jedi kıyımının başlamasındaki en büyük sorumlu, ne kadar iyi bir savaşçı olursa olsun kıça sürülecek kadar aklı olmadığı için bunun hiçbir değeri olmayan, bütün jedi order'ın yerle bir olmasına sebep olmuş nigger jedi.
kendisi baştan beri kıldı zaten anakin'e. yok efendim bundan jedi olmaz, yok efendim seni konseye alıyoruz ama master yapmıyoruz, yok efendim sen otur temple'da kal biz imparatoru alır geliriz. bak, karşındaki adam sıradan bir padawan değil, anakin lan bu. kehanette adı geçen adam olma olasılığı oldukça yüksek, belki de ta kendisi. biraz iyi davransan şu çocuğa, sırtını sıvazlasan. gariban çocuk son ana kadar konseyin yanındaydı, o kadar aşağılamaya, hor görülmeye aldırmadı, geldi "windu hocam, imparator hakkında şöyle böyle dediler, benden duymuş olma sith lorduymuş, hadi gidelim icabına bakalım ne dersin" diye imparatorun ne mal olduğunu açıkladı cümle aleme. ama windu ibnesi ne yaptı, otur sen oturduğun yerde, biz icabına bakıcaz dedi. eh bu kadar şeyden sonra herkesin şalteri atar. çocuk gitti imparatoru kurtarmaya. ama yanına alsan anakin'i, o ibnetor imparatorun işi beş dakikaya kalmadan biter, cesedi coruscant'ın derinliklerine gömülürdü. ayrıca jedi order'daki herkesin "öldürmek yok, öldürmek kötüdür, kakadır" demesine rağmen imparator'u öldürmeye kalkması, sonra da bunun üstüne üçlü diyalog sırasında katakulliye gelip camdan dışarı fırlaması konusunda bir şey yazmak istemiyorum. işte cumhuriyet'in kaderi bu düello sonrasında şekillenmiştir.
(bkz:
order 66)