belki ilginizi çeker
  1. · caner tülini sikti mi
  2. · fox tv
  3. · renkli hayatlar
  4. · az sonra
  5. · star haber
  6. · magazin programları
gündem
  1. · tanrıya sorulacak tek soru
  2. · ahmet kaya
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · aşk
  5. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  6. · dinde zorlama yoktur
  7. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  8. · birden psikoloji değiştirebilme yeteneği
  9. · facebook

magazin programı  

1. bamm* caner tülini sikti mi? az sonra!!!
    bamm* nihat doğan kimi neden dövdü!?
    bamm* olay olay olay!!
    bamm** sadece bizim salak programda!!!

bu şekilde salak vurgularla başlayan, aynı vurgularla devam eden salak ötesi programlar. hangi ünlü hangi ünlüyle kavga etti? kim kimi neden tokatladı? kim kiminle nerede sevişti? ünlü manken motorgül hangi pozisyonlardan hoşlanıyor? gibi sorulara yanıt arar bunlar.

national geographic channelin milyonlarca dolar harcayıp hayvanların çiftleşmesini incelemesi gibi, bu programlar da ünlülerin çiftleşmesini ve kavgalarını inceler. aslında mantık olarak hayvanlarda utanma duygusu olmadığı için ve en ilkel yaşamı sürdürdükleri için onların çiftleşmesini ve kavgalarını incelemek daha ucuz olmalı. ama bizim magazin malı ünlülerimizin yaşamı o kadar ilginçtir ki, sadece bir kaç kamera ve muhabirle incelenebilirler. yok canım hayvan demedim onlara.*

magazin haberleri bir yerde iyidir. insanlar, sevdikleri şarkıcının, ünlünün, vb. kişinin özel yaşamını da merak eder, onu örnek almak bile isteyebilirler. ama bu adam gibi program yaparak, ünlü kişi ile röportajlar yaparak, belki onunla çeşitli geziler vs. yaparak, adına kurulan fan club üzerinden hayranlarıyla buluşturarak olabilir.

bilmem hangi şarkıcıya saçma sapan sorular sorarak, eşek şakası niteliğinde kamera şakaları yaparak, kimin kiminle nerede yemek yediğini gizlice çekip de huzurunu bozarak olmaz. buna gazetecilik değil terbiyesizlik denir. paparazzilik de diyorlar, seçin birini.

gazeteci değilim, televizyoncu değilim, eleştirmen değilim, bu mal programların seyircisi de değilim. işte bu nedenlerden dolayı yüzeyselim, ama bana bir detaylı açıklama yaparak türk medyasında yayınlanan bu salak programlar hakkında görüşümü değiştirebilecek bir magazin uzmanı çıkana kadar hepsine kafam girsin.
    (aqua, 19.02.2005 00:11 ~ 01:04)
  2. kesinlikle boş olduklarınız düşündüğümüz ama zaman zaman hepimizin takılıp kaldığı programlar. (bkz: caner ve tülin),(bkz: edi ile büdü)
    (damlahmet, 12.09.2005 14:29)
  3. bu sıralar türkiye'de milletin götünü başını resmetmekle, selilütleri göstermekle meşgul programlar bütünü.
    (minik kus, 19.06.2007 23:02)
  4. alt yazılarında bağlaç olan de ve ki'nin hiçbir zaman doğru yazılmadığı programlardır.
    (aytok, 01.08.2007 02:32)
  5. 30 saniye izletin, sonra bırakın ben 30 saat izleyeyim. önemli olan o ilk 30 saniye. direncim kırılıyor, iradem esir alınıyor. ben de her entelektüel türk genci gibi asla izlemiyorum tabii ki.
    ne diyordum, 30 saniye evet, çok tehlikeli.
    (buzul çağının virüsü, 19.09.2007 23:07)
  6. koyu eğitimsizliğin ve kara görgüsüzlüğün toplumsal sonuçlarını anlatan belgesel programları.

(selahattin yusuf'un güldüren tanımının toparlanmış hali.)**
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 14.06.2008 21:10)
  7. şok şok!!
    artık sizin de evde yapabileceğiniz programlardır bunlar. hemmen tarifine geçelim

malzemeler:

- beş-on saniyelik görüntüler
    - son dönemin popüler şarkıları
    - o şarkıların şarkı sözleri
    - bağıran bir adam
    - windows movie maker

yapılışı:

- öncelikle bağıran adama en az üç farklı ses tonuyla bakalım, görüyorsunuz, bomba, hanım, bey, evlilik dedirtin.
    - şimdi elinizdeki beş-on saniyelik görüntüleri art arda koyun movie maker'da. sırası da önemsiz.
    - görüntülerin içinde geçen herhangi bir nesneyle ilgili son dönemin popüler şarkılarından bulun.
    - görüntüleri her birini ayrı ayrı 40-50 kez repeat moduna alın. eşleştirdiğiniz şarkının sözlerini bulun. altına kunik renklerle yazın.***
    - bağıran adama görüntülerdeki isimleri teker teker söyletin. oılayı şöyle bir özetlesin. daha önceden söylettiğini kelimeleri aralara serpiştirin.

işte oldu! iyi seyirler!

geçen canım sıkıldı da biraz bakayım dedim. o kadar sıkılan canımı sikeyim.
    resmen ömrümden izlediğim süre çarpı üç gitti.
    sadece zaman kaybı da değil.
    (karakter sınırını sonuna kadar kullanan genç insan, 17.07.2009 14:33)
  8. her yönüyle saçma programlardır. sarı harflerle yazılmış "kim bilmem ne az sonra" metninin niye her seferinde bu renk olduğunu kavramış değilim. hayır vurgulamak için desem zaten arka fondaki -yor ekini garip bir şekilde uzatan kişi bunu yapıyor.. yetmiyormuş gibi bir de kameramanın bir kaç saniye çektiği o az sonra görüntülerini size yarım saat kurgulayarak seyrettirirler.
    (nothing to else, 30.09.2009 03:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil