belki ilginizi çeker
  1. · yaran hoca öğrenci diyalogları
  2. · what are you doing morning morning
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · new moon
  4. · boylumlama
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · sınır ötesi operasyon yapılmamalı
  9. · dedenin ölmesi

müzikçi  

1. ortaokul ve lisede müzik öğretmenlerinin aldığı addır. kimse müzik öğretmeni demez onlara.

yıl 1996, ortaokuldayım o zamanlar, mekan ismail safa özler anadolu lisesi.. bir müzikçi var ki, adam istiklal marşını falan çaldırmaya çalışıyor ortaokul çocuğuna.
    okulda öğle tatilimiz var, tam 1 saat 40 dakika (liseliler 1 saat daha ders görürdü biz öğlen tatiline çıktığımızda) ve o 1 saat 40 dakika boyunca durmadan top peşinde koştuğumu bilirim. hatta okula gitme sebebim bile o 1 saat 40 dakikaydı.

neyse, ben ve yakın arkadaşım ayhan, uzun öğle tatilimizden mesut ve bahtiyar bir şekilde takılırken bir gün müzik dersinde hocamız "koro yapıcam" der ve kafadan ayhan'la beni de koroya dahil eder. biz de mal gibi seviniyoruz ayhan'la, ilk defa bir yere çağrıldığımız için. ama bilmiyoruz ki, koro denen illet öğle tatilinin ilk 1 saatini götürüp bize 40 dakika bırakmakta. bir de her gün koro var çok lazımmış gibi.

ilk birkaç gün (hatta 1-2 hafta) oflaya puflaya gittik koroya. çılgın sanat müziği söylüyoruz. hatta ayhan keman çalmayı falan denedi*, benim de davulla* ilk karşılaşmam koro günlerime denk gelir (bkz: yiğidi öldür hakkını ver). ama kardeşim, bizim diğer fırlamalar öğle tatilinden sonraki derste bütün tenefüs boyunca yaptıkları maçları konuşurken, biz de tutup nihavend makamından konuşamıyoruz ki. mal muamelesi yaparlar adama. ki yaptılar da.

baktık bu iş böyle yürümez, gittik müzikçinin yanına. "hocam biz korodan ayrılmak istiyoruz" dedik. koroya girerken çıkmanın mümkün dahi olmadığını söylemiş olan müzikçi "peki çocuklar" dedi sadece. şaşırdık tabi. ancak hemen ekledi "sözlülerinize sıradan 1 veririm çıkarsanız".

ilkokul boyunca silme 5'li karnelere alıştırılmış ebeveynlere sahip olduğumuz için gözümüz yemedi tabi. çıkamadık korodan. yine gidip gidip geliyoruz. ayhan kemandan vazgeçmiş. ben kanun çalan kıza asılıyorum falan. müzikle bir alakamız kalmamış ama el mecbur gidiyoruz işte.

yine bir gün koro için müzik odasının kilitli kapısının önünde müzikçiyi beklerken (bir de 5-10 dakika geç gelirdi adam) artık iyice canıma tak etmiş olacak ki, "ayhan" dedim, "abi şimdi sen koş, ben de seni kovalayayım, selcen'in önüne geldiğinde seni ittireyim, üzerine düş, belki o zaman hoca atar bizi korodan". selcen baş müdür yardımcısının kızıydı. çıtı pıtı bir kızdı. hemen ağlayan ve şikayet eden bir cinsten olduğu için tam bu işe göreydi.

sonra planı uygulamaya geçtik. ayhan önde ben arkada. tam selcen'in önüne geldiğimizde ayhan'ı ittirdim ve aynen planda olduğu gibi ayhan kızın üstüne doğru hamle yaptı. ama işin ilginci selcen yere düşmedi. düşemedi daha doğrusu. önünde durduğu kapının kolu sırtına batmış kızcağızın. ağlayamadı bile. nutku tutuldu. ortam buz gibi. herkes bize bakıyor. "aaa?" falan gibi ünlemler duyuyoruz. tam o sırada müzikçi geldi. selcen'i hemen arabayla hastaneye götürdüler. tabi o gün koro iptal. sonra müzikçi, baş müdür yardımcısı, müdür (sıradan) ayhan'la beni yiyim yiyim yediler.

evet, istediğimiz gibi oldu. korodan atıldık. söylediğine göre bizim gibi hayvanlara koroda ihtiyacı yokmuş müzikçinin. e tabi, hayvan dediğin de en fazla 2 alırdı müzikten.

not: selcen şu anda üniversite öğrencisi. yok ölmedi.
    (gxix, 04.11.2006 16:42)
  2. (bkz: flüt)
    (bkz: mandolin)
    (gibigibi, 04.11.2006 16:52)
  3. (bkz: dinci)
    (selenge, 04.11.2006 17:08)
  4. - derse kim geliyor?
    + müzikçi..
    * oğlum, müzikçi müzik mi satıyor? niye müzik öğretmenimiz demiyorsunuz?
    + hocam sporcu diyoruz ya?
    * ee?
    + spor mu satıyo o?
    (gxix, 04.11.2006 17:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil