belki ilginizi çeker
  1. · colt m4a1 carbine
  2. · m4a1
  3. · m4 carbine
  4. · bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak
  5. · colt m4a1 carbine
  6. · kolbastı oynayanları tüfekle vurma isteği
  7. · g3
  8. · airsoft
  9. · kalaşnikof
  10. · piyade tüfeği
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · boylumlama
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · yaşından küçük göstermek
  9. · chris spheeris

m4*  

1. colt yapımıdır, m4 carbine olarak bilinir.

(bkz: colt m4a1 carbine)
    (akaydo, 25.11.2006 17:26 ~ 17:28)
  2. m16 nın kücük kardeşidir. 5.56 mm lik mermiler kullanır. kataloglarına bakarsanız üzerine monte edilmeyecek bi aparat olmadığını görürsünüz. keskin nişancı tüfeği olarak dahi kullanılmaktadır.
    (duygusalamaagresif, 28.04.2008 01:35)
  3. colt firması tarafından tasarlanan piyade tüfeğidir. m16'dan sonra geliştirilmiştir. sebebi de m16ların otomatik atışlarda kabzayı ısıtıp elle tutulmayacak hale gelmesinden dolayıdır. 5,56 x 45 mm'lik nato mermisi kullanır. yaralama amaçlı bir tüfek olmakla beraber,daha çok göğüs göğüse muharebelerde kullanılmaktadır. bunun sebebi ise namlusunun kısa olmasından ve çabuk ısınmasından dolayıdır. namlu çok ısındığı takdirde mermi çıkış hızı düşer ve etki menzili azalır. 300 metreden sonra sapıtır. 3 ayrı atış sistemi mevcuttur. yarı otomatik,3 lü yarı otomatik ve tam otomatik. fakat 3'lü yarı otomatik seçeneği gereksiz olduğu için (ben karar vermedim buna tabii ki) kaldırılmış ve m4a1 geliştirilmiştir. konumuz bu değil ama azıcık m4a1 den de bahsedeyim. (hızımı alamadım)
    m4a1 piyade tüfeği iki atış sistemine sahiptir. yarı otomatik ve tam otomatik. m4 varyasyonudur. seri atışlarda avantaja sahiptir.

dipnot: silahlar kötüdür,kakadır. sadece savunma amaçlı kullanılmalıdır.özenmeyin özenenleri uyarın.
    (kutsal palamut, 02.01.2009 13:58 ~ 19:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil