2004 yapımı amerikan korku filmi. türkiye'de sanırım
deliler evi adıyla biliniyor. en azından dün tv'de bu isimle yayınlandı. ortalama korku filmlerinden biri olan madhouse genç ve başarılı psikiyatri son sınıf öğrencisi clark stevens'ın dr. franks tarafından işletilen cunningham hall adlı hastaneye tıp fakültesinden mezun olmadan önce bir nevi staj yapmak için gelmesiyle başlıyor. sara adında güzel bir stajyer psikiyatristle yakınlaşan clark stevens, ayrıca hastanenin bodrum katında "tımarhane" diyebileceğimiz iflah olmaz delilerin olduğu bölümde ki 44 numaralı hücrede bulunan hasta
ben londonilgisini çeker. hastanede yaşanan garip oalylar, ve ölümler hastanenin sahibi hakkında şüpheler edinmesini sağlar. sonrasında dr franks'in hastalara asla gerçek ilaç vermeyip boş haplar verdiğini, ve hastaneden kimsenin tedavi edilip taburcu edilmediğini öğrenir. film ilerledikçe araştırmaları hastanenin gizli kalmış kötü gerçeklerini öğrenmemizi sağlıyor.
ne demiştim ortalama korku filmlerinden gayet iyi, korku filmlerini korku filmi yapan müzikler çok iyi, insanı gerebiliyor. her korku filminde eğer katil varsa hiç ummadığınız biri çıkar ya bu filmde de o var.
filimn senaryosunu
william butler ve aaron strongoni yazmış, yönetmen koltuğunda ise william butler var. oyuncu kadrosu ise şöyle:
joshua leonard(clark),
jordan ladd(sara),
natasha lyonne(alice),
lance henriksen(dr. franks),
dendrie taylor(hemşire hendricks)...
filme 10 üzerinden 6.9 veriyor. izlemenizi tavsiye ediyorum. iyi seyirler.