belki ilginizi çeker
  1. · donnie darko
  2. · farid farjad
  3. · gary jules
  4. · sigara yakmaya sebepler
  5. · filmi izlendikten sonra daha anlamlı olan şarkılar
  6. · ıslak düşler
  7. · donnie darko
  8. · sokakta yürürken kulaklıkla müzik dinleyen insan
  9. · insanın ağzına sıçan parçalar
  10. · günün şarkısı
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · ugg
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · marianne
  9. · 23 mart 2008 manchester united liverpool maçı

mad world*  

sayfa  / 3
  1. donnie darko filminin sonunda çalan, filme çok uydğunu düşündüğüm, tüylerimi diken diken eden şarkı...

bestecisi michael andrews...
    söyleyen gary jules...
    (8844455, 09.03.2004 01:16)
  2. bir filmin finaline bir şarkı daaha iyi gidebilir mi?
    ayrıca şarkı ingiltere'de daha yeni duyulmuştur.
    (sindaannun, 09.03.2004 23:03 ~ 02.10.2004 22:29)
  3. albümünün adı "trading snakeoil for wolftickets" dır.
    (terso, 17.03.2004 03:01)
  4. "children waiting for the day they feel good, happy birthday, happy birthday"
    kısmına anlaşılmaz bir şekilde takıldığım..ne hissedeceğimi bilemediğim..tribe sokan fakat soktuğu tribin ne olduğunu anlamama izin vermeyen bir şarkı
    (radiance, 23.03.2004 16:07)
  5. ctrl+shift+alt+m tuş kombinasyonunu kullanarak açtığım ve hep infinite loop'ta dinlediğim hayatımın şarkısı
    (sid meier, 26.03.2004 11:43)
  6. "hide my head, i want to drown my sorrow,
    no tomorrow, no tomorrow"
    ruhumun derinliklerini göçerten bir parça.dinlerken kimseyi görmek, kimseyi duymak istemezsiniz.odanızdaysanız tavana gözlerinizi dikersiniz.ama asıl insanın içinden gelen, irlanda filmlerindeki gibi, upuzun, sonsuz, yemyeşil çayırlara bakmak, dalmaktır.
    (marla singer, 12.09.2004 00:34)
  7. etrafımda hep tanıdık yüzler,
    yıpranmış yerler yıpranmış yüzler,
    her günkü koşturmaya kaptırmışlar erkenden
    hiç bir yere gitmeden hiç bir yere gitmeden
    ve gözyaşları dolduruyor gözlüklerini,
    ifadesizce ifadesizce
    gizledim kafamı bastırmak için kaderimi,
    yarın yok, yarın yok

sanki bir tür eğlenceydi,
    bir tür üzüntüydü
    içinde öldüğüm rüyalar,
    en iyileriydi, şimdiye kadar.
    sana söylemek zordu bunu,
    çünkü katlanmak zordu
    insanlar dönüp dönüp dururken
    böylesine çılgın bir dünyada,
    delirmiş dünyada, delicesine bir dünyada

çocuklar bekliyor güzel günleri
    mutlu yıllar, iyi ki doğdunlar
    hissetiriyor her çocuğa,
    usluca oturup dinlemesini oturup dinlemesini,
    ürkerdim okula gittiğimde,
    kimse tanımazdı beni, bilmezdi.
    günaydın öğretmenim,nedir dersimiz?
    bakardı bana görmeden, farkıma varmadan...

sanki bir tür eğlenceydi,
    bir tür üzüntüydü
    içinde öldüğüm rüyalar,
    en iyileriydi, şimdiye kadar.
    sana söylemek zordu bunu,
    çünkü katlanmak zordu
    insanlar dönüp dönüp dururken
    böylesine çılgın bir dünyada,
    delirmiş dünyada, delicesine bir dünyada

dünyanı büyüt.
    delirmiş dünya
    (l3, 02.10.2004 06:09)
  8. gary jules un sesinin michael stipe a benziyor olmasından dolayı ilk duyduğumda rem in sandığım güzel,huzur ve huzurun yanında başka hisleri de tattıran şarkı.
    (culdesac, 23.01.2005 06:23)
  9. tears for fears versiyonunu dinlediğinizde romantizmden hiçbir iz bulamayacağınız şarkı.
    (spitfire, 15.02.2005 13:53)
  10. orjinal versiyonunun 80'lerin sonlarını çağrıştıran tempolarına bezendiği, gary julesun ağzından dinlendiği zaman, oturup yerinizden kalkamamanızı sağlayan ve donnie darkonun sonuna cuk diye oturan şarkıdır.
    (whopper, 22.02.2005 22:37)
  11. aslen tears for fears'a ait olan bu şarkı ancak gary jules coverıyla donnie darko'ya soundtrack olabilecek uygunluğa erişmiştir.
    (drenchrome, 16.04.2005 15:21)
  12. hani bi şarkı duyarsın, çalınır da çalınır kulağında, unutamazsın. neydi dersin, bi daha, sonra bi daha dinlersin. sözleri nasılmış araştırırsın, anlamlara anlam eklenir, işte öyle birşey.. sinemanın bu büyüsünü seviyorum, bi şarkıyı alıyor, koyuyor kulağına. donnie darko'yu "filmim" yapan harika şarkı..
    (centrocampista, 25.04.2005 06:50)
  13. tekrar tekrar dinlenilebilen,orjinalı tears for fears a ait olan donnie darkonun soundtrack parçası.filmin sonunda çalması tüyleri diken diken ediyor.
    (sercekafasi, 11.05.2005 15:04)
  14. "donnie kendini niçin öldürdü" sorusunun cevabı
    (kusmuk, 05.11.2005 03:28)
  15. oldukça sade bir müzik ve son derece güzel sözlere sahip; filmle çok çok uyumlu, harika şarkı.
    (oehh, 15.06.2006 02:42)
  16. bir filmle bir müzik bu kadar uyumlu olabilirmi. film biterken içinizde uyanan bütün doyguları tam anlamıyla karşılayan donnie darkonun muhteşem soundtracki
    (karışmasınkimselerbana, 25.06.2006 23:06)
  17. dinlerken insanı, işte hayat ve hayatın.. gördüğün gibi ve görmüş olduğun gibi..istersen çık git sen bilirsin ama, gitme... yaşa gitsin işte, fazla üstünde durma gibisinden efkara sürükleyen en güzeller güzeli şarkılardan biridir...

bana yuvarlanıp gidiyoruz deyimini, kullanılagelen basitliğinden daha yoğun, dipten derinden hissettiren şarkı.
    (olağanşüpheli, 29.06.2006 13:55 ~ 13:55)
  18. csi s6e2'nin* başlangıcında las vegas insanlarını göstererek çaldığında beni bir kez daha mest eden şarkıdır.
    sonra o gösterdiği insanların hepsi ironik bir şekilde ölmüşlerdir.
    (sükun, 01.08.2006 22:11 ~ 22:14)
  19. smallville s2e11 in sonunda çalarak beni benden alan parça...
    (palantir, 13.08.2006 18:07)
  20. son birkaç aydır yaşadığım sıkıntı dolu olayları beni hissizleştirerek, suratıma gereksiz bir rahatlama ifadesi vererek atlatmamı sağlamış şarkıdır. yaklaşık bir haftadır loop a alıp dinlediğim şarkıdır. şarkının etkisi ne üzüntü, ne sevinç olduğundan dolayı bir şey düşünmemeyi sağlar, hayatın ne kadar kısa olduğunu ve aslında üzerinde fazla düşünülmemesi gerektiğini gösterir, "bırak dağınık kalsın, bunlar hep böyle işte" etkisi yaratır, olayları ne kadar kurcalarsan, olayların içinde o kadar boğulursun anlamına gelir bu şarkı. bir şekilde benim en çok kızdığım oluruna bırakmak eylemini zoraki olarak size yaptırır. sanki siz olduğunuz yerde duruyormuşsunuz da, yaşadığınız onca sıkıntı, üzüntü yada sevinç dolu olaylar karşınızda dev ekranda slow motion olarak akmaktadır, sizse tamamen ifadesiz, mimiksiz bir şekilde izlersiniz. ya da ölmüşsünüz de yukardan olayları izliyormuşsunuz gibi bir hava yaratır bu şarkı, sizin için ağlayanlara bakarsınız, üzülenleri görürsünüz, "ohh geberdi kurtulduk" diyenleri de görürsünüz ama bunları izlerken hiç bir kızgınlık, üzüntü yani hiç bir duygu ya da yoğunluk yaşamazsınız. şarkı sizi gerçekten filmdeki gibi bir paralel evren moduna sokar..yapılan seçimlerin kaderimizi belirlediğini ama aslında o seçimin bile sizin için çok daha önceden kaydedilmiş bir kaset olduğunu anlarsınız..kasedi seyretmeye devam etmek size kalmıştır. bir kaset bu kadar acı verirken başka kasetleri denesem mi acaba diye düşünmeye korkarsınız. garip bir his verir insana bu şarkı...
    (selenikom, 16.08.2006 17:40)
  21. tears for fears 'dan robert orzabal 'ın bestesi parçadır. dingindir ama felaket rahatsız eder. deli gibi istemenize rağmen dinlememeye çalışır, donnie gibi ortada kalırsınız.
    (lefteyenine, 01.10.2006 15:14)
  22. yakın zaman önce büyük bir özlemle sanal alemden indirdikten sonra, hevesle play tuşuna bastım.
    hay basmaz olaydım, windows çökseydi de duymasaydım dedim ardından. o an yıkıldım, hayatımdan soğudum ama yapacak birşey yoktu artık çok geçti.
    kim olduğunu bilmiyorum ama birileri alıp şarkıya tecavüz ettikten sonra elektronik yada tekno mu desem dilim varmıyor valla o hallere sokup, güzelim şarkıyı sanal aleme sunmuşlar.yazıktır günahtır valla...
    (thor, 09.01.2007 19:17 ~ 19:19)
  23. bu kadar piyasa olmasına üzüldüğüm şarkı. malesef günümüzün özenti bebelerinin ikonlarından biri haline gelmiştir.
    (zelig, 09.01.2007 19:23)
  24. filmin son sahnesine cuk oturmuştur. donnie'nin annesinin gözü yaşlı bi şekilde elinde sigarayla bize bakarken bu müziğin de etkisiyle arkadaşlarla beraber hüngür hüngür ağlamışızdır. daha doğrusu; ağlatmıştır.
    (shagrath, 09.01.2007 19:29)
  25. all around me are familiar faces,
    worn out places,
    worn out faces,
    bright and early for the daily races,
    going nowhere,
    going nowhere,
    their tears are filling up their glasses,
    no expression,
    no expression,
    hide my head ı wanna drown my sorrow,
    no tomorrow,
    no tomorrow,
    and ı find it kind of funny,
    ı find it kind of sad,
    the dreams in which ı'm dying are the best ı've ever had,
    ı find it hard to tell you,
    ı find it hard to take,
    when people run in circles,
    ıt's a very very,
    mad world,
    mad world,
    children waiting for the day they feel good,
    happy birthday,
    happy birthday,
    and ı feel the way that every child should,
    sit and listen,
    sit and listen,
    went to school and ı was very nervous,
    no one knew me,
    no one knew me,
    hello teacher tell me what's my lesson,
    look right through me,
    look right through me,
    and ı find it kind of funny,
    ı find it kind of sad,
    the dreams in which ı'm dying are the best ı've ever had,
    ı find it hard to tell you,
    ı find it hard to take,
    when people run in circles,
    ıt's a very very,
    mad world,
    mad world,
    enlarging your world,
    mad world

donnie darko filmi izlenir. ana fikir anlaşılmaz. bir daha izlenir. anlaşılmaz. böyle böyle beş kere izlenir. bir çok şey anlaşılmıştır. ayrıntılardaki başarılar görülmüş film bir kez daha artı not almıştır; ancak anafikir hala anlaşılmamıştır.

mad world indirilir. sözlerine bakarak dikkatlice dinlenir.

artık film anlaşılmıştır.

"when people run in circles, it's a very very mad world"
    (tori, 12.01.2007 21:07)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil