belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · ezel
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · author gibi erkekler
  8. · türk tipi kafa yapısı
  9. · sen benim iki yüz ellinci ve son erkeğimsin

maç özetlerinde dakika söylenince gol olması  

1. maçın bütün heyecanını, "lan gol nasıl oldu acaba" merakını alıp götüren olay. spiker klişesi. hem bu yıllardır böyle.

mesela hatırlarım ben ilkokula giderken trt2'de yayınlanan bir program vardı 2. ligdeki maçların özetlerini verirdi. karabükspor - erzurumspor maçı.kafam basmıyordu hangi takım hangi renk. o yüzden izlemezdim de. sadece spiker "dakikalar 60'ı gösteriyor" ya da "dakika 60" falan dediği zaman bakardım televizyona. çünkü kesin gol olurdu. o zamanlar bu gol habercisi cümle bana süper gelirdi. şimdi bakıyorum sene olmuş 2008 şampiyonlar ligi özetleri izliyorum aynı terane. "del piero, camoranesi'ye attı. dakikalar 78...". işte orada film kopuyor. kesin gol olacak. gözlerimi hemen toptan ayırıp ceza sahasına bakıyorum. "acaba kim nasıl attı, camoranesi ordan mı çaktı, yoksa araya kaçan del piero'ya mı bıraktı, trezeguet nerede" falan derken güzelim pozisyon kaynıyor.

pekala golden sonra da dakika söylenebilir. nedir bu klişenin sebebi. hatta bunun bir de kardeşi var. "pozisyonu dikkatle izliyoruz". bu cümleyi duyunca da anlıyoruz ki ekstrem bir gol gelecek. 55 metreden nedved çakabilir mesela. "pozisyonu dikkatle izliyoruz, dakika 44" cümlesi ise bir nevi kombo. %100 gol.

gene şimdi aklıma gelen eğer maç özetinde oyuncu değişikliği anı gösterilirse, o oyuna giren adam kesin gol atar. şimdiye kadar aksini göremedim. spiker de "az önce oyuna giren hasan golü atan oyuncu" diyerek oraya gönderme yapar.

"golü anlatırken önce dakikasını söylemeye giriş" diye dersleri falan mı var bu spikerlerin anlamadım. kuşak, kanal ayırt etmeden hepsi aynı bok. güntekin bile yapıyor. okumuş çocuk bi de...

not: örneklerde neden juventus'u kullandım bilmiyorum. siyah-beyaz diyedir belki.

edit: camoranesi - cambiasso karışıklığı olmuş. uyaran kuptert'e teşekkürler.
    (peace sells and i m buying, 26.11.2008 00:52 ~ 29.03.2009 17:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil