müzisyen   

adana çık aradan

1. (bkz: yavuz çetin)
    (punkmanifestosu, 27.10.2005 17:41)
  2. maalesef günümüzde, türkiye olsun ya da başka ülkeler olsun, ayağa düşmüş isimdir, sıfattır, yakıştırmadır. 4 dakikalık şarkı boyunca gitarda 5 nota basan da müzisyen, sırf aynı ritm ile hızlı hızlı cümleler kurup ona buna sataşan rapçilerde müzisyen. bu işde bir ilginçlik var ama anlamadım ben.
    (creepingdeath, 27.10.2005 18:00)
  3. herhangi bir tarza kölelik yapmayan , yeniliklere açık , enstrümanını ayrı bir yerde tutan , ona gereken saygıyı gösteren , yeterince çalışan , duygularını yaşadıklarını hislerini çalan söyleyen , bu işi ayağa düşürmeyen hakettiği karşılığı beklemeyi bilen , üstadlarına saygı duyan onlardan birşeyler kapan , kendinden sonrakilere de sevgiyle yaklaşan bencillik yapmadan tecrübelerini paylaşan , kendi gelişimi kadar ülkesindeki dünyadaki müziğin gelişimiyle de ilgili olan kişi gerçek müzisyendir.
    (jellyjam, 15.01.2007 12:41)
  4. (bkz: saygıdeğer insan)
    (chocolattes, 15.01.2007 13:05)
  5. bazen gurur bazen pişmanlık veren.
    (manha de carnival, 29.04.2007 22:25)
  6. kelime anlamına bakarsak, müzik yapan - müzisyendir...
    bir şarkıda 3 akor basan da, bir kez lise tayfasıyla stüdyoya giren de müzisyendir bu durumda.

diyecek bir şey yok, adam tabak çanakla bile müzik icra eder, üretir, yaratır mesela, paylaşır ya da paylaşmaz, ama kimsenin müzisyen olup olamayacağını söylemek bize düşmemeli, bu insanların kendi dudaklarının edebi olmalı, şöyle ki;

"ben müzisyenim" diyebilmek kolay olmamalı, çünkü o bir mertebeyse eğer, uzun emeklerin, sabrın, yorgunlukların, bişeylere artık vakıf olabilmenin sonucunda ağızdan çıkmaya başlar.
    burada da eskilerdeki çırak-usta ilişkisi, müziğe yaklaşım ve saygı söz konusudur.

yani had bilmektir biraz bu.
    (püfü, 16.05.2007 17:58)
  7. akıl hastasıdır. bu ülkede varabileceği son nokta bir popçu arkasında çalmaktır. gerek yoktur boş triplere. herkes herşeyi bilir ama konuşmaz durumundadır. olmasa daha iyidir. gereksizdir.
    (henriçayniski, 28.04.2008 16:20)
  8. artık eline bir müzik aleti alıp iki tımbırdatan insanlara verilen isimdir

(bkz: çok yazık)
    (calaea, 29.08.2008 14:38)