beşiktaş'ı satıp
antalyaspor'a transfer olmuştur. ne akla hizmettir, bilinmez.
boyunsuz, amerikan futbolcusu omuz pedleri giymiş gibi ilginç bir fiziğe sahip eski beşiktaşlı futbolcudur.
1993-1996 yılları arasında beşiktaş formasını giymiş sonrasında antalyaspor'a transfer olmuş güney afrikalı futbolcu. gordon milne'in son döneminde santrafor olarak transfer edilmiştir. ilk zamanlar santrafor oynamış, çok parlak bir profil çizmemiştir. milne'in gidip daum'un gelmesi ona yeni bir kapı açmıştır. daum gelir gelmez beşiktaş'takki yılların 4-4-2'sini bir kenara bırakıp 3-5-2'ye dönmüş; bu sistemde çok önemli olan iki kanat oyuncusu ihtiyacını solda mutlu ile gidermiş; sağda ise bir süre alpay'ı denemiş, performans alamayınca madida'yı orada oynatmaya başlamıştır. son derece özverili bir futbolcu olan madida bu mevkide gerçekten başarılı olmuştur. özellikle ataklarda son derece etkili olmuş, rıza bile madida'nın sağa geçmesiyle birdenbire kendini ön liberoda bulmuştur. bu performansı ona beşiktaş'ın sözleşmesini o döneme kadar üçüncü yılına uzattığı ilk yabancı futbolcu olma ünvanını kazandırmıştır. bir yıllık sözleşmenin ücreti şimdiye kıyaslanınca çok komiktir: 100 bin dolar. 1995'deki şampiyonluktan sonra takım düşüşe geçmiş, daum gönderilmiş, madida'da kendini antalyaspor'da bulmuştur. sonradan verdiği bir röportajda "belki en şık hareketleri ben yapmadım, gol paslarını ben vermedim ama emin olun takımda o dönem en pis işleri ben yaptım" demiştir. antalyaspor'da oynadığı sezon takımın kümede kalamsında büyük rol oynamıştır. şimdi nerelerdedir ne yapmaktadır haber yoktur.