belki ilginizi çeker
  1. · müzik ruhun gıdasıdır
  2. · ilkokuldaki flüt çalma eziyeti
  3. · muzik dersi
gündem
  1. · kürtlerden nefret etme sebepleri
  2. · güzel kadına güzel diyebilen kadın
  3. · peniselin
  4. · sözlük yazarlarının cep telefonu melodileri
  5. · öğrenince çok şaşırılan bilgiler
  6. · recep tayyip erdoğanlaşmak
  7. · 19 mart 2010 kasımpaşaspor beşiktaş maçı
  8. · thomas hardy
  9. · mute

müzik dersi  

1. ilkokuldan itibaren üniversiteye kadar aralıksız okutulan sevenin olmadığı, müzik anlayışı pzt. ve cuma günleri istiklal marşı okutulurken "ses veriorum gençler korkmaaaaa" ile kısıtlı olan öğretmenlerce öğretilmeye çalışılan hede.

kanımca ülkemizden büyük müzisyenler çıkmamasının yegane sebebi bu derstir. çünkü bu saçma dersten geçer not almak için sayfa bilmem kaçtaki çoban şarkısının altına notaların okunuşlarını yazmak yeterlidir. yada eğer hoca gıcıksa aynı işlem evde yapılır ezberlenir gelinir. işte müzik dersi budur!!! keşke bu re, re, la, sol, zartzurt işine girilmeden önce solfej nedir diye öğretilse. tamam, sistemde inatçı mısınız? o zaman solfej nedir diye sözlü yapın!

elinizden bişey gelmiyorsa, istiklal marşı'nda elinizi aşağı yukarı napıyosunuz bari onu anlatın. blok flütte do şurda o burda diye anlatırken şu içine kaçan salyaları nasıl temizleyeceğimizi gösterinde çalmak için hevesimiz olsun...
    (sizofrenkedi, 24.07.2005 22:14)
  2. (toumai, 24.07.2005 22:20)
  3. ortaöğretim hayatımın büyük bir kısmında çok iyi bir müzik öğretmeninden aldığım derstir.öyle ki daha ilkokuldan çıktığım sene ancak 2 ile geçebildiğim ders olmuştur bu müzik dersi.hocamız konservatuvarlarda okutulan bildiğimiz solfej 1 kitabının bütün teorik bilgilerini bize öğretmiştir.hepsi aklımda kalmamıştır ama şu an bile "mi mi fa fa sol mi mi re re do" diye başlayan şarkıyı bir mırıldansam arkamdan 120 kişilik 7 sene okumuş bütün dönemdaşlarım sonuna kadar eşlik edebilir herhalde.(ki bu olmuştur da mezuniyet töreninde)bu dersi benim müzik öğretmenim * gibi hakkıyla veren bir çok öğretmen mevcuttur.bu kişi aynı zamanda bize tarihi müzisyenler hakkında filmler izletmiş,bazı zamanlar ise oturup hiç de ilgi alanında olmayan another brick in the wall solosunu çalmıştır.
    (culdesac, 24.07.2005 22:27 ~ 22:32)
  4. öğrencide ilk önce ritim duygusunun geliştirilmesi gereken ders. orff çalgıları ile ya da sınıfta yapılan ritim aletleriyle işlenilen ders daha bir başka oluyor. bunu bizzat denedim ve gördüm. dersler giderek daha zevkli hale gelip katılım da o denli yükseliyor.
    (misbeliever, 07.01.2007 23:57)
  5. nağağağaaa,neeğeğeğeğe,niğiğiiii gibi ses açma yöntemleri uygulanan lise dönemimde ingilizce şarkılarla uğraşmak zorunda kaldığım ders. güzel fülüt çalanın ray charles muamelesi gördüğü,şahsımın herzaman sınavlara tek ve ayakta tabi tutulduğu korkulu rüyamdı. (bkz: aynı sınıftaki sevgililer) üniversite sıralarında gördüğüm kadarıyla daha da değişen,teknik olarak çok farklı olmasada sanatsal vesilesinin ön plana çıkması ile rahatlatıcı bir hale gelmiştir.
    (rouxdoux, 25.06.2007 12:45)
  6. ilköğretimin ikinci kademesinde ve liselerde müzik öğretmeni bulunamadığı vakit farklı branşlardaki öğretmenlerden ders sayısı uygun olanların stepne vaziyetinde girdikleri/girdirildikleri bir derstir.

bu haliyle müzik eğitimi açısından çocuklara pek fayda sağlamayacağı aşikar. zira farklı branşlardan bu derse girenler arasından çocuklara nota bilgisi verebilecek öğretmen sayısı pek fazla değil. yine bu haliyle çocuklar için verimli olmadığı gibi, bu derse giren öğretmenler için de müzik dersiyle ilgili yıllık plan ve günlük plan konusunda yetkin olmamaktan kaynaklanan sıkıntılar doğar. plan konusunda da en sıkıntılı derslerden birisi müzik dersi, çünkü ikinci kademe ve lise düzeyindeki planlar pek sık bulunmuyor internet ortamında.

şükür ki, son yıllarda bu dersle ilgili siteler de açılmaya başlanmış: http://www.muzikdersi.net/...
    (selenge, 23.11.2007 18:13)
  7. yeteneği olmayan kişiler için işkence ile eşdeğer sayılabilecek derstir. nota ezberlemek, solfej yaparken ezberlenen notalar ile uyum içinde olmak insanı bezdirir. hocanın ezberlediğinizi anlayıp kulağınızı çekmesi de cabasıdır. ancak genelde ayıp olmasın diye iyi not verilir öğrenciye. iyiler 10, zayıflar 9 alır. eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biridir ama hiç dikkat çekmez.
    (floydian, 23.11.2007 18:28)
  8. ortaokuldayken, psikopat müzik öğretmenimizin marc temizlik ürünlerinin reklam şarkısını* bi gruba flütle çaldırdığı, bi gruba söylettiği, en gariban gruba da dansını ettirdiği işkence ders. ben flüt kısmındaydım ama kundurayla parmağının ucunda sınıfın sağından soluna döne döne gitmeye çalışan arkadaşlarım hiç silinmedi gözümün önünden. benim psikolojimi bile bozduysa onların halini varın siz anlayın.

"hem de hiç durulamadan kurulamadan maaaark!!".......
    (billie jean, 14.01.2009 03:00 ~ 03:08)
  9. abuk bir olaydır...

konservatuarı yanlış anlamış ve ıskalamış öğretmenlerin öğrencilere kabus yaşattığı derstir.iyi bir müzisyenseniz bu hocaların çoğunun birşey bilmediğini,armoniyi geçtim eliyle sadece 9/8 lik bir ritm bile atamadığını görürsünüz.
    (gyroscope, 14.01.2009 03:43)
  10. ilkokuldaki flüt çalma eziyetiyle hatırlanan derstir.
    (şekspirin sonesi, 08.09.2009 21:37)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook