmediğim (doğal olarak) yazar.
    (miripiri, 23.09.2007 22:43)
  14. sözlükte benden eski olan ve hoşgelmiş nesildaştır. beni, kendini itü sözlük karşılama komitesi'ne adayan yazar olarak addetmesi beni gülümsetmiş 'ilahi' dediğim kendisini yeni keşfettiğim insandır. kendisin de itü sözlük karşılama komitesi takipçisi insan olduğunu anladığım dedektif ruhlu, kibar insandır. hoşbulmuşumdur dördüncü nesil yazar.
    (sylvia manson, 27.09.2007 17:06 ~ 18:35)
  15. beni izmire götürmeyi ve hatta dövülmesi gereken bir kişiyi benim için dövmeyi vaad etmiş, zor anların rahatlatıcı kişisi. kısmetse ilerde bir gün bir çatıya çıkıp "maglor gelsin yaksa atlıyıciim" atraksiyonu yapmayı da planlıyorum.

kendisine teşekkür borçlu olduğum beni mahçup bırakmış kimsedir
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 30.09.2007 17:15)
  16. halden anlayandır.
    (dereotundannefretederim, 14.10.2007 03:55)
  17. garip adam, gece gece ruhumu yormuştur.farkında olmasa bile...
    (iago, 22.10.2007 23:56 ~ 23:58)
  18. fasılın dinginliği üzerimize olsun isimli zirvenin sonlarına doğru 'gördüm oğlum en sonunda seninde sarhoş olduğunu gördüm' nidalarını atmama sebebiyet vermiş kişiliktir.hafif homurtulu bir lisanla s.ktir lan demiştir ama yüksek ihtimalle bu söylediğini pek hatırlayamayacaktır.
    (iago, 13.11.2007 00:05)
  19. hemşerim olduğu halde adanada kazandığım can dostum. barkod seferlerini başlatmama sebep insan. meslektaşım dolayısı ile derslerden bunalıp içimdeki sıkıntıyı döktüğümde "o ne demek" demeden dinleyen yegane sabır taşım. aynı zamanda bana tokat atmaya cesaret etmiş ve hala nefes alabilen tek arkadaşım, türünün tek örneği.
    (alkolik fermantasyon, 24.11.2007 23:41)
  20. alıngandır bazı bazı, bazı bazı da duygusal. bir garip insandır sounçta ne yapsın yaradılışa karşı çıkmaz, çıkamaz.
    (maglor, 22.12.2007 05:57)
  21. uyanamayan adam. gece 2'den sabah 6'ya kadar youtube'dan metallica vidyosu izleme kapasitesine sahip rock sever insan. tabi böyle olunca da uyanması güç oluyor. bir ara "öldü mü lan yoksa" deyip dürtmek suretiyle uyandırmazsanız ertesi günün sabahına kadar uyuyabilir. *
    (cisim tamlaması, 27.12.2007 19:36 ~ 28.12.2007 00:02)
  22. (bkz: öss 2008 e girecek olan yazarlar)*
    (power of the right, 15.03.2008 22:30)
  23. çok fazla şarkı sözü biliyor. biri bu adamı durdursun.
    (joey bringer, 14.05.2008 23:29)
  24. dün söylediklerimi sasrhoş olmamdan mütevellid pek kale almamış canım dostum. lakırdı bir yana tanışmamızın üzerinden zaman geçtikçe okulda tesadüfen tanıştıktan sonra sözlükte görüştüğüm biri olmaktan çok fazlası olmuş ; hayatımın demirbaşı olan, hayatımdan çıkmamasını umduğum insanlardan biri haline gelmiştir.
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 22.06.2008 13:29)
  25. en sonunda beraberce içebildiğimiz dosttur.
    (hypnotica girl, 22.06.2008 13:36)
 sayfa  / 2