görseller
maden suyu 

belki ilginizi çeker
  1. · clearly canadian
  2. · sarıkız
  3. · nil karaibrahimgil
  4. · soda
  5. · nil karaibrahimgil i özgü namal la aldatmak
  6. · sparkling water
  7. · türk kahvesi
  8. · mineralwasser
  9. · kızılay
  10. · kendini beğenmiş beşiktaş taraftarı
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · öğretmenler günü
  5. · boylumlama
  6. · google wave
  7. · domuz gribi
  8. · 10 mart 2004 inşaat elektronik maçı
  9. · damien omen

maden suyu  

1. memleketim erzincanda kaynağı bulunan ve hatta insanlar para verip içerken bizim içine dalıp yüzdüğümüz su. gerçi peniste geçici bir yanmaya neden oluyor asiditesinden dolayı ama sivilcelere iyi geldiği doğru. misal şahsım hemen hiç ergenlik sivilcesi sendromu yaşamadı.
    (easy company, 25.08.2004 17:10)
  2. içme suyunun içine birkaç kaşık soda karıştırıp, karbondioksiti bastığınız zaman elde edebileceğiniz içecek
    (mavio, 05.02.2006 12:37)
  3. kızılay'ın yatırım yaptığı ve afyonkarahisar'ın kaplıca kasabası gazlıgöl'den çıkarttığı şifalı suyu kullanarak ürettiği, sektörünün giderek büyüdüğü ve insanların içmekte başta zorlanmasına rağmen alışınca vezgeçemedikleri gazlı su.
    (karahisari, 05.02.2006 17:17)
  4. (camel, 05.02.2006 17:30)
  5. ülkemizde soda ile aynı şey zannedilen ama aslında doğal halinde kendinden gazlı olan yazın sürekli içilmesi gereken su, içeriğindeki mineraller yaz aylarında sürekli terleme ile oluşan kayıplara bire bir ve öte yandan normal sudan daha iyi bir susuzluk giderici, daha az miktardaki maden suyu ile aynı şekilde susuzluğunuzu gidermiş oluyorsunuz.

bizim ülkemizde pek olmasa da avrupada genelde 1.5 litrelik şişelerde satılan, su dendiğinde akla gelen içecektir kendisi.

bizde soda ile karıştırılması ya da sindirime yardımcılığı ve sairesi gibi hurafeler, türk halkının gazlı bir şey içip geğirdiğinde "oh, yardımcı oldu sindirime, şişkinliğimi aldı." diye düşünmesindendir halbu ki o ufacık yeşil şişelerde satılan şeyler içine karbondioksit basılmış maden suları yani sodalardır ve sizi geğirten de o ekstra karbondioksitin etkisidir, bu durumda şişkinlik falan alınmamıştır.

maden suyu normal bir sudur, keşke ülkemizde de doğal maden suları büyük şişelerde sunulsa ve içsek.
    (theone, 13.06.2006 15:52)
  6. soğuk ayranla iyi giden içecek.
    (blueye, 14.06.2007 16:57)
  7. (bkz: sarıkız)
    (closer, 01.10.2008 21:37)
  8. her derde deva olsa içilmez kıvamdaki içecek(!)
    (ekraba, 07.03.2009 21:00 ~ 17.03.2009 09:53)
  9. içiyorsam sebebim çok
    çok enerjim çok
    cildim çok güzel
    sağlıklıyım çok
    neşeliyim çok
    dişlerim beyaz
    dudaklarım kiraz
    mineralim çok
    çokum işte çoooook

(bkz: nil karaibrahimgil)
    (marjane und eudaimonia, 12.06.2009 13:25 ~ 13:25)
  10. meyvelilerini yaklaşık 1,5 aydır düzenli tüketiyorum(günde 1 tane; en fazla 2-yani 200-400 ml arasında bir miktarda-). birşey farkettim, maden suyuna alıştıktan sonra, kola, gazoz türevleri bana aşırı şekerli ve içimi bayan şeyler olarak gözükmeye başladılar. iyi mi kötü mü bilmiyorum ama, susuzluğu gidermede gazozlardan daha başarılı olduğu için herhalde, kendisini içmekten sıkılmıyorum pek.
    (kl7mu, 27.08.2009 15:17)
  11. reklamında nil karaibrahimgil'in üzerinden atladığı şişe olmak istediğim ürün.

(bkz: içiyorsam sebebi çok)
    (ucyuzbesyuz, 27.08.2009 15:18)
  12. (bkz: alışkanlık yapan içicek)
    2 haftadır her gün düzenli olarak tüketiyorum, önceden hiç sevmediğim şeyi şu an su gibi içiyorum hadi bakalım sonumuz nolucak...
    (abdüş şuküfe, 12.09.2009 17:43)
  13. içiyorsam kafam güzel oooh oh. şeklinde değiştirilmiş bobiler tarzı nil li reklamı hatırlatan söz öbeği.
    (melll, 12.09.2009 17:45)
  14. (sesil, 12.09.2009 17:47)
  15. yıllar önce aşık olduğum clearly canadian'ı kipa'da tekrar görmemle dönüş yaacağım içecek. zamanında meyveli tek maden suyu o idi ve ben harçlıklarımı biriktirip üzümlüsünden alırdım. acaba tek meyveli olan o olduğu için mi yoksa gerçekten özel bir şey olduğu için müptelası olduğumu görücem* nasipse kısmetse.
    (lets not kill the karma, 12.09.2009 17:50 ~ 18:20)
  16. sadece içmek için değil cilt bakımı için de kullanılması gereken yararlı su.

akşamları cildimizi temizledikten sonra tonik niyetine yüzümüzü bi şişe soğuk, asidi kaçmamış maden suyuyla yıkayıp durulamadan ve kurulamadan kendi kendine kurumaya bırakıyoruz efenim. kuruduktan sonra nemlendiricimizi sürüp hayatımıza devam ediyoruz. düzenli kullanıldığında bebek poposu gibi bi cilde sahip olabilirsiniz. evet. ayrıca; sivilcelere de iyi geldiği söyleniyor bunun.

ayrıca, aldığınız maden sularının içinde nitrit ve amonyak bulunmaması gerekiyor fakat; yurdumun üç kağıtçı üreticileri bizi yiyebiliyor bazen. bu yüzden yapılan analizlere göre temiz olan; beypazarı, efe, sırma, özkaynak ve sarıkız marka maden sularını tüketmek daha sağlıklı gibi. saygılar.
    (chericheri, 19.10.2009 03:30 ~ 03:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil