|
|
- magic kelimesini atarsanız starcraft'ta bir şifre oluyor...
ama burda kendisi dünyaca ünlü bir kart oyununu ismidir..
- internet üzerinden ücretsiz oynanabilen ancak herkesin en baba kartları beleşe desteye koyabileceğinden* zevkinin gerçek hayattaki ile bir tutulamayan oyun.
- kesinlikle para tuzağı olan bir kart oyunu.
- eğlenceli,zaman ve para canavarı oyun
- %50 zeka ve strateji % 20 şans % 30 da destenin kalitesiyle galibinin belirlendiği satrançla yarışır derecede strateji isteyen hatta çok fazla karta sahip olmasıyla çok daha karmaşık stratejiler kurup rakibinizi şaşırtabileceğiniz wizards of the coast 'un biricik oyunu.
(not:konu hakkında 3 sayfaya yakın bir yazıyı yazdıktan sorra sistemin beni düşürmesiyle tüm yazı heba oldu sinir oldum ama oyunun kurallarını merak eden arkadaşlar bana özel mesaj atabilirler tüm kuralları yazmıştım (yaratık özelliklleri hariç), ilgilenenlere duyrulur)
- bazı yaratık özellikleri:
flying = haliyle uçan yaratık sadece kendi gibi uçan yaratıklar tarafından blok edilebilir bi de örümcekleri saymassak
trample= bu özelliğe sahip olan yaratığınızın bütün verdiği hasarı yönlendirebilirsiniz bloke edildiğinde karşısındaki yaratığın hitpointini sıfırladıktan sonra artan hasarı karşınızdaki kullanıcıya yönlendirebilirsiniz. bölece bloke edilse bile rakibinizin hitpointini düşürürsünüz
first strike= bu özelliğe sahip olan yaratık önce vurur sonra dayak yer
swampwalk-forestwalk-islandwalk-plainswalk veya mountainwalk= bu özelliğe sahip olan yaratık, eğer saldırdığınız rakibinizde bu basic land varsa, bloke edilemez
treshold= bu özelliğe sahip olan yaratık(başka tür kartlarda da rastlanır bu özelliğe) mezarlığınızda 7 kart varsa gaza gelir bazı yeni özellikler kazanır
cycling= bu özelliğe sahip kartı bedelini ödeyerek elinizden atabilir yeni kart çekebilirsiniz
echo = yaratığı çağırırken ödediğiniz manayı bir diğer turun başında tekrar ödeyebilirsiniz
kicker= (bu özelliği pek yartıklarda görmedim ama gene de yazayım) bu özelliğe sahip katı çıkarırken mana yerine başka şeyler ödeyebilirsiniz
flash back= bu kart mezara gittiğinde bedelini ödediğinizde geri çağırabilirsiniz
sacrifice = oyundaki kartınızı mezarlığa koyarak karşılığında bazen kart çekersiniz, başka şeyler de olabilir wisards of the coast neler yapmıştır bilinmez !:birçok ingilizce sözcük kullandım kusura bakmayın ama naparsınız kartlar tamamen ingilizce!:
benden bu kadar başka bildiğiniz öaellikler varsa ekleyelim çekinmeyelim
ayrıca rakip varsa bana ulaşsın bi maç yapalım(erchamion, 07.05.2004 01:33 ~ 12.05.2004 03:11)
- sanal versiyonu çıktıktan sonra artık eski ilginin kaybedildiği, eğlendiren, eğlendirirken ingilizce öğreten, bunların karşılığında da bir amerikalı şirekete para kazandıran oyun.
her sene turnuvaları yapılır, maçları düzenlenirdi. itü frp kulübü de bu işi itü'ye sardırmaya uğraşmıştı ancak mekan olarak kampüsler yerine saklıkent tercih edilince, ilgi gün geçtikçe kaybedildi.
- destenin kaliteli olması ile doğrudan alakalı olduğunu ilk oynadığımda deneyimli birini sade ve sadece iyi deste ile yendiğimde anladığım oyun. tabi bunun için de sağlam bir bütçe isteyen oyun. para tuzağının farklı bir türü. bazen 10 dolarlık destenin içinden 50 dolarlık kart çıkar ama nedense o 50 dolarlık kartı alacak bir kolleksiyoncu bulunamadığı için kişi sevindiği ile kalır.
- orta okuldayken, her gün beşktaş'ta sihir cafe'ye gitmek suretiyle kartlarını satın aldığımız, değiş tokuş ettiğimiz, zaman zaman hacıladığımız* oyun. şu an harıl harıl aramama rağmen istanbul'da bu oyun kartlarını satan bi yer bulamamaktayım, bilen varsa söylesin*.
(ba of, 01.07.2004 12:45)
- en son bildiğim beşiktaş'ta saklıkent'te satılan artık ülkemizde de pek ilginin olmadığı, magic online çıkalı mertliğin bozulduğu, bir ara bir zirvesinin yapılıp, tekrar kartları ele alma gereğinin duyulduğu oyun
- en son 2 tane booster alırken cebimden çıkan paranın 15 milyonu geçtiğini gördüğümde oynamayı bıraktığım illet.
- 6-7 sene önce en değerli kartının* 500$ değerinde olduğu oyun.
- beşiktaştaki saklıkentin kapanması ile turnuvaları gerekli şeylerde düzenlenmeye başlanan oyun.
(çarut, 24.09.2004 18:57)
- the oc dizisinde anılınca tekrar özlediğimi fark ettiğim güzel oyun.
- starter paketi ile başladığım fakat sonunu getiremediğim oynayanlara göre zevkli bilmeyenlere göre saçma kart oyunu
- (bkz: gathering)
- (bkz: gecikti getirin kartları)
- artık, yavaş yavaş, olaya gerçekten de kendini kaptırmış ve bir servet dökmüş insanların elinde oynarken gördüğüm kart oyunu..
edindiği kitlesel ilgiyi ve başarıyı hiçbir zaman kaybetmedi ama yükte hafif, pahada ağır bir hobi olduğu için de potansiyel kitlesinin gösterdiği hedef "herkes" olamadı..eskiden oyuncular decklerinde görmek istedikleri kartların isimlerini kareli defterlerinin kenarlarından yırttıkları bir tutam kağıda yazarak protector'lı kartlarına yerleştirirlerdi..şimdilerde renkli fotokopi çeken, bunun için hummalı bir şekilde uğraşan, işin hobi boyutunu ince elemiş ve sık dokumuş insanlar mevcut..işte onlar sayesinde kalitesini biraz daha arttırmış, 90'larda terkedilip bir köşeye atılmaktansa 2000'li yıllara da ismini yazdırmış bir efsane olmuştur..
klasör klasör kart toplayanlar mı görmedim, convension'larda hararetli bir şekilde olayın tüm fantastik boyutlarını zorlayaraktan oynayanlar mı görmedim, bu işi harbiden gönül bağı ile bağlanmış fanatikler mi görmedim..evet, çoğu kişi tattı bu magic efsanesinin tadından ama az birazı hakkını verdi..gelmiş geçmiş en başarılı ve en uzun ömürlü kart oyunu olarak tarihe geçmeyi başarmasındaki en büyük etmen, bu oyuncuların tutkusunda gizliydi..(zeus, 23.05.2006 23:52 ~ 23:54)
- satrançtaki düşünme süresinden daha az süreye sahip olduğunuz ve kuralları satranç karelerinden daha esneklik gösterdiği için zekanızın (pratik olan dahil) sınırlarını zorlamanız gereken oyun.
tek yan etkisi zekanıza para desteği katma zorunluluğudur.
- (bkz: pahalı alışkanlıklar)
- online kayıt olunup cok zevkli zaman gecirebileceginiz efsanevi tgc *. duel yapicam diye uzun zamandir sozluge giremedim yahu.
- yeni çıkacak 10.edition için beta tester olup, ülkemi gururla temsil ettiğim fantezi strateji kart oyunu
- ankarada ki dungeon ların kapanmasıyla uzun süredir öksüz kalmış melet
vardı kötü bi deckim o da kayboldu gitti.. üzüldüm tekrardan
ankarada, eski ted binasının dibinde dungeon vardı, tarık abinin destelerinden rica edip oynardık zamanında
orada bi deck vardı ki gördüğüm (zaten kaç deck gördün lan!) en efsane ve ezici decklerden
merak eden ulan toplarız diyen varsa
living death decki
living death öyle bi kart ki sevgili sözlük bütün oyunu alıp graveyard a bütün graveyarlardaki kartlarıda oyuna alır
sen doldurusun deckine hayvan yeşil kartları, kırmızı dragonları her bişeyi sonra 8. card olarak discard edersin, ardından living death inersin karşındakini izlersin
öyle eğlenceli bir oyundur
olsada yesek..
- eğlenceli olmasına rağmen eğer yeteri kadar paranız yoksa asla bulaşmamanız gereken kart oyunudur. öyle birkaç deste kart satın alıp kurduğunuz deckler hiçbir zaman yeterli olmaz. en basitinden söylemek gerekirse, gittiniz 15 dolar civarında para harcayıp 60 kartlık bir deste aldınız. o destenin içinden oynanabilir bir deck kurmanız imkansız. en az 8-10 deste kart almanız gerek ki işe yarar kartlardan oluşturacağınız desteniz ile karşınızdaki oyunculara karşı bir şansınız olsun. bakın, 150 dolar etti bile. kaldı ki diğer magic fanları da boş durmuyor, her gün daha fazla para harcayarak sizden çok daha iyi desteler kuruyorlar. wizards of the coast da sağolsun 2-3 ayda bir yeni expansion çıkararak eski kartlardan çok daha güçlü kartlarla insanların cebinden de milyon dolarları çekiyor.
yine de oynamak isteyenlere tavsiyem renkli fotokopidir.
|