belki ilginizi çeker
  1. · madem ateistim o halde neden mala göte vurmuyorum
  2. · madem türksün göster ürksün
  3. · bir şeyi sadece günah olduğu için yapmamak
  4. · tanrı yoksa ahlak da yoktur
  5. · çünkü eşeğin zikinden dolayı
  6. · ateistlere sorulan salak sorular
  7. · ateist tanrı diyalogları
  8. · ateistler yozlaşmanın temel yapı taşlarıdır
  9. · uludağ sözlük
  10. · ateist
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · thierry henry
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · ezel
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · turkish defence
  9. · lamer

madem ateistsin o zaman neden çalıp çırpmıyorsun  

sayfa  / 4
  1. ilk duyduğunuzda beyninden vurulmuşa dönersiniz, bir insan nasıl bu mantıkla hareket eder diye kendinize sorarsınız. aslında düşündüğün zaman dinin insanların ahlak dışı eylemler yapmalarını frenleyen bir yasa olduğunu hatırlatır size. aşırı inanan insanların ilk silah olarak kullanmaya çalıştıkları ama saniyesinde geri tepen bir saldırıdır.

-madem tanrıya inanmıyorsun o zaman çal çırp ırza geç nasıl olsa sonunda bir şey olmayacak.
    +dinini savunmak üzere dinini ve kendini küçük düşürdüğünün farkındamısın acaba
    -nasıl yani *
    +şöyleki; eğer sen tanrı yok diye çalıp çırpılacağını düşünüyorsan ki düşünüyosun bu senin ahlakınla alakalı bir konudur...

ve konuşma dinde zorlama yoktur mantığını benimsemiş ama o şekilde hareket etmeyi başaramamış bir insanın tüm hoşgörüsüz davranışlarını takınmasıyla devam eder.
    ve bu soruyu ilk duyduğunuz anda neden ağız dolusu bir küfürle yanıt vermdim acaba diye kendinizi sorgulayarak yaşamaya devam edersiniz.
    (alpilan, 06.01.2009 00:55 ~ 11.01.2009 02:17)
  2. (bkz: madem ateistim o halde neden mala göte vurmuyorum)
    (visam lord, 06.01.2009 00:56 ~ 01:01)
  3. (bkz: madem türksün göster ürksün)
    (asymmetry, 06.01.2009 00:58)
  4. ahlaklı olduğunu sanan ahlaksız insan söylemidir.
    (bulletproof, 06.01.2009 00:59)
  5. (bkz: aferin iyi düşünmüşsün)

ateizmi seçen insanların hırsızlık yapmaması için bir cehennem korkusuna ihtiyacı yoktur. etik, ister istemez bir kontrol mekanizması oluşturur.
    (elpinoras, 06.01.2009 01:00)
  6. (bkz: düz mantık)
    (elfa, 06.01.2009 01:00)
  7. çalıp çırmamanın sadece allah ve cehenneme gitme korkusu yüzünden olduğunu sananların cümlesidir. yanlız şu da vardır ki allah korkusu içinde olup da malı hamuduyla götürenleri de vardır. eh bu durumda allah, cehennem pek de inananların gözünde olmasa gerek. ahlaksızsan, şerefsizsen ateistte olsan, müslümanlığın tüm şartlarını da yerine getirsen boştur.
    (bana bir nick bulun, 06.01.2009 01:01)
  8. ahlakın yukardan indiğini zanneden cahil insanın düşüncesidir.. evet, biraz ağır ama cahilliktir bu..
    zannedersin ki, cern deki bilimadamlarının tanrının olmadığını kanıtladığı gün herhangi bir dine mensup tüm insanlar kendilerini şehvani isteklerinin kollarına bırakacak..
    kendi inançlarına hakaret ediyor bu kişiler ama farkında değiller..
    bu arada cern deki bilimadamlarının tanrının olmadığını kanıtlmasına pek takılmayın. tanrının olduğu ya da olmadığı bilimle kanıtlanamaz.
    (jarat, 06.01.2009 01:02 ~ 02:01)
  9. tanrı yoksa ahlak da yoktur muadili bir adet mantıksız insan soru cümlesi.
    (kido, 06.01.2009 01:07)
  10. (bkz: bir şeyi sadece günah olduğu için yapmamak)
    (thedewil, 06.01.2009 01:11)
  11. bunu diyen kişi, allaha inanmasa çalıp, çırpabilecek insan modelidir. arkadaşın vicdanıyla ilgili hiç bir problemi yoktur, hatta vicdanı yoktur. sadece cehennemde zebanilere yem olma korkusuyla sakin sakin oturur, çalmaz. uzak durmak lazım böylelerinden, n'olur, n'olmaz yolundan sapar da, allah'ı unutursa donumuza kadar soyar.
    (zomig, 06.01.2009 01:19 ~ 01:20)
  12. allah korkusu olmasa insanların başına neler gelebileceğinin habercisi olan söylem.
    (bkz: insanları korkutarak yönetmek)
    (iett, 06.01.2009 01:26)
  13. yaygın kanı "din toplumların ahlak temelidir" fikridir. bir başka deyişle "din kavramını kabul etmeyen ateist bireyin de ahlak yoksunu olmalıdır" fikri gayet kabul görür pek çok toplumda. gayet açıktır ki hiç bir ateist grup kalkıp da "cihad" benzeri eylem gerçekleştirmez. ya da biri dine inandığı için linç etmeye kalkışmaz. bu eylemleri gerçekleştiren genelde kendilerini dini bütün olarak tanımlayan bireylerdir.

ayrıca felsefe gibi elzem bir olgudan bir haber toplumlarda bu tür yorumlar sıkça dile getirilir. bu tür yorumlarda bulunan bireyler sanmıyorum ki felsefe görmüşler, ahlak felsefesini okumuşlar, materyalizmi kavramışlar. elbette ki bu eksiklik bilinçli gerçekleştirilir. buna da toplumu dizginlemek denir. öğrenen, burjuva sınıfının at gözlüklerinden kurtulan birey/toplum elbette ki mevcut düzen içerisinde tehtid unsurudur.
    (megantraum, 06.01.2009 01:31 ~ 01:32)
  14. + madem ateistsin o zaman neden çalıp çırpmıyorsun?
    - e sen de odunsun neden insan arasına karışıyorsun? uzan keyfine bak.
    (john locke, 06.01.2009 01:36)
  15. yuh artık dedirten soru.
    (bindikbialametegidiyoruzgıyamete, 06.01.2009 20:53)
  16. vicdan muhasebesini allah korkusuna indirgemiş kişinin söylemi. ve ayrıca bu tür durumlar için kanunlar çıkmıştır. iyi kötü çalışıyor, çoğunlukla adaletsizliğe neden olabiliyor ama en azından olmayan bir şeyin azabıyla korkutmuyor.
    (soyut, 06.01.2009 20:54)
  17. soran kişinin ateist olamayışına sevinilebilecek soru. ha bir de düşünsenize danimarka'nın %66'sı civarı ateist olarak tanımlamıştı kendini okuduğum bir gazetede. cezaevleri dolar be. güvenlik ihtiyacı had safhaya çıkar. ben de saçma bişey üzerinden olabilecek şeyleri anlatmaya çalışıyor olurum hala. neyse bu soruyu soracak aptala filozofları da anlatsanız kar etmez. çünkü öğretilen bir süreçten gelmiştir. yani öğrenen değil öğretilen bir adam. içten pazarlıklı. bunu düşünen insan cennete gideceği için "sevap" işler. cennete gitmek için sevap işleyenlere şöyle seslenmek istiyorum: allah'la pazarlık mı yapıyon lan??

edit: imla
    (asayisberkendal, 06.01.2009 21:06 ~ 21:06)
  18. eğer bi insan çıkarları için iyi davranıyor, çalmıyor çırpmıyorsa bu iyi bir insan olmadığı anlamına gelir. çünkü niyet iyilik yapmak değil, çıkar sağlamaktır. şöyle düşünelim; zengin bir arkadaşınız var ve siz ondan rahat rahat otlanabilmek adına onun yüzüne gülüyorsunuz, yardıma ihtiyacı olduğu anda yardımına koşuyorsunuz. kısacası dışardan bakan birisinin gözülye bu amcama yalakalık yapıyorsunuz. yalaka diye adlandırılan kişileri her güç sahibi insanın etrafında dönüp dururken görebilirsiniz. iyi insanlar değildir bunlar. şimdi konumuza geçiş yaparsak; bu soruyu soran insan sırf cayır cayır yanmaktan korktuğu için iyi bir insan gibi davranıyor demektir, ya da cennette şarap içip huri yalamak gibi bir fantazisi vardır. bir iki dakikalığına olayın dışına çıkıp baktığınızda bu insanların güce tapan yalakalardan ne farkı var? şimdi alınmaca gücenmece yok. ben bu giriyi ortalıkta "madem ateistsin git mala vur, çal çırp, adam öldür, niye yapmıyon ki lan?" diyen pıtırcıklara ithaf ediyorum. afiyetle yiyin.
    (manbearpig, 07.01.2009 22:52)
  19. insan neden iyi bir insan olur sorusunu da düşündürenbir cümledir.
    (minennisai, 07.01.2009 22:53)
  20. pek çok cevabı olan sorudur. burda mühim olan, insanların ateistleri hırsız vb. şekilde yaftalamasıdır. ha bu sorunun cevaplarını arıyorsanız:
    (bkz: onur)
    (bkz: şeref)
    ahlak sadece dinlerde vardır diyemeyiz.
    ateist olan birisi iyi bir insan olabilir. bu kesinlikle kendi tercihidir. saygı göstermek bir görevdir.
    (king of the west, 07.01.2009 22:54 ~ 23:49)
  21. cahil lafıdır. insanları inançlarına göre sınıflandırmanın mantıksızlığını göz önüne seren önyargı öbeğidir.

(bkz: akıl akıl gel sikime takıl)
    (horasco, 07.01.2009 23:31)
  22. şu şekilde cevap veriniz: çünkü eşşeğin zikinden dolayı.

ne kasacaksınız amınakoyim. soruya bak.
    (yenisekme, 08.01.2009 02:25 ~ 02:25)
  23. (bkz: tanrı yoksa ahlak da yoktur/!sadalet)
    (sadalet, 08.01.2009 02:25)
  24. - abi madem ateistsin neden çalıp çırpmıyorsun? ne biliym neden yolda gördüğün karılara pandik mandik atmıyorsun? veya ne biliym götten felan versene sen, hani inanmıyorsun ya o bakımdan, bir şey olmaz kanımca.

+ ilk seni sikeyim istersen ne dersin?

- yok abi olur mu öyle şey, günah. (tövbe tövbe)

+ günah olmasa verecen yani?

- yok gene vermem.

+ tamam o zaman, şimdi bana sorduğun soruyu tekrar enine boyuna düşün, sonra düzelt bir daha sor.

- hmmm, soruyorum, hazır 1, 2, 3,
    ---- abi madem ateistsin neden çalıp çırpmıyorsun? neden yolda gördüğün karılara pandik mandik atmıyorsun?

+ ybsg olum, delirtecen mi lan beni?
    .
    .
    .
    - abi hadi ya, şu karıya tecavüz etsene ya. bak sana günah değil.

+ lan sus amına koyum ya

- abi hadi lütfen ya, hem sayende ben de göt görmüş olurum.

+ sen kaşındın .mına kodumun çocuğu, gel lan buraya.

- ahh abi yapmaaaaaa, ahhhh ahhhhhhhhhh ahhhh,
    ohhhh, ohh abi çok güz..... ohhhh, daha derine, c'mon, yeah, fuck me, fuck me, gooooooood
    .
    .
    .
    - abi nasıl ateist olunuyo?

edit: imla (03 00'ın katkılarıyla)
    (ya arkadaşım bi dinle önce, 08.01.2009 02:31 ~ 03:00)
  25. okullarda okutulan "din ve ahlak bilgisi" (2in1) dersleri yüzünden düşülen yanılgıdır.

velakin;

din ve ahlak birbirinden ayrı şeylerdir, dini olmayanın ahlakı da olmaz diye bir şey olamayacağı gibi ahlakı olmayanın da dini olabilir.

(sondaki didaktik cümle tüm hakedenlere gelsin.)
    (mahmur beste, 09.01.2009 16:42 ~ 16:42)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil