wireless hattıma girilip fütursuzca kullanılıyor, her ay kota dışına çıkan faturalarımı ödemekten bıkkınlık geldi , internetim çok yavaşladı, şifre koyuyorum fakat kaçakçı kaybanalar şifremi kırıp zevk i sefalarına hiç utanmadan devam ediyorlar diyorsanız çözümü kolay; mac adres filtreleme.
öncelikle wireless modemin kablosunu bağlayınız. kablosuz bu işi yaptığınız taktirde kendi modeminize erişemeyebilirsiniz. ilk işlem olarak kişinin kendi mac adresini bilmesi gerek. mac adresini öğrenmek için; başlat/çalıştır'a "cmd" yazıp enter yapın. komut satırına "ipconfig/all " yazın. karşınıza çıkacak ilk kod size ait olandır. (diğer kodlarsa sizin wirelessınızı kullanan semt sakinleridir.) misal: 00-n1-89-d5-11-c0 bu kodu modeminize tanımlamanız yeterli olcak. tanımlarken arada "-" işareti kabul etmeyebilir onun yerine ":"
* koyarak da deneyebilirsiniz. eğer üst komşum ceren de kullansın ona hedaye ediyorum komşuluk hatrı ne de olsa derseniz, modeminize onun mac adresini de tanımlamanız gerekecek. kısacası kullanmasını istediğiniz eş, dost, konu komşunun da mac adreslerini modeminize tanımlayın. modeminize girdiğiniz mac adresleri dışında hiç bir kullanıcı doğrudar ya da dolaylı wirelessınızı kullanamıcaktır.
*