belki ilginizi çeker
  1. · don t steal music
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · dinde zorlama yoktur
  4. · kemal kılıçdaroğlu
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · tanrıya sorulacak tek soru
  7. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  8. · haraptar
  9. · camiye giden insanın attığı her adım sevaptır

müzik çalmayın  

1. bir ipod paketi açıldığında aletin ekranının üstüne yapıştırılmış saydam kağıda dört dilde, ingilizce, fransızca, ispanyolca ve çince yazılmış emir. yani öyle yazıyormuş. ben bu dillerin hiçbirini bilmediğimden ingilizce bilen bi arkadaşa "ne yazıyor burada?" diye sordum, "müzik çalmayın yazıyor" dedi. başka bir şey sormadım sonra, kafam karışık hala.
    (muzevir, 23.03.2006 21:35)
  2. "don't steal music"

uyarı hoştur, esprisi vardır ama (fakat) altında yatan anlamlar derindir..paylaşım programlarına bok ataraktan apple firması, kullanıcılarına lisanslı software'ini kullanmalarını (bkz: itunes) sağlamaktadır..burada paylaşım programlarında olduğu gibi müzik (genellersek multimedia) indirme olayı mevcuttur ama belli bir miktar para konmuştur her şarkıya, klibe, bilumum multimedia dosyasına..bunların ücretlerini ödeyerekten indirmek hırsızlık olmuyor da, diğer paylaşım programlarından bedavaya indirmek mi sorun oluyor??! apple'in bu işi dolandırıcılık boyutuna kadar yükselteceğini zannetmem ama böyle bir taktiği de tekel kontrolüne geçmek için yaptığı apaçık ortadadır..hem de sanatçılar için olumlu..ohh suyundan da koy o zaman..

iş o zaman uzar gider..korsancılık konseptinin etik mi değil mi, doğru mu yanlış mı onu tartışırız iki saat, ama bunun yeri burası değil..nitekim bu yazıyı ipod üzerinde görmek küçük bir tebessüm yaratıyor insanda..esprisi o kadar, çok yormamak gerek bünyeyi..
    (zeus, 23.03.2006 21:48)
  3. harıl harıl, konsantre bi biçimde ders çalışan bünyenin, zangır zangır birşeyler dinleyen yanındaki insanlara uyarısı olabilir. ya da olamaz. hatta belki de alt komşunun rahatsız olmasından dolayı alabileceğiniz uyarıdır, "müzik çalmayın hüleağn, kafamız şişti dan dan dan" şeklinde. (bkz: öeh)
    (plectrum, 23.03.2006 22:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil