belki ilginizi çeker
  1. · yabancıların türklere sorduğu salak sorular
  2. · içki içen müslüman
  3. · laiklerin namaz kılması
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · zongul ducks
  3. · okan bayülgen
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · ne kadar ilginçsiniz
  9. · senato

müslümanların içki içmesi  

1. gayet normal bir olaydır. lakin bazı örümcek kafalılar tarafından kesinlikle kabul edilemez. bu mantaliteye göre bir müslüman içki içemez veya içki içen bir insan müslüman olamaz. içki içen müslümanları dinden çıktıklarını açıklayacak kadar olayı abartmış ve saçmalamış bu insanları dinlemek akıl kârı değildir zira saçmalayanı dinlemek abesle iştigaldir.

içki içmenin herhangi bir günah olduğunu unutan bu örümcek kafalılar, kendileri başta yalan, iftira, sözlükten hatun kaldırma (veya kaldıramama), göz zinası, kindarlık v.s. gibi onlarca kimi daha büyük kimi daha küçük günahı işliyor olduklarını unutup müslümanlığı alkol kullanmaya odaklamışlardır.

bunun başlıca sebeplerinden biri muhtemelen diğer dinlerde serbest olan alkol kullanımının bir tek islamda yasak olmasıdır. onların mantalitesine göre, alkol kullanımının bir tek islamda yasak olması bunu büyük bir günah yaparken, yalan söylemenin her dinde yasak olması bunu küçük bir günah yapar. son olarak diyorum ki. (bkz: yok öyle bir şey)
    (tuygun, 10.05.2006 13:20 ~ 13:23)
  2. teorik ve pratik olarak, yalan söylemek de içki içmek de islam dışıdır, yapılmaması gerekir, yapanı "aforoz" etmek sadece engizisyonda olur; kişinin işleri kendisini bağlar; bu vesile ile, müslümanların içki içmemesine "ohaa laaaaaan nası yaaaniiğ? normal ki aslında" diye tepki verilmesi ilginçtir.

zira "yahu ben yalan söylüyorum, o halde içki neden içmiyorum ki, o da günah bu da günah" mantalitesi ile, sınırlar kalkacak, "yahu ben içki de içtim, iftira neden atmıyorum, o da günah, bu da günah" diyerek çeşitli tatlar yakalanacaktır.

bu noktada tabii ki sadece içki içmeyeye odaklanmak, sanki müslümanlık buymuş gibi algılamak yanlıştır ama bunun yanlış olduğu kadar "o da günah bu da günah, hele ki içki içmek küçük günah, yok öyle bir şey" gibi bir söylemde bulunmak da yanlıştır.

kısacası herkesin inancı kendisinedir, kimisinin içki ile ilgisi kötü bir anısı vardır, yakın bir akrabası ölmüştür, psikolojik olarak içki içmeyi kritik bir noktaya koyar, kimisi ise içki içer ama müslüman gibi hisseder, hesabını vereceğini bilir, mühim olan, herkese hoşgörü ile yaklaşabilmektir.
    (müyendis, 10.05.2006 13:50 ~ 13:52)
  3. bir hristiyanın içki içmesinden farklı olan hadise. zira gayrimüslimler, imanın şartlarını reddettikleri için islam'ın emirlerine ve yasaklarına muhatap değildirler.
    bir müslüman'ın içki içmesi günahtır elbette. müslüman kişinin kıyamet günü ve ahiret inancı olduğuna göre, bedelini, cezasını göze aldığı kadarını içebilir de, kendi günahıdır, başka müslümanlara sadece bunu hatırlatmak düşer.
    (kısaveacısız, 13.05.2007 05:01)
  4. (epilofs, 13.05.2007 07:38)
  5. bu güne kadar domuz eti yemeyi batılılara özenip günaha girmek olarak tehşir eden zavallı müslümanların şimdilerde, hristiyanların içki içmesine özenmesi durumu?!!
    işine gelince başını örtmeyenleri günahkar ilan eden müslüman kesim, rakısı, birasıyla alem yapmaya gelince işte böyle pek bir günahsa bana günah islamiyetle alakası yok diye çemkirir.
    zina da günahtır aman ne olacak benim günahlarımın ne alakası var müslümanlıkla der zina yapan,
    göbeği açık olup türban takan hanım kızımızı eleştiren, dinimizin adını çıkartıyor diyenler de birden çemkirmeye başlarlar yine benim günahım diye, sanki o kızın günahı değilmiş gibi...
    adam öldürenler, tecavüzcüler, hayat kadınları, eşcinseller, eroinmanlar hep müslümandır bu mantıkla...
    ramazanda oruç tutmadı diye okul kantininde adam dövenler kendi içtikleri içkiye gelince müslümanın içki içmesi normaldir der, hristiyanların içki içmesine laf ederler...
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 13.05.2007 08:50)
  6. (bkz: müslüman su içmez)
    (bkz: alkol)
    (bkz: içecek)
    (gone with the sin, 13.05.2007 09:23)
  7. islamiyet'te, içki içmek yasaktı, bayanların başlarını bağlaması gerekirdi bunlar zorunluluktu. ama neden böyleydi sayın seyirciler? şimdi kendimizce bunun yorumunu yapıp nedenlerini ve olası sonuçlarını tartışacağız. gün 6. yüzyıldan bir gün işte, ince ayrıntı vermeyelim lakin deşifre etmiş oluruz, arabistan yarım adasında bulunan güzide medine'miz de(islamiyet öncesi tabi) bayan sokakta karşıdan karşıya geçmekte idi. malumunuz o zaman böyle trafik yok, beklediği sadece bir deve. bir an arkasına döner gibi olmuş bu bayanımız, bir de ne görsün herifin teki ona bakmakta aynı zamanda, ağzının suyu mu desem, salyası desek daha iyi olur zanımca, akmakta. o anda şöyle der;
    -kız hepsi senin mi? yavruuuum!
    kız cevap verir;
    +ayyyy git başımdan sapııık! imdaaat!
    bayanımızın yardım çığlıklarını duyan iki ya da üç kişi daha gelir;
    *bırak len onu!(tabi kara murat efektiyle)
    -size mi soracam?
    *evet bize soracaksın!(sanki kara murat konuşuyor)
    +kurtarıcılarım beniiim!
    *burada bizsiz tecavüz olmaz leeen! sana 2 dak. müsade, sonra da biz işimizi görürüz! anladın mı len?
    +?!?!?!
    -?!?!?!
    işte arabistan yarım adasındaki baş örtü işinin çıkış sebebi adına bir örnek. peki alkol işinde ne varmış? söz erol'da! erol?
    -evet buradayım teşekkürler.araştırmalarımın neticesinde bir takım bulgular edindim. arabistan ve çevresinde o zaman içtiler mi duramazlarmış. sanki alkolle besleniyorlar gibi. demin ki anlatmış bulunduğun olayı tetikleyen başlıca unsurlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.
    +yasaklanmış olması mantıklı diyorsun?
    -evet araplar için mantıklı, özellikle o zamanlar için.
    +sebep olarak gösterdiğin şey ne?
    -gösterdiğim mi? ha ne? ayy pardon wc'den yeni çıkmıştım da kapamayı unutmuşum.
    +neden bahsediyorsun erol?
    -fermuarım.
    +?!?! erol biz sadece kafanı görebiliyoruz şu an!
    -?!?!?! pardon! sebep olarak o zamanki zihniyet ve cahiliyeti gösterebiliriz. adamları öldüresiye dövsen içme diye yine ertesi gün elinde şarabıyla dolaşırmış. bunlar bir değil iki değil pek çok kişi yaparmış o zamanlar. ki zaten arap zihniyetini biliyorsun. bu adamlar kabe'yi yıkıp yerine otel yapacaklardı bir ara, hatırlatırım.
    +evet öyle durumlar vardı.
    -ama türkiye'de şu an durumlar öyle değil. alkol kullanmak tabi ki tasvip ettiğimiz bir durum değil ancak bu hak ile kul arasındaki bir durumdur bence. ama mantık çerçevesinde baktığımızda sarhoş olacak kadar içilmediğinde sorun olmayacağını tahmin ediyorum. baş örtüsü işine gelince hak vermeden geçemeyeceğim. o zamanlar için gerçekten gerekliydi.
    +evet.
    -ama şu an bence o kadar gerekli değil. ama tabi ki kişisel özgürlükler var. ben bayan olsam takmazdım ama. şu anda açıkçası ben hiç "aha şunun başı açıkmış, gel bakıp da tahrik olalım!" diyen de görmedim açıkçası.
    +evet bir de yüzleri boya, makyaj içinde olup da başını bağlayanlar var ki sorma gitsin.
    -belki öyle yakıştığını düşünmektedir.
    +doğru diyorsun.
    -yani...
    +evet teşekkürler erol!
    -ben teşekkür ederim iyi yayınlar!
    +sağol, evet sayın seyirciler, bugünkü bize ayrılan sürenin de sonuna geldik. sonuç olarak şu çıkarımları yapabildim;
    kullanan müslümanımıza bilinçli olduğu takdirde pek bir zararı yoktur bu alkolün,
    zaten kişisel hak ve özgürlükler vardır ki isteyen içer isteyen içmez, gerisi hak ile kul arasında kalmıştır,
    baş örtüsüne de deyinmeden geçemeyeceğim;
    günümüzde zorunluluğu kalmamıştır daha, yani kullanmayan da müslümandır bence bazılarının dediği gibi dinden çıkmaz, aynı alkol gibi. ancak ille de kullanacağım diyen varsa yine kişisel hak ve özgürlükler diyebiliriz.
    evet teşekkürler, bir sonraki yayında buluşmak üzere! iyi günler, sağlık ve esenlikler!
    (gnarus, 13.05.2007 12:42)
  8. (bkz: müslümanların yalan söylemesi)
    (bkz: müslümanların zina yapması)
    (bkz: müslümanların hırsızlık yapması)
    (bkz: müslümanların kumar oynaması)
    (bkz: müslümanların banka hortumlaması)
    (bkz: müslümanların rüşvet yemesi, vermesi)
    (bkz: müslümanların adam öldürmesi)
    (bkz: müslümanların yaş kesmesi, baş kesmesi)
    (bkz: müslümanların israf yapması)
    (bkz: müslümanların ülkesinde açların olması)
    (bkz: müslümanların kendine müslüman olması)
    (bkz: müslümanların üretmeyip sürekli tüketmeleri)

vs...vs...

valla hepsi var. alkol? biliyorum haram, dertten içiyorum dertten.
    alkole olan özel ihtiramı anlamak gerçekten zor. kötüdür, haramdır, o kadar.6. şart oldu da biz mi bilmedik?

ayrıca başlık hatalıdır, doğrusu için
    (bkz: müslümanların içki içmeleri)
    (bkz: müslümanın içki içmesi)
    (eriyenadam, 13.05.2007 13:45 ~ 19.05.2007 15:08)
  9. "rakı, şarap içiyorsam sana ne.
    yoksa sana bir zararım içerim.
    ikimiz de gelsek kıldan köprüye
    ben dürüstsem sarhoşken de geçerim." (bkz: neyzen tevfik)
    (burakk, 14.05.2007 13:43)
  10. kah giderim meyhaneye,
    dem çekerim kime ne?
    haydar haydar günah benim kime ne?
    (eric clapton, 14.05.2007 13:49)
  11. kendilerini dinden çıkartmama sebep olur. içki içenlerin müslümanlıkla ilişiğini kesiyorum. 1975 ve öncesi doğumluları hristiyanlığa, sonrakileri de budizme aktarıyorum. tekrar müslüman olmak için başvurular 8-15 haziran tarihleri arasıdır. gerekli belgeler:

- müslümanlık başvuru formu
    - ikametgah
    - nüfus cüzdan sureti (önlü arkalı fotokopi)
    - adli sicil kaydı
    - 8 vesikalık fotoğraf
    - noter tastikli sağlık raporu (son 6 aydır içki içmediğini gösterecek)
    - müslümanlığa giriş harcı dekontu
    - azwepsa'yı kalkındırma vakfı bağış makbuzu
    - a4 zarf
    (azwepsa, 14.05.2007 13:57)
  12. tercih meselesidir..velakin haramdır..müslüman haramdan uzak durmalıdır..e allah ziyade affedicidir..affetsin ve doğruya sevketsindir..

biz emr-i bi'l ma'ruf ve nehy-i ani'l münker hükmü mucibince ikaz ederiz..geçeriz..

ha şunu da belirtelim hanefi fıkhına göre alenen müsekkirattan bir içki içen kimseye; hür ise seksen, köle ise kırk sopa vurulur..(tabi şeriat devletinde bu)ama asla dinden çıkmaz..
    (gölgeningücü, 28.05.2007 23:22)
  13. (gulersem, 29.05.2007 00:09)
  14. günaha girmeyle sonuçlanacak olay. ama unutulmamalıdır:
    her günahta küfre çıkan bir yol vardır.
    (44leon44, 29.05.2007 01:08)
  15. çok olağan ve yaygın bir durumdur. nüfusunun yüzde 99 u müslüman olan ülkemizdeki içki tüketim miktarı bunun olağan olduğunun ispatıdır.
    (arapbebek, 25.01.2008 13:48)
  16. eğer din kuralları içerisinde içilmemesi gerektiği belirtiliyorsa pek de normal değildir aslında. ama hangimiz dinimizi tamamen gerektirdiği gibi yaşıyoruz ki? (belki de mecburen) rahatımıza, keyfimize göre modifiye ediyoruz zaten, ya da "bu kadarcık günahım da olsun, kimseye zararım yok ki" diyoruz hafifletiyoruz. ne yapalım, insanoğluyuz, şu kıçı kırık dünyadan aldığımız zevki maksimize etmeye çalışıyoruz, bu uğurda da bazen kendimizle çelişebiliyoruz.
    (chocolattes, 17.08.2008 00:58)
  17. içerler ama ters düşer bazı şeylerle.çok üstünde durmamak lazım, kişisel vicdan meselesiyle ilgilidir.
    (dontgototheedgeofrainbows, 17.08.2008 01:30)
  18. ne var lan bunda dediğim durum.. oturdum düşündüm, geçen gece 3 bira içtim.. 3 ellilik.. litre başı ne kadar günah yazılıyor, biraya su katılıp katılmadığı göz önünde bulunduruluyor mu, çevir aç kapak birayı açıp içmek daha kolayken, normal kapakları açmak için bi çabaya giriyor insan, alkol için çaba sarfedince daha mı günah bilmiyorum.. neyse her zamanki gittiğim mavi'de içtiğimizden yazması gereken biliyordur sol omzumdaki melek.. database den bulur çıkarır "nevizade/mavi/bira"x3 yazar melek değil bildiğin garson lan bu..onu yapamıyorsa "x/" yapar adisyonda böyle yazıyor en azından.. 3 bira içtim, ama arkadaşlarla öyle şeyler konuştuk o kadar güldüm ki, en son ne zaman bu kadar güldüm hatırlamıyorum bile.. şimdi ben diyorum ki bira içip tanrının bana geçici süre kullanmam için verdiği bedene saygısızlık edip ona zarar veriyorum tamam ama bi ton güldüm ben onlar nolacak?? bu yüzden şunu diyorum, bana emanet verdiği bedene zarar vererek, tamamen benim olan ruhum için iyi bişeler yaptım dün gece, çok güldüm çok eğlendim.. o zaman ruhum için sevap işlemiş olmalıyım sağ omzumda bireleri "smiley"x65 yazmalı, gülerken çıkardığım sesin yüksekliğine göre daha fazla sevap yazmalı, tükrükler saçarak gülerek combo yapmış olmalıyım diye düşünüyorum.. bu durumda sevaplarım günahlarımdan üstün gelmeli, içki içerek o geceyi sevap yazan meleğin üstünlüğüyle bitirmiş olmalıyım..

öleceğim ve anlatılanlara göre birieri bana hesap soracak.. neden içki içtin diyecek.. ne zararı var ki diyeceğim.. bak burdayım.. ruhum senin karşında.. işte bu ruh eğlendi o gece.. ya beden, ya zarar verdiğin beden?? diye çıkışacak bana.. o fani dünyada kaldı, siktir et bedeni, ruhum burda karşında, mutlu ve huzurlu diyeceğim ama biliyorum atacak beni cehenneme, yakacak..
    (adnan, 24.05.2009 12:38 ~ 20.06.2009 23:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil