müsait bir yerde inecek var   

adana çık aradan

1. dolmuştan inmek istediğini belirtmek için, yolcuların şöfere söylediği en yaygın cümle. anlamakta sorun yaşadığım konu, neden kendisi değil de başka biri inecekmiş gibi söyleniyor..manyak bi şöförün gazabı falan söz konusu da olay başka birinin üzerine yıkılarak sıvışılmak mi isteniyor..nedir..merak..merak..

-müsait bir yerde inecek var..
    +haea?!! lan!! (vites kutusunun yanından levyeyi çıkarıp sallayarak)kim lan o amcık kim iniyo? hönn!
    -valla biri incekmiş, bilmiyoruz..*
    +sigerim lan ineni..göstert bana kim incek!..
    -devam et kaptan, vazgeçmiş inmicekmiş..gınım..*
    +mna korum oturun oturduğunuz yerde!

türkçeyi korumak adına "uygun bir yerde"* inenler de var. güzel düşüncelerle yapıyorlar ama garipsiyorum yine. rica ediyorum müsait bir yerde insinler onlar da.
    (jugis nomen, 12.12.2006 04:56)
  2. en kısa ve anlamsız hali "müsait bir yer" olarak kullanılan cümle.

-kaptan müsait bi yer..
    -...

o ne lan.
    (zaknafein, 12.12.2006 12:26)
  3. belirli gün ve haftalarda [özellikle dini bayramlarda veya arefesinde] "kaptan mübarek bir yerde inebilir miyiz" şeklinde modifiye edilen söz. cami avlusunda dövmek istiyorum ben onları, şahsen.
    (azureel, 12.12.2006 12:40)
  4. (bkz: münasip)
    (yedinin yedincisi, 13.12.2006 23:21)
  5. en fenası bu sözü duymayan şoförün durmaması ve akşamın karanlığında tek başınıza dolmuşta "nereye gidiyor bu ya, allahım ne yapacağım şimdi" gibi korku dolu düşüncelerle şoförün duymasını sağlamak için birkaç kez bağıra çağıra bu veya benzeri cümleyi kurmaktır...
    (labirent, 14.12.2006 00:05)
  6. (bkz: ışıklarda inebilir miyim)
    (lockman, 19.04.2007 00:28)
  7. "müsait bir yerde inecek var!"
    ...........................
    "müsait bir yerde inecek var dedim"
    .............
    "ya indirsene,allah allah kaç durak geçtik"
    "kardeşim müsait değildi oralar.zaten bu saatte müsait olmaz"
    "ne diyon kardeşim.indirsene yahu"
    "müsait değil kardeşim"
    "gıcık mısın sen?"
    "evet"
    (luto, 19.04.2007 02:12)
  8. (bkz: müsait bir yerde inebilir miyim)
    (bkz: mükemmel bir yerde inebilir miyim)
    (caddebostan, 19.04.2007 17:41 ~ 17:42)
  9. erkeklerin söylerken ince yada kalın sesli olsun hiç farketmez adeta bir bas-bariton oldukları söz öbeği, çoğunlukla yarıda bırakmak ve sonuna doğru sesi kısmak gibi karizma yaratıcı effektlerle donatılmaktadır.
    kaptanla başlayıp farklı kelimelerle kullanarakta hava atmaya çalışanlar mevcuttur.
    (bkz: kaptan müsait bi yerde atıver)
    (bkz: kaptan müsait bi yerde bırakıver)
    (bkz: kaptan şu köşede indiriver)
    (spinoza, 29.06.2007 10:37 ~ 10:39)