belki ilginizi çeker
  1. · erkek dediğin beni taşımalı
  2. · hayvan sevgisi
  3. · maço sevgili takıntısı olan kızlar
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · yeşim salkım
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · 2012
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · çılgın profesör saç stili
  9. · milli kütüphane

maço erkek seven kadınlar  

1. aslında maço erkek seven kadın mevzusu ezelden beri varolan birşey. kadının özünde var bu, belki de genlerine işlemiş artık maço erkekten hoşlanma. burda maço erkek derken belirtmek gereken bir nokta var. hiçbir kadın kendini döven, yerin dibine sokan, astığım astık kestiğim kestik bir tipten hoşlanmaz, hoşlandım diyen de yalanı basmış demektir. kadınların kullandığı maço tabiri genel olarak sert görünen ama aslında özünde kedi yavrusu barındıran erkektir. kaınların genel olarak esmer, kara kaşlı kara gözlü erkek tipindeki erkeklerden hoşlanma nedeni sert erkek olan maço erkek tipini simgelemesidir.

aslında ezelden beri var dediğimiz bu maço erkek sevdasının son zamanlarda bu kadar çok pörtlemesinin nedeni kaka televizyon denen karakutudur. asmalı konak ile sert ama 3 saat kısık ateşte pişip lokum gibi olmuş kuşbaşı et misali yüreğe sahip olan seymen ağa sayesinde oldu. sonrasında vadiden fırlayan kurtlardan biri bu sevdayı pekiştirdi ki bahsi geçen bu şahıs sayesinde erkeklerinde maço erkek tipinden hoşlandıklarını görmüş olduk.

neticede mevzuyu sonlandırmak gerekirse; evet kadınlar daha yumuşak, kıskanıp kıskanmadıkları belli olmayan anlayışlı sevgili yerine maço, sert, elini tuttuğu insanı kıskandığını belli eden erkeklerden hoşlanır. ama dikkatinizi celb ederim ki sevgili olarak tercih eder bu erkekleri.*

*
    (troke, 02.11.2006 22:16 ~ 22:40)
  2. aslında çok derinlerde bir yerde bile olsa kadınların çoğunun dahil olduğu gruptur. ne de olsa ve her ne kadar asla ikrar edilmese de her kızın içinde bir kezban, her erkeğin içinde bir deliyürek yatar.
    (sarı çizmeli mehmet ağa, 12.01.2007 20:52)
  3. bu güne kadar maço bir erkekle çıkıp hayatını karartmamış kadındır. e sahip olunmayan şey güzel geliyordur.

ha bugüne kadar çıktığı herkes maçoysa ve kadınımız hala maço erkekte ısrar ediyorsa, söz konusu hanım kızımızın çocukluğuna inmek gerekir.

elbette burda bahsi geçen maçoluk kavramına değinmek lazım. sevdiği kadını sahiplenen, onun sorunlarıyla ilgilenen, yaralarını saran, kadının çevresinde akbaba gibi dolanan erkeklere gözdağı veren mert yürekli bir adama maço denmez.

maço erkek genel hatlarıyla, kadının peşinde dolananlar yüzünden kadının bir suçu olmasa bile kadını sorumlu tutup yıpratan, kadının giyimine, makyajına, iş arkadaşına karşı tutumuna karışan, didikleyen, kaybetmekten korkmadan kadına afra tafra yapan, azarlayan, hatta belki el kaldıran, kıskançlık yapmayı sevgi gösterisi sanan, "kadınını" bir yere salmayan, kadının hayatında hüküm sürmeyi kendisine hak gören, rahatsız, suratsız, kabadayı gibi davranan, yeryüzüden kazınması gereken erkektir.

bu tavırlardan hoşlanan kadının da ciddi incelenmesi gerekir. çok ilgisiz kalmış, sevilmemiş, hep aldatılmış kadınlarda maço erkek saplantısı görülebiliyor, evet. ama maço erkek de, eline geçen ilk fırsatta aldatacaktır. çünkü maço kaidelerine göre o erkektir, ona herşey haktır.
    (tatalu, 27.04.2008 13:53 ~ 13:59)
  4. (seekter, 27.04.2008 14:52)
  5. günümüzde erkeklerin de kaşlarını aldırıp , pudra sürmesi,gömlek düğmelerini göbeklerine kadar açıp kılsız bağırlarıyla gezinmesi,kadından çok takı takıp ,serçe parmaklarını kaldırıp fincan tutmalarıyla kadınların daha erkeksi erkeklere yönelmeleridir.çok doğal.sokakta yanındaki kadına laf atan serseri topluluğuna dönüp ayol ayıp oluyor diyip hayatım aynan var mı kaşlarım uzamış yine diyen bir erkeğin yanında kendini güvende hissedebilecek kadın yoktur.kadın tek başına güçsüz müdür? değildir.ama erkekliğin şanına inanmak ister.yanında, güçlü kollarıyla sarıp sarmalanacak kadınlığını hissettirecek birini ister.aynı kuaför salonunda birlikte fön çektirecek bir erkeği değil.onu kız arkadaşlarıyla yapıyor zaten.
    (zefura, 27.04.2008 15:00)
  6. kaşar seven erkek gibidir.
    (gone with the sin, 27.04.2008 15:08)
  7. benim fikrime göre boş beleş kadınlardır. tabi özgüveni olmayan daha yerinde bir tabir olabilir.
    neyse efendim gelgelelim böyle düşünen ben, lanet bir kanalın lanet bir haber bülteninde 'kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanır' konusu altında maçolardan hoşlanan güruh olarak çekilip haberlerde yayınlanmışım. şöyle ki günlerden birgün taksimde sevdicek ile yürürken bir kamera görüp avel avel baktım. evet bunu yaptım. aradan geçen günler sonra bir telefon aldım. haberlerde çıktığımız söylendi. akşam saat 7 ye vurduğunda bahsedilen kanalı korku içinde açtım. dediğim gibi konu 'kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanır' idi. birkaç tip gösterip birkaç insanla konuşuldaktan sonra o laanet spiker hatun 'bazılarıysa maço sever' dedi ve bunu derken kamerada bir adet zavallı ben ve yanımda sakallarından dolayı maço olduğu fikrine kaptırıp beni rezil eden sevgilim duruyordu. ve yine ben avel avel bakıyordum. bir de ilişkimizden kimsenin haberi yokken 70 milyona afişe olmuştuk. neyse. direk televizyonu kapatıp odama kapandım. akşam yakın bi arkadaşım aradı. anlattığına göre televizyonda bizi kardeşi görmüş ve şöyle bağırmış:

-ablaaa misty abla ve maço sevgilisi televizyona çıktı!
    (misty, 27.04.2008 15:20)
  8. işbu giri şiddet ve cinsellik içermektedir.(+18)

+lan sana dışarı çıkmayacan demedim mi ben
    -dedin muratım dedin
    +ne diye dinlemedin lan o zaman
    -dinlemedim muratım deş beni, parçala beni
    +yok yapmam bizde kadına el kalkmaz
    -kaldıracak bir şey bul muratım del beni deş bağırt
    +bu gece olmaz, başım ağrıyor üstelik yorgunum
    -sen neden diğer maço erkekler gibi değilsin murat, döv beni, ye beni, ara beni boya beni 0543....
    +tozuttu karı a.q.
    (itirazım var sayın yönetici, 27.04.2008 15:51 ~ 16:02)
  9. maço erkeklerin çok sevdiği kadınlardır, çünkü bu kadınlar üzerinden her kadının aslında derinde bir yerde sahiplenilme, korunma istediği tezlerini ispatlama imkanı verirler.
    (yumurt, 27.04.2008 15:53)
  10. bugün sabah aklıma gelen eskiden tanıdığım bir kız tam olarak bu gruba giriyor sanırım.
    yolda giderken biraz hızlı yürürmüsün lütfen demiştim karşılık olarak benimle bu kadar kibar konuşma cevabını almıştım.
    akabinde elinden tutup hızla çektim ve gel lan o zaman buraya dedim. yüzünde gülücükler açtı.
    ilk kez o zaman düşünmüştüm hayat ne tuhaf vapurlar falan diye.
    (altan ve babası, 27.04.2008 16:04 ~ 16:04)
  11. sahiplenilmekten hoşlanan kadınların bulunduğu gruptur.
    (heyula, 27.04.2008 16:07)
  12. kıskanılmayı, kısıtlanmayı seven kadınlar. kıskanılmayı her kadın ister konusu biraz ayrıntılı burada. özgür ve karsılıklı güvene dayalı iliskilerin insanları değillerdir çoğunlukla. bir bayanın ağzından çok fazla boş bırakıyorsun gibi bir söz bile duymuştum.
    *-senin sevgilin bara içmeye gitse tek başına ve sana haber vermese, başkasındna haber alsan ne yaparsın.
    -afiyet olsun derim.
    *-bu kadar özgür bırakırsan sıfır kural olan bir ilişki olursa kadın senin onu sevdiğini nerden bilecek ?
    -sevgimi göstermek için illa kurallar koymam kısıtlamam mı lazım ?
    *-bazı kadınlar sevildiğini böyle anlarlar.
    *-ben eski sevgilime mesaj atardım hiç sormuyorsun orada ne yapıyorum diye yoksa beni kıskanmıyor, merak etmiyormusun derdim..
    -saçma. özgüvenle karşılıklı güvenin harmanı maçoluğu öldürür diyorum sana.
    *-ben bilmem beyim bilir.
    - hadi bakalım
    kisisel görüsüm toplumumuzun yapısından kaynaklanıyor bu maço severlik. gelenekler, görenekler, ananeler..
    çekirdek ailelerde eşlerin ilişkileri üzerinden yola çıkarsak aslında bunun sosyolojik yapının sonucu olduğu alenen ortada. klasik argüman olan "her kadının aslında sahiplenilme, korunma isteği vardır" sözü de bu kanıyı destekler nitelikte.
    güçlü yaşamış, tek başına bir dönem geçirmiş, zorluklar atlatmış mücadeleci bir kadında bu talebin olacağına inanmıyorum. derinlerde bir yerlerde olsa bile maço yapıda ki bir erkekle bunu paylaşması, yaşamışlığına hakaret olur.
    (rene, 08.10.2008 18:21)
  13. (phoebe, 08.10.2008 19:26)
  14. kesinlikle eziktirler. kendilerine güvensizliklerinden kendileri adına karar vericek, kendilerini koruyacak birisine ihtiyaç duyarlar. hayatlarının iplerini bu komik adamlara teslim ederler. normal şartlarda bir kadının ne kendisi adına karar verilmesine, ne de birinin onu korumasına ihtiyacı vardır.
    bir erkeğin yanında kimi zaman bir çocuk gibi görünüyor olmamız, fiziksel erkeklerle aynı güçte olmamamız kendimizi koruyamayacağız anlamına gelmez. sonuçta ne vahşi bir ormanda, ne de dağ başında yaşıyoruz.
    ilkel çağlarda kadınların, kendilerine yemek bulması ve vahşi hayvanlardan koruması için fiziksel olarak güçlü erkekleri tercih etmesinden geliyor bu güdü diycem ama hayır. öyle değil. güç ile maçoluk kavramı birbirinden çok farklı. bir kutu biber gazıyla ben bir tanesini indirebilirim.
    konu kıskanmaya gelince, kıskanmak, sevdiğinizi başkasıyla paylaşamamak bunlar normal duygular olmakla birlikte, kıskançlığınız nedeniyle bir insanın hayatını kısıtlıyorsanız bu işkenceye girer. sağlıklı bir kadın bir
    kısıtlama da sussa, taş çatlasa üçüncü de çeker gider.

sonuç olarak normal şartlarda maço bir erkeğin kadınlar tarafından tercih edilebilir olma ihtimali minimum düzeyde.
    ama ülkem insanı normal şartlarda olmadığı için görülebilme ihtimali yüksek bir durumdur. acınası bir durumdur.
    (alfaeksi, 08.10.2008 20:03 ~ 20:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil