gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · öğretmenler günü
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · boylumlama
  8. · gianfranco zola
  9. · çine

müslümanların hristiyanlara durmadan bok atması  

1. aşırı derecede anlaşılmaz bir durumdur. hadi bok atan bir ateist olsa anlarsın, dersin ki "adam zaten tanrıya inanmıyor ki dinlere inansın" ya da deist olsa gene anlarsın, dersin ki "adam tanrıya inanıyor ama dinle falan işi yok. ha hıristiyan olmuş ha müslüman".

ama değil. müslüman dediğin allaha, peygambere falan inanıyor mu? inanıyor. günde en az beş kere inandığını söylüyor mu? söylüyor.

şimdi güzelim;

sen kendi tanrının gönderdiği dini niye yıpratıyorsun, yazık değil mi? adamlar cümleten din mi değiştirecekti senin peygamberin gelince. "aman bizim isa da tırtmış yahu" mu diyeceklerdi. senin allahın kararsızsa, durmadan fikir değiştiriyorsa hıristiyan ne yapsın. sen peygamberi gönder, dürlü dürlü işkenceler çektir daha da doyma çarmıha gerdir. sonra 500 yıl sonra yeni kitap indir, de ki "tek hak din bizimkidir, gerisi tırttır. onları da ben yaptıydım ama vazgeçtim"

hoş olmayan bir davranış biçimidir ve anlaşılamamaktadır.
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 05.01.2009 00:30 ~ 00:33)
  2. yahudiler*in sürekli müslümanlar*a kurşun atması, hıristiyanlar*ın da yahudileri desteklemesindendir o. genellemenin kralını yaptık afedersin.
    (damned, 05.01.2009 00:33)
  3. gerçek bir müslüman allah'ın bütün peygamberlerine ve gönderdiği ve indirdiği tüm kitaplara inanmalı ve saygı göstermelidir zira bu şekilde davranıp ben hoşgörülüyüm, ben müslanım demek kendiyle çelişmek olur.
    (kertenkelebek, 05.01.2009 00:42)
  4. genellemelerin ne kadar yanlış olduğunu gösteren bir başlıktır.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 05.01.2009 14:17)
  5. bunca yıllık müslümanım şahsen sırf hristiyan olduğu için kendisine bok atılan bir insan görmedim doğrusu.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 05.01.2009 14:19)
  6. özellikle zeitgeist the movie yi izlemişse elinde tutarlı kanıtlarla birlikte atılacak olan boktur. hoş hristiyanlığı yerden yere vuran o filmden kendi dinine pay çıkaramıyor ve başka din mensuplarına bok atacak kadar düşebiliyorsa elinde tutarlı şey olsa ne olur olmasa ne olur.
    (sutdokmusjedi, 05.01.2009 14:25)
  7. geçmişte müslümanların hristiyanlar tarafından bok içinde bırakılmalarından kaynaklı durumdur.

(bkz: sömürge)
    (bkz: misyonerlik)
    (bkz: haçlı seferleri)
    (bkz: ikinci sınıf insan)
    (windydays, 05.01.2009 14:32 ~ 14:32)
  8. medeniyetler barışı falan hikaye.
    maalesef bu durum yıllarca böyle sürüp gidecektir bence.
    müslüman hristiyana, hristiyan müslümana, yahudi müslümana laf etmekten geri kalmayacak.

(bkz: aşçı bahçivana bahçivan uşağa sonra hepsi uşağa)
    (diamondmonster, 05.01.2009 14:36)
  9. hristiyanların yaptığı iki yüzlülük ve hainliklerin belki milyonda biridir.
    (salifox, 05.01.2009 15:05)
  10. hristiyanların müslamanların hepsini terörist olarak görmesiyle karşılaştırıldığında hangisinin daha vahim olduğunu düşündürtecek eylemdir.son olarak hangi hava yolları olduğunu hatırlamadığım bi uçaktaki iki müslüman ailenin terörist olabilecekleri korkusuyla diğer yolcular tarafından ihbar edilmesi örnek gösterilebilir ki havayolları şirketi olaya müteakiben kendillerinden özür dilemiştir.
    ikisi de absürddür gereksizdir,
    herkesin dini kendinedir.
    (kapkara, 05.01.2009 16:34)
  11. (pig floyd, 17.02.2009 22:33 ~ 22:33)
  12. hristiyanların da müslümanlığa laf atmasıyla devam eden eylemler zinciri.
    iki taraf da boş işlerle uğraşmaktadır. ben iyiyim de diğeri kötü deme mantığı oluşmuş insanlar bu hareketleri yapmazlar.

ayrıca müslümanların kendi yaptığı milyonlarca hata arasında hristiyanlara nasıl laf atacak zamanı buluyor bilemiyorum.

(bkz: cihat)
    (bkz: çok eşlilik)
    (dedimvekaçtım, 22.02.2009 13:30 ~ 13:43)
  13. müslümanların bok atmasına gerek yok ki ; adamlar pek çok saçmalıklarının farkındalar zaten. kendi kendilerine yeterince bok atmışlar bile.

(bkz: life of brian)
    (mukemwell, 22.02.2009 13:34 ~ 13:36)
  14. özü insanın insana bok atmasıdır ki başık içerisinde takip edildiyse başlığı açana da çeşitli boklar atılmıştır. kısaca iki dinin sidik yarışı denebilir.
    (defakto, 22.02.2009 14:34)
  15. dinlerin genelde yasaklanmamasından kaynaklanan bir durumdur. din tüccarlarının ellerini ovuşturdukları bir durumdur. din ler peygamberlerinin önerdiği amaçlardan o kadar uzakaşmışlardır ki: peygamberlerinin allahın sözü olarak naklettikleri insanlık önerileri unutulmuş, ibadetin ise yalnızca kendisine hizmet olduğu unutulmuş, kendilerini denetlemeleri gereken inanç sistemleri olduğu unutulmuştur.
    dinlerden özgür davranan kişilere (ya da kendi dini dışında başka dinden olanlara) cezalarını vermek görevi üstlenilecek kadar allaha karşı gelinmektedir.
    hıristiyanların (ileri gelenlerinin ve kiliseden geçinenlerin) dini savunmalarının düzenlerini koruma amaçlı olması uyanıkça bir durumdur.
    müslüman toplumlarda allah ın yerine günahı affedecek bir merci yoktur.
    demek ki günaha ceza verecek de bir merci olmaması gerekir.
    öyleyse ne yapmamız gerekiyor? müslümanlar olarak mütevazı ve hoşgörülü, peygamberimizin öğretilerinde olduğu gibi; önceki peygamberlerin varlığını, ümmetlerini kabul edebilen, becerebilirsek örnek şekilde yaşayan toplumlar oluşturmalıyız.
    müslümanlar ne yapıyor? çok üzüntü le söylüyoum: sadece ve sadece geriye bakıyor. teknolojinin her imtiyazını hem kullanmakta olup, hem de onların ait oldukları dine b.. atmak olmuyor.. olmuyooor.
    (cenifır, 22.02.2009 15:08 ~ 15:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil