belki ilginizi çeker
  1. · mac osx leopard
  2. · oylum
  3. · apple
  4. · apple vs pc
  5. · suse
  6. · pc den mac e adaptasyon sorunu
  7. · mac kullanmak
  8. · blender
  9. · power macintosh 6100 60
  10. · mos
gündem
  1. · banu güven
  2. · aşk ı memnu
  3. · yaran diyaloglar
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · yılmaz özdil
  8. · 514
  9. · gipsy kings

mac os  

1. apple'ın ürünlerinde kullanılmak üzere tasarladığı işletim sistemi ailesi.
    (wondrous, 04.02.2005 15:23)
  2. kullananların pc'ye geçince sudan çıkmış balığa döndükleri işletim sistemleri ailesi. öyle ki, bu duruma ancak 30 saniye dayanabilirler. haklılar mı? evet haklılar.
    (cabbar, 17.03.2005 18:44)
  3. windows'daki gibi hata mesajlarının gözükmediği,hataları kendi sistemi içinde çözüp,kullanıcıya yansıtmayan,format atmak için kasmak gerekilen,windows'a göre sanılanın aksine çok daha kolay kullanımlı ve verimli işletim sistemi.
    (tutkuyakar, 06.05.2005 22:59)
  4. bütün gün boyunca evde pc iş yerinde os arasında mekik dokuyup,beni sudan çıkmış balığa döndüren,harikalar diyarı apple'dan ısırılmış bir elma olarak macıntosh larla yeryüzüne düşmüş bir işletim sistemidir.
    oc kelimesinin açılımı operating system dir ayrıca freebsdtabanlıdır.eğer bir macos kullanıcısıysanız sözlüğün nimetlerinden yararlanmak biraz daha zor sizin için.(örneğin aratarada bölümünün bomboş görünmesi,girileri ve başlıkları görünteleyememek gibi...)(bkz: buradan yetkililere sesleniyorum)
    en yeni ve sorunsuz serileri şöyle ki:
    (bkz: mac osx)
    (bkz: mac osx jaguar)
    (bkz: mac osx panther)
    (bkz: mac osx tiger)
    (beşamel soslu brokoli, 02.08.2006 14:13 ~ 20.01.2007 21:49)
  5. mac os classic için konuşursak hafıza yönetimi konusunda bu kadar facia bir işletim sistemi dünya tarihinde yer almış mıdır bilemiyorum. elma menüsü->bu bilgisayar hakkında penceresinde görülebilecek "largest unused block" isimli ibarede beliren hafıza miktarı, mac os'un o anda açılacak yeni bir yazılıma verebileceği en büyük hafıza miktarını belirtirdi. yani olay şu şekilde oluyor, birkaç uygulama çalıştırıyoruz ancak o uygulamalar hafızayı o biçim kullanıyor ki, ortada fragmante olmuş bir hafızamız kalıyor. mac os ise yeni açılacak bir uygulamaya ancak kesintisiz şekilde kalmış hafıza bölgesini kullandırabiliyor.

peki fragmante olan hafızayı tekrar eski haline döndürmek için ne yapıyoruz?

açık olan tüm uygulamaları kapatıp tekrar açıyoruz. böylece multitasking rüyası bu şekilde çöpe atılıyor.

mac os x'ten sonra böyle bir problem kalmadı allahtan.
    (wondrous, 20.12.2007 04:47)
  6. (bkz: hot corner)
    (kl7mu, 10.12.2008 01:21)
  7. mac osx leopard olanının çok salak sorunları vardır.cs3 ile garip bir uyuşmazlığı var.file menüsünden illustrator dosyalarınızı browse etmeye çalışıp open dialog'a tıkladığınızda leopard sizi crash'e uğratıyor.burada haklı olarak adobe firmasında da suç bulabilirsiniz.zaman içinde leopard'ı kullandıkça başka şeylerde de, en azından kendi uygulamarında da sorun çıkardığını görünce tek taraflı yaklaşmaya başlıyosunuz.
    (corvo, 10.12.2008 01:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil