2009'un ilk çeyreğinde release olması beklenen yeni nesil işletim sisteminde son kullanıcıya yönelik pek bir yenilik beklemesek de opencl gibi motor gücünü artırıcı bazı devrimsel gelişimlerle karşılaşacağız.
ipc ile 64-bit safari altında 32-bit adobe flash player'ı çalıştırabilir hale gelmiş ve microsoft + linux cephesinin yıllardır yapmaya zahmet etmediği internet tarayıcılarını sancısız şekilde 64-bit mimariye taşıma işlemini bir çırpıda halledivermiştir.
bunun dışında eski kext'lerle uyumsuzluk yaratmamak adına xserve dışında mac'lerde 64-bit kernel default olarak boot etmemekte, 64-bit kernel'a geçmek için açılışta 6 ve 4 tuşlarına basılması gerekmektedir. öte yandan kernel hiçbir zaman 4 gb üzerinde hafızayı adresleme ihtiyacı duymayacağı için kernel'ı 64-bit olarak çalıştırmak şu aşamada gereksizdir.
bilindiği gibi snow leopard ile daha ziyade altyapı iyileştirmeleri geldi, ki bunun etkileri performansta bile görünebiliyor. kullanıcı arabirimi hususunda tiger'dan leopard'a geçişte karşılaşıldığı kadar radikal değişiklikler göze çarpmıyor. time machine'in hızındaki artışı, sleep-wake up hızını, açılış kapanış sürelerindeki iyileştirmeleri bizzat tecrübe ettim. henüz deneyemesem de pil ömrüne de pozitif katkısı olduğunu umuyorum. günler önce ele geçirdiğim kar leoparı dvd'sini bu akşam ancak kurabilmemi kutlamakla meşgulüm. güzel iş çıkmış.
başta adium olmak üzere, uygulamaların iğrenç türkçe çevirileriyle açılmasını sevmiyorsak leopard'da uygulamanın üzerine get info yapar tercih edilen dilleri değiştirirdik ancak snow leopard'da bu özellik kuş olup uçmuş. onun yerine terminal'de o uygulamanın tercih edilen dilini ingilizce yapmak için şu komutu veriyoruz: