mümtazer türköne 

adana çık aradan

1. prof. dr. mümtazer türköne gazi üniversitesi iibf öğretim üyesi, köşe yazarı, yazar, tansu çiller'in eski siyaset danışmanı.

özlem türköne ile evli olup bir erkek çocuk babasıdır.
    (mosquito hunter, 12.07.2007 12:23)

2. üniversiteden öğrencisi olan, kendisinden 20 yaş küçük özlem türköne ile evlidir.
    (çılgın veyfik, 12.07.2007 12:28)
  3. 1980 öncesinde ülkü ocaklarında çalışmış ve 12 eylül sonrasında cezaevine girmiş, en son "türk modernleşmesi" isimli bir kitabı çıkmış olan akademisyendir.

(bkz: vedat bilgin)
    (neredesin soğuk kış, 12.07.2007 12:29)
  4. hatırla sevgili adlı dizinin senaryo danışmanlarından biridir.
    (butterflyeffect, 12.07.2007 12:32)
  5. hatırla sevgili'nin, 68 öğrenci hareketlerinin olduğu dönemi yansıtırken, sağ olaylara hassas yaklaşmak istediğinden (aslında biraz tırstıklarından) danışmanlık yapması için kendisine teklif götürülen kişidir. bu teklifi kabul etmiştir ve dizideki necip fazıllı sahneler ve özellikle gündemde de yerini alan tayyip erdoğan'ın lise yıllarındaki şiir tutkusu da kendisinin özel isteği üzerine dizide yer bulmuştur.
    (hemokudumhemyazdim, 12.07.2007 12:41 ~ 12:42)
  6. tansu çiller le hatırlanan, meşhur susurluk kazası sonrası ortaya çıkan mafya-siyaset-emniyet üçgeni ve özellikle abdullah çatlı ve adamlarının devletin pis işlerinde kullanılmasının ne kadar meşru ,etik olduğu ve karşılığında bu adamlara tanınan iltimasların ne olduğu sorularına karşılık söylenmiş olan " bu memleket için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir " cümlesi esasında bu pek "değerli" hocamıza aittir.zamanında tansu çillerin danışmanıydı. tansu çiller in milliyetçi bir şahine evrilmesinde ciddi katkısı vardır bu zatın .
    (eleanor, 30.08.2007 21:09)
  7. etnik milliyetçiliğin bir numaralı savunucusudur. insanları hedef göstermeyi sever.
    bir de kadınlara attığı dayaklarla gündeme gelmiştir.
    (bambirella, 26.12.2007 23:41)
  8. son günlerde ahmet hakan coşkun'la gazetedeki köşesinden tartışan isim. şahsi fikrim tartışmanın galibinin mümtazer türköne olduğudur.

tartışmayı kaçıranlar burdan buyrunuz:

- tartışmaya giden yol, 24 aralıkta mümtazer türköne'nin sabah'a verdiği röportajında "ana dilde dilekçe, referandumla bir kentin adını değiştirme hakkı verilebilir" demesiyle açıldı.
    (bkz: http://arsiv.sabah.com.tr/...)

- 26 aralık: ahmet hakan coşkun - "dönekliğin raconu" yazısında mümtazer türköne'yi "dönekliğin bir raconu vardır... 'hesabını vereceksin... maceranı anlatacaksın!' " diyerek düşüncesini değişimi açıklamaya çağırdı.
    (bkz: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...)

- 28 aralık: mümtazer türköne - "dönekliğin hesabı"nda, ahmet hakan'ı "dönekliğin macerası, eyyamcılıktan farklıdır. anlatılması en zor meslek eyyamcılarınkidir." diyerek oportunistlikle suçladı.
    (bkz: http://www.zaman.com.tr/...)

- 30 aralık: ahmet hakan - "mümtazer bana eyyamcı demiş" başlıklı yazısında "'eyyamcılık' yapsaydım... bugün ben de mümtazer hoca gibi, 'özlem'i milletvekili yapacağım' türünden pervasız cümleler kurabilirdim." dedi.
    (bkz: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...)

- 3 ocak: mümtazer türköne - ahmet hakan'ı konu aldığı yazısına "geçmişini pazarlayan adam" başlığını attı ve sert ifadelerle ahmet hakan'ı "dönekler klübüne adam devşirmeye çalışmak"la itham etti.
    (bkz: http://www.zaman.com.tr/...)

gelişmelerde editlerle karşınızda olacağız.

edit: ahmet hakan'dan yeni bir cevap geldi; "geleceğini pazarlayan adam" diyor, mümtazer türköne için. yazının sonunda çok fena belaltı oynamış yine ahmet hakan, ayıp ediyor.
    (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    (fen liselim, 03.01.2008 19:01 ~ 04.01.2008 02:09)
  9. ahmet hakan'a geçirerek kalbimi kazanmış adam. aslında hakan'ın kendisine sataşmasının sebebi, ertuğrul özkök'ün mümtaz'er türköne'den pek hoşlanmamasıdır (bu da daha önceki bir "çomar" yazısından kaynaklanıyor türköne'nin). ahmet hakan (ve oray eğin) bu tür durumları not eder ve fırsatını bulduğunda eö'ye yaranmak için fedai olarak kendilerini öne atarlar. fakat hakan coşkun bu sefer çetin bir cevize çarptı. türköne hakkında söylenenlerin dedikodu olduğunu, gerçeği yansıtmadığını söyşleyerek yalanlama yaptığı gibi, ahmet hakan'ın insider trading'den para kazanmaya çalışan birisi olduğunu da deşifre etti. tebrikler mümtazer türköne
    (earendill, 03.01.2008 19:48)
  10. bize var olan bir psikozu hatırlatan bilim adamı kişisi. şöyle ki:

bir akademisyen adayı başka bir akademisyen adayı ile evlenir. asistanlıktı, yüksek lisanstı, doktoraydı, hoca çilesiydi derken yıllar birbirini kovalar, ömürler yarılanır. bu arada çiftlerin belki bir belki de iki yavrucakları olur. artık onların ikisi de birer akademisyendir, hocadır. ancak eşlerden kadın olanı çocuk bakmak, ev işlerini de idare etmek gibi ek vazifeler dolayısıyla yazık ki eskisi kadar güzel görünmemektedir. o arada, eşlerden erkek olanının gözüne, muhtemelen kendisinden yirmi yaş küçük bir öğrenci tazesi ilişir. bu taze hocasının gözüne görünmek için de epeyce heveslidir ayrıca. derken efendim, gönüller birbirine kayar. artık eskimiş olan eş aradan çıkarılır, çocuklar da kendisine emanet edilir. erkek akademisyen yeni bir hayata başlar. yeni unvanı "terk edilmiş eş" olan kadın akademisyen ise olanların ardından bakakalmıştır yalnızca. mümtazer-mualla-özlem türköne üçlüsünün yaşadıkları bize bu psikozu hatırlatır her daim.
    (mümtaz, 03.01.2008 19:51)
  11. özel hayatta başarısızlığın kanaat önderi olmaya engel oluşturmadığını gösteren adam.
    (earendill, 03.01.2008 20:40)
  12. aferdersin ama profesör olmuşsun ama adam olamamaşsın demek istediğim kişidir.
    (a perfect tool, 03.01.2008 21:04)
  13. "diyarbakır'ın adı amed olarak değiştirilebilir" gibi mümtaz fikirlerini kamuoyuyla paylaşarak nabız yokladığını düşündüğüm şahsiyet.
    (sugibiazizol, 03.01.2008 21:44)
  14. (bkz: http://www.zaman.com.tr/...)

"che guevara cani idi" diye buyurmuş. yeni duymuyoruz tabii bu lafları. batistacılar, cia, cia'nın maşaları filan da aynı şeyleri diyordu. çalıştığı gazetenin ve eniştesi olduğu iktidarın da farkı yok ya bunlardan! neyse...

görünen o ki, işaret verilmiş ve ergenekon üzerinden sola yeni bir saldırı başlamış. hem de solun atılması gereken safralarından olan ulusalcılık üzerinden! ısrarla solla anılan ulusalcılık üzerinden! bir taşla iki kuş. e bizim ex-ülkücü profesöre de böylesi yakışırdı. hayır, bu korku nasıl bir korkudur anlamıyorum. sol dediğin yüzde birlerde sürünüyor zaten. geçenlerde de baki tuğ "denizleri asmasaydık üç milyon kişiyi keseceklerdi" diye sallamıştı. aynı gazeteden hem de. ulan allah belamızı versin ki hala emekçilerin nefesinden çalıp nefes alıyorsunuz.
    (kronstadtlı ölü denizci, 01.04.2008 20:17 ~ 20:17)
  15. linkten de anlaşılabileceği gibi artık akp silahşörlüğüne soyunmuş olan ex ülkücü akademisyen, fırsatçılığın 21. yüzyıla insan görünümünde yansımış olanı.

http://www.yeniaktuel.com.tr/...
    (dünyayı kurtaran adam, 19.04.2008 17:13)
  16. ben kız öğrencilerine aşırı duyarlılığına şahit oldum. kadınların doğasına aşırı bir eğilimi olduğundan
    etrafındaki kız öğrencilerin iltifatlarla ayarıyla oynama moodunu bilen bilir...
    (elebik, 03.05.2008 17:06)
  17. (bkz: merkez sağın omurgasızları)
    (dünyayı kurtaran adam, 05.05.2008 03:05)
  18. hatırla sevgili isimli dizide yaşar karekterinin bizatihi kendisi olduğu rivayet edilen kimse.bugünlerde liberal cenaha göz kırptığından mütevellit ülkücü cenahın hışmına uğramıştır.olsun nihayetinde özlem türköne'dir.türk önedir...
    (mücrim, 05.05.2008 03:12)
  19. hatırla sevgili dizisindeki yaşar karakterinin koçluğunu yapan kişi. bunu röportajında bizzat belirtmiştir.

(bkz: koçum benim)
    (burju, 06.05.2008 16:05)
  20. bugün zaman'daki köşe yazısında tayyip erdoğan'ı sezar'a benzeten yazar. başbakan'dan sezar olur mu, çevresindekilerden bir brutus çıkar mı bilmem ama 1 mayıs'taki istanbul'u yakma girişimdinden dolayı erdoğan'dan iyi bir neron olur, bak bundan eminim...
    (malpolitikası, 09.05.2008 14:25)