belki ilginizi çeker
  1. · mükemmel bir sevgiliye sahip olmak
  2. · dosta aşık olmak
  3. · bir kıza verilebilecek en güzel hediye
  4. · doğru erkek
  5. · mükemmel sevgili
  6. · kız arkadaşın derdini dinlemek
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · google wave
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · eski sevgiliyle yeniden çıkmaya başlamak
  9. · binary search

mükemmel sevgili  

sayfa  / 3
  1. bir insanın sevgilisinden bekleyeceği her şeye sahip, hatta en iyisine sahip bir sevgili. genelde hayalde olur, gerçekte aramayın. mükemmel bir sevgiliye sahip olmak için zaman kaybetmeyin. kendinizi mükemmel sanıyorsanız bi ..tirin gidin.
    (tabudeviren, 17.09.2006 22:12)
  2. yunus çengel „mühendislik yaklaşımıyla termodinamik“ kitabından alıntı:

öncelikle;

doğada tersinir hal değişimlerine rastlanmaz.tersinir hal değişimleri, gerçek hal değişimlerinin kuramsal benzerleridir.bazı gerçek hal değişimleri tersinir hal değişimlerine yaklaşabilir fakat hiçbir zaman tersinir olamaz.“

konuyu daha iyi açıklayabilmek için verilmiş örnek:

„günlük yaşantıda, bay „mükemmel“ yada bayan „mükemmel“ gibi kavramlar da tersinir veya mükemmel hal değişimlerini andırır. bay veya bayan mükemmel’i bulmak için yola çıkanlar, yaşamlarının geri kalan bölümünü bay ve bayan „tek“ olarak geçirirler.mükemmel bir eş bulma olasılığı, tersinir bir hal değişimi bulmak kadardır. benzer biçimde mükemmelik arayanlar arkadaş bulamazlar“

(bkz: termo kitabı deyip geçme)
    (bkz: makinacı işte ne olacak!)
    (bkz: bir yaşam koçu olarak yunus çengel)
    (njoy, 17.09.2006 22:59 ~ 21.09.2006 08:57)
  3. mükemmel sevgili ideal sevgilidir ve herkes bilirki ideal olan herşey gerçekte hiç var olmayandır.
    (erb, 17.09.2006 23:07)
  4. gece yatağa uzandığında düşündüğün, ertesi gün buluşacağınız anı iple çektiğin, 1 saat ayrı kalsan bile özlediğindir, özlenendir...senin çevrende dönen dünyayı onun çevresinde döndürmek için mücadele ettiğindir...
    uğruna savaş bitirip savaş başlatacağındır...
    değil bir gün asırlar olsa da kavuşmayı bekleyeceğindir...
    (palantir, 18.09.2006 00:00)
  5. (angelic, 18.09.2006 00:02 ~ 00:03)
  6. şahsa özeldir. tek kişiliktir.
    (solti, 18.09.2006 10:24)
  7. (azureel, 18.09.2006 11:17)
  8. kalbini hep sıcak tutan sevgili
    (beni de alın, 18.09.2006 12:03)
  9. sahip olunamayan, ulaşılamayan sevgilidir.

(bkz: platonik aşk)
    (devil, 19.03.2007 22:13)
  10. gerçekten sevdiğindir.
    (tenekeci, 20.03.2007 00:16)
  11. ayrılınca canı yakandır.
    (ichgeheindaskino, 20.03.2007 00:28)
  12. imkansızı istemektir.
    (jassmine, 20.03.2007 00:34)
  13. ne olursa olsun her daim yanınızda olduğunu bildiğiniz, tertemiz ve sevgi dolu sıcacık bir kalptir. sen ben ayrımı yapmaz onun için her şey tektir ve o tekliğin adı bizdir.
    (papazeriği, 17.08.2007 13:22 ~ 13:22)
  14. beynin ,hayata renk ,mutluluğa katkı olsun, sonra acısı zaten katmer katmer çıkacak diye, oynadığı oyunlardan biridir; mükemmel sevgili..
    önce bir güzel kişinin hayat toplamıyla(bakış açısı,nefret ettiği şeyler,özlemleri vs.) mükemmelin insan adına tanımını yapar ve bu tanım yaşanmışlıklarla ufak tefek değişikliklere uğrarsa da temelde aynıdır...sıra bu kılıfı geçirecek kişiyi bulmaktadır...birisi bulunur(doğal döngü)-kaba oldu,daha doğrusu yürekte kıpırtılara neden kişi karşısına çıkar-...ki akıl ve fikir uçuşa geçmiştir bile...bu uçuş mükemmellik tanımının parça parça yerleştirilmesi,önüne aksi yaklaşımların geçmemesi adına mutlak gerekli olandır...alimallah beynimizdeki bir iki glia işin içine girer de, tanımımızın kişideki yerlerini dinamitler...

tabi ki bu tanımın kişinin üstünde kalırlığı-gözünde- durumun farkındalığını göze sokma yüzdesi ve kişinin kendini kandırma eğilimiyle değişkenlik gösterecek bir süreçtir.ama son aynıdır,mükemmel diye birşey yoktur,beynin kişiyle maytap geçmesi vardır.geçmiş olsundur...hayat budur!
    (biyolojiksaat, 17.08.2007 13:51 ~ 13:56)
  15. kesinlikle dilsiz olan sevgilidir.. bık bık yok dert yok tasa yok..
    (brit pop, 17.08.2007 14:04)
  16. sevenin gözünde, her sevgili mükemmeldir. varsa kötü yanlarını, davranışlarını kabul ederek sevmiştir onu. iyisiyle de kötüsüyle de o mükemmeldir. mükemmel sevgilidir.
    (yeşil başlı gövel ördek, 17.08.2007 14:28)
  17. gözünüzde büyüttüğünüzdür.
    an için mükemmeldir evet.
    perde aralandığında,gerçekle başbaşa kalındığında,taşlar yerinden oynadığında göze gözükmeyendir.
    (rhododendronluteum, 17.08.2007 14:52)
  18. neslinin tükenmek üzere ya da çoktan tükenmiş olduğu düşünülen yaratık..
    (eche, 24.02.2008 23:15 ~ 23:18)
  19. özgüven sahibi, kıskanç olmayan, büyümüş sevgilidir. tam tersi biriyle birlikte olduğunuzda, daha önce yakındığınız bütün "sevgili özellikleri"nin devede kulak kaldığını farkedersiniz.
    (tatalu, 24.02.2008 23:37)
  20. mükemmel olmayan bi dünyada yaşadığımız için kalbi çok kırılacak olan sevgilidir. o ne kadar olsa da diğer sevgili %94,6* ihtimalle onun kıymetini bilemeyecek kadar kördür. aptallığı tutar, en zor zamanlarında yalnız bırakır, üzer.
    (azwepsa, 24.02.2008 23:53 ~ 26.02.2008 09:28)
  21. kalbinize onun sevgisi düştükten sonra hiç değişmeyen, ilk nasıl sevmeye başladıysanız hep aynı kalması gereken, şefkatli, anlayışlı, düşünceli, yanında bulunduğunuz anda o andan daha fazla sizi hiçbir şey mutlu etmeyecekmiş gibi gelen, sizden bir parça gibi her an aklınızda yer etmiş olan, tatlı tatlı konuşmasını, gülüşünü, uykudan yeni kalkmış halini, size sarılışını, kısacası akla gelebilecek her şeyini inanılmaz sevdiğiniz, ayrıca büyülü kahramanlar gibi sevişen, destan kahramanları kadar güçlü, onlar kadar cesur, onlar kadar güzel, onlar kadar sadık, ona son derece anlamsız gelecek kaprislerinize dahi size oranla daha sakin tepkiler verebilen, gece yarısı onu ne kadar düşündüğünüzden, bazen ağladığınızdan pek de haberdar olmadan şu anda tatlı tatlı uyuyor olan, buna rağmen hala ona aşığım diyebileceğiniz nasıl olduğunu kendin de anlamadan tüm hayatını paylaşmak istediğine emin olduğun, bugünden sonra kırılsam da üzmemeye kendi içimde söz verdiğim sevgili.
    (kırmızıkar, 03.04.2008 01:56)
  22. henüz kusurlarının farkına varılmamış sevgilidir(bkz: aşkın gözü kördür)(bkz: her aşk bitermiş bigün bildim),ama onu öyle tüm kusurlarıyla sevebiliyorsanız ve bu karşılıklıysa mükemmel bi ilişki olur bu işte...
    (blondie, 03.04.2008 03:04)
  23. bende var bundan bi tane. ama bi işe yaramıyor sevgilinin mükemmel olması aynı mükemmelliğe sahip olmadıkça.
    (tazmanya canavarı, 03.04.2008 03:13)
  24. arayan herkezin mükemmeliyetten yoksun (bkz: davul bile dengi dengine) olması sebebiyle bulunamamayışını gayet normal bir durum haline getiren sevgili çeşididir. işin felsefesinde mükemmel sözcüğünü dahi açıklayamayan ne kastettiğini bilmeyen, kastettiği bir şey varsa da onu yaşayınca ondan sıkıldığını anlayarak haksız olduğunu dahi analayamayacak düşük zihniyete sahip insanın hedesidir. bu sebepten suçu hep karşı tarafa atarak sevgililerini birer birer mimler "boktandır uzak durunuz" gibilerinden... zira "ben hödüğüm o da beni sevemedi, sevemediği için de beni incitmekten daha az çekindi" ya da "sanki ben ona hakettiği değeri verdim mi ki.. ondan bekliyorum" gibi sözlerin söylenmesi zor ve ego için zararlı olduğundan da ortaya çıkmış olabilir.

"dünya sizin dünyayı nasıl gördüğünüze bağlıdır"

leyla mecnun dalgasında da olay neydi hatırlarsanız.. leyla sikim gara guru bir tip ama mecnun seviyor abicim ve diyor ki "sen onu bir de benim gözümle gör"
    (ayazdakalmışbekçiyarrağı, 03.04.2008 03:44)
  25. (lastrose, 17.04.2008 21:12)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil