bu kadar magazin dünyası ile ilgili haberler yapılıyor,izleniyor ve reyting rekorları kırılıyor.bunun anlamam mümkün değil.adamlar sahte bir dünya oluşturuyorlar,farklı farklı
kostümler giyiniyorlar,binbir türlü
şaklabanlıklar yapıyorlar,allem ediyor kullem ediyorlar ve izleyiciyi hayatının tek derdi magazin haline getiriyorlar.sonra da çıkıp "adam eve mutsuz geliyor,eve gelince biraz gülmeye ihtiyacı var" ya da "kadın bütün gün evde çalışıyo,bunları izlemek ona bir mükafat" gibi lütuflarda bulunuyorlar;ama bilmiyorlar ki bu insanlar bir ton yalan uğruna
ruhlar dükkanındaki birer ruh haline gelmişler ve bunları izledikçe daha mutsuz oluyorlar ve onlara söylenen "dükkandan dilediğini alabilirsin yeter ki izle" oluyor.
bir ton yalan diyorum;çünkü ağzımıza sakız olan birçok olay
safsatadan başka birşey değil. bu insanlar bizim aramızda dolaşmıyorlar ki.bizim arkadaşımız,akrabamız,her gün gördüğümüz insan değiller. ekranın arkasında kazanda sana yedirilen pilavdan farklı birşeyler pişiyor. sen zannediyorsun "kaya" ile "feraye" işi pişiriyor. "hülya avşar" düğünlerinde halay başı olur mu? oysa ki işin arkasında kaya belki de hülyanın ayaklarına kapanıyor;ama sana eğlence lazım.hababam izliyorsun.hatta o kadar kaptırmışın ki hülya ya da benzerleri için en ateşli tartışmalara giriyorsun erkeklerin tozunu attırıyorsun veya kaya olmuşun "erkek adam dediğin aldatır" ı savunuyorsun. çocuğun da mesela sana o sırada bir soru sorabilmek için yırtınıyor. ama nafile.sen o sırada bardağa kafayı koydun koyacan.o sinire gelmişsin."magazincilerin derdi seni germiş" durumda.çocuğun sorusu bekleyebilir;ama hülyanın ya da kayanın savunması beklemez.
velhasıl efendim demem o ki biz onlara gülüp eğlendiğimizi zannederken aslında biz kendimizi onlara güldürüyoruz. ha "benim boş vaktim çok izliyorum kardeşim ala ala" diyosan kendini gercek başka şeyler bul derim. mesela
başbakana bir mektup yazıp "ya başbakanım benim boş vaktim çok, ben birşeyler üretmek istiyorum, magazin programlarını izlemekten daha faydalı şeyler olmalı" diyebilirsin.(alacağın cevap için mesuliyet kabul etmem)gene de "başkasının derdi ile gerdeğe girmekten" hedir...