belki ilginizi çeker
  1. · the legend of huma
  2. · magirus
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · colin kazım richards
  4. · aşk ı memnu
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · beşiktaş
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · 14 mayıs 2006 galatasaray kayserispor maçı
  9. · kendinden nefret etmek

magius  

1. dragonlance dünyasında gelmiş geçmiş en baba mage'dir. solamniya şovalyelerinin güvendiği tek büyücüdür de denilebilir. kendisi conclave of wizards'ı pek siklemez. her türden cübbeyi giymiştir. huma'nın tek dostudur.
    (guenhwyvar, 16.10.2006 15:21)
  2. solamniya şovalyelerinin anlattığı huma destanında adı geçmeyen ama takhisisin krynnden def edilmesinde humaya yardım eden büyücüdür. çok kadim bir asası vardır raistlin kullanmıstır shirak denilince ışık saçmaktadır. kırmızı cübbede kalmıştır ki en kadim kitabı kırmızı kapaklıdır. bu kitap yüksek büyücülük kulesinde saklanmaktadır ve en yüksek kademedeki büyücüler bu kitabı inceleyebilir. asası daha sonra palin majere e amcası raistlin tarafından devredilmiştir.

----spoiler---
    yaz alevi ejderhaları kitabının sonunda magius asasını taşıyan palin majereye amcası tarafından getirilen kırmızı ciltli magius un büyü kitabı verilmiş ve magius un kendisinin daha yapamadığı büyü palin tarafından yapılmış kaso def edilmiştir. ortalığı dağıtan palin magius un asasının ve kitabının içine sıçmış krynn de bütü diye birşey kalmamıştır
    ----spoiler----
    (volkan, 20.10.2007 02:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil