belki ilginizi çeker
  1. · maç sonrası röportajda futbolcunun şaşırtması
  2. · maç öncesi röportaj veren futbolcu klişeleri
  3. · albüm sonrası röportaj veren şarkıcı klişeleri
  4. · önümüzdeki kıza bakıcaz
  5. · önümüzdeki maçlara bakacağız
  6. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · baki mercimek
  9. · gerçek sevgi

maç sonrası röportaj veren futbolcu klişeleri  

sayfa  / 4
  1. valla diye söze başlayıp inşallah içeren cümleler kurmak
    hakem hakkında konuşmayı hiç sevmemek ama yine de konuşmak
    ekmek parası yediğinden bahsetmek
    içinde a harfi geçen kelimeleri uzatamak:haaakem raaakip
    akşam televizyonda pozisyonu bir kez daha izleyeceğini belirtmek
    (bkz. kulağını karıştırmak)
    (lahoooov, 02.09.2004 11:46 ~ 17:00)
  2. "valla zor maç oldu ama kazanmasını bildik. hacıoğlusporu da kutluyorum iyi bi oyun ortaya koydular. artık önümüzdeki maçlara bakıcaz..."
    (don quijote, 02.09.2004 11:59)
  3. önemli olanın kendi gol atması olmadığını,takımının kazanması olduğunu belirtmek
    (lahoooov, 02.09.2004 13:19 ~ 17:01)
  4. (lahoooov, 02.09.2004 13:24)
  5. nefes almak için çabalayan futbolcuların, nefes alma-konuşma dengesini ayarlayarak gebermeden söylemeye çalıştıkları sözler. fışkıran terler de cabası

muhabir: ahmet maçı bir değerlendirir misin?
    ahmet: hıffffff hıffffff, iyi oynadık, hınffffff futbol adına hıfffff hofffff, her şeyi yaptık, kazandık
    muhabir: bir de gol attın!
    ahmet: evet hıfffffff, mehmet hffffff arkadaşım çok güzel bir nffffffff pas verdi. ilerde hınnffff daha iyi olcak
    muhabir: hakem nasıldı?
    ahmet: hıfffff hakem... hıffffff hakem ali'nin pozisyonunda hofffffff penaltıyı görmedi hofffff ama kazanmasını bildik
    muhabir: söylemek istediğin bir şey var mı?
    ahmet: hıffffffff hofffffffff hhhhhhhhhhhh
    muhabir: teşekkür ederiz ahmet!
    ahmet: huffffffffff
    (mavio, 02.09.2004 13:49 ~ 15.07.2005 17:36)
  6. puan veya puanlar alabilirdik
    (ryszard, 02.09.2004 15:35)
  7. "geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez" diyeceğim klişe cevap
    (knightcoder, 02.09.2004 16:28)
  8. bu klişelerin dışına çıkmayı başarmış kişilerden biridir tuncay şanlı. zira kendisi maçtan sonra soru soran muhabire maçı anlatmaya koyulur.
    -tuncay maç nasıldı?
    -valla 17.dakikada ümit abi sağdan ortaladı orda vursam gol olcaktı ama olmadı, 23.dakikada... diye devam eder.
    (joeykeys, 05.09.2004 17:57)
  9. sahaya üç puan için çıktık, ardından muhtemelen bir adet olmadı
    (bınar, 05.09.2004 18:30)
  10. eski beşiktaşlı yasin: valla fenevbaaçe de iyi takım ama kazanmasını bildik mutluyuz. daha iyi oynuyoğuz kazanmayı biliyoğuz (herşey iyi hoştu da bi de pas atmayı beceğebilseydin be olm) şampiyon olmak istiyoğuz.
    (centrocampista, 05.09.2004 19:22 ~ 13.06.2007 00:17)
  11. + hüdaverdi kameralara yansıdığı kadarıyla cemşitle aranızda ufak bir gerginlik yaşandı, ne diyeceksin?
    - sert bir müdahalede bulundum, orospu çocuğu diye haykırdı. ben de refleks olarak akıllı konuş piç dedim; ancak olay orada kapandı. futbolun içinde olan şeyler bunlar, hepsi sahada kalmalı.
    + teşekkürler amına koyim.
    (wolfshade, 05.09.2004 20:09 ~ 07.04.2005 21:41)
  12. (lemuria, 02.11.2004 00:59)
  13. lig sonu önündeki maça bakanların verdiği kreşeler dizgesi
    (knightcoder, 19.12.2004 01:10)
  14. (hazırlık maçından sonra)
    ümit özat: bugün güzel bi futbol ortaya koyduk, 3 puanı aldığımız için mutluyuz
    (lethe, 19.12.2004 01:17 ~ 01:17)
  15. boliç: yani şımdi...iyi mıcadele oldu yani...şimdi yani diye başlar ve sürüp gider.
    (yuziko, 19.12.2004 22:56)
  16. takım olarak puan kaybına tahammülümüz yoktu. nitekim bunun bilincinde oynadık ve kazanmasını bildik.
    (finch, 28.02.2005 22:30)
  17. taffarel: guzel maç... three point... hakan çok güzel..
    (hepten aykırı, 28.02.2005 22:35)
  18. hakem bize kuralları ayrı uyguluyor.
    (azwepsa, 01.03.2005 12:30)
  19. lig uzun bi maraton; xxxasporu kutluyorum iyi mücadele ettiler; yapacak bişey yok artık bu maç geride kaldı; top bizi sevmedi;
    artık bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakmamız lazım; cümlelerinin yerlerinin değiştirilmesi ise kurulan cümleler topluluğu...
    (bilge tonyukuk, 01.03.2005 14:32)
  20. (bkz: ali eren)
    (culdesac, 01.03.2005 15:09)
  21. değişmesi imkansız klişelerdir bunlar, ama ya şöyle röportajlar olsaydı:
    -muhabir: maçı değerlendirirmisin cin ali?
    -cin ali: valla abi, çok koştuk, mücadele ettik, 18 tane şutumuz direkten, 7 tane hakemden, 5 tanede kendi adamımızdan döndü, işte yani şerefsiz top bizi sevmedi.
    -muh: hadi yauuv, allah allah, niye sevmedi ki acaba?
    -cina: eeee şey işte top yuvarlaktır abi...
    -muh: peki, top sizi sevmedi ama siz topu sevmişmiydiniz?
    -cina: abi işte, işin acı yanı da bu, biz topu çok sevmiştik, öpüp koklamış, ona şiirler yazmıştık, meğerse top bizi aldatmış, aaah ulen ya efkar bastı..
    -muh: peki toptan başka sizi sevmeyenler varmıy dı?
    -cina: valla karşı raaakibin taraftarıda sevmiyodu sanırım...
    -muh: nerden anladın?
    -cina: küfür ediyolardı, ordan anladım. biz babamızdan öyle gördük, eğer biri sana küfrediyorsa, seni sevmiyodur.
    -muh: hmmmm. neyse, maçta ilgi çekici bi olay yaşadın, bi ara seni yedek kulubesinin arkasında zıçarken görmüşler...
    -cina: haaaa, evet, demek görmüşler, abi ne yaparsın çırçır olmuşuz, birden bastırdı, tutabilecek gibi değildim, sahayı kirletmiyim dedim bende o dakikalarda takımımın bir kişi eksik oynamasını göze alıp hemen zıçıp döndüm sahaya
    -muh: seni bu hareketinden dolayı tebrik ediyorum, kim olsa eksik oynamamak için sahaya zıçardı, bu seneki fairplay ödülünü alırsın artık.
    -cina: aman abi teveccühün
    -muh: peki, rakibe bi türlü gol atamadın ama kendi kalene attığın 4 gol var,maçıda 4-0 kaybettiniz zaten, bunu nasıl değerlendiriyosun?
    -cina: evet, yani acı bi olay, ama işte top sevmedimi gidiyo kendi kalene gol oluyo, hem insan hata yapar, benimde bu maçta böyle hatalarım oldu.
    -muh: tabii, zaten çalışan insan hata yapar, hata yapmayan insan çalışmıyo demektir, yılın en çalışkan futbolcusu olmayada namzetsin bence...
    -cina: saol abi teveccühün..
    -muh: sana çok teşekkürler ediyoruz, hadi terin soğumadan soyunma odana git bi güzel duş yap, akşam eve git, uzat ayaklarını dinlen bikaç gün, hadi koçum cinali
    -cina: eyvallah abi, görüşürüz haftaya...
    (ios dumdadum, 29.04.2005 23:57)
  22. hepsini bir anlamda the weakest link'de elenen elemanın bir standa çıkıp orda mevzuyla ilgili yorum yapmalarına benzetirim.
    (wondrous, 11.08.2005 16:32)
  23. (marooned, 11.08.2005 17:30)
  24. (selenge, 11.08.2005 18:41)
  25. futbolcu maç sonrası duştan çıkmıştır..

spiker: evet ahmet burada hemen soruyoruz; ahmet maç bitti 3 puan sizin, neler söyleyeceksin ??

futbolcu: (sağ elininin işaret parmağını kulağına götürür ve yaklaşık 2-3 saniye karıştırır) valla 90 dakika oynayan bizdik, rakibi küçümsemedik, oyunda fazla fırsat vermedik pres yaptık ve kazandık, 3 puan bizim !

spiker: ahmet bir de gol attın ?

futbolcu: (sağ elininin işaret parmağını kulağına götürür ve yaklaşık 2-3 saniye karıştırdıktan sonra çıkardığı pisliği 2-3 saniye izler) ya önemli olan benim gol atmam değil takımın başarısı. ben gol attım sevinçliyim. allah izin verirse daha da atıcam ileriki maçlarda.

spiker: ahmet çok saol, başarılar !
    (pablo, 11.08.2005 19:05 ~ 19:06)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil