mükemmel bir sevgiliye sahip olmak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. görünüş,düşünüş,davranış,ilgi,sevgi ve sadakat konularında kusursuzluk gösteren mükemmel sıfatını alabilecek kadar mükemmel olan bir sevgilinin olması.
    (bkz: ukte dolması)
    (bkz: mükemmel diye bir şey yoktur)
    (pati, 16.09.2006 21:05)
  2. ancak rüyada olur dedirten durum.
    (ıgetbored, 16.09.2006 21:27 ~ 21:28)
  3. (bkz: çok ararsın daha çok)
    (sunflower, 16.09.2006 21:30)
  4. mükemmellikten kastedilen şeye göre değişen durum. öncelikle sorulması gereken klasik soru kime göre neye göredir. mükemmel derken sarı saç, mavi göz, ince bel, uzun boy vs. gibi vasıflardan bahsediliyorsa sokakta bir sürü var, gidip tututlur birinin kolundan sevgili olunur. ha yok benim için tip önemli değil, bana göre mükemmellik huydadır deniliyorsa, yine onlardan sokakta bir sürü var, gidip o da bulunur. yok ben her ikisini de istiyorum denilirse o da mevcut olabilmektedir. yani her halükarda insan kendi mükemmellik tanımına göre mükemmel bir sevgiliye sahip olabilir. ancak genel anlamda bakıldığında kimsenin mükemmel olmadığı ortadadır. genelleme yapmamak lazımdır.
    (chicaloca, 16.09.2006 21:35 ~ 21:35)
  5. bazıları için "mükemmel sevgiliye sahip olmak" demek,gel deyince gelen git deyince giden sevgili demektir...*
    "anlayış" adı altında sevgilisini 2. plana atan,başka şeylere yoğunlaşan sonra da "benim sevgilim o kadar mükemmel ki çok anlayışlı... hiç bana kızmıyor..." diyen tipleri de gördüm... eliniz kolunuz bağlanır o anda... nedense her istediğini yaparsınız... sarılan,öpen,sevgi gösteren sizsinizdir... ama o hep "cool"dur...işine,televizyonuna..vb odaklanmıştır... 15 dk'lık zevki yaşamak istediğinde ise birazcık ilgi gösterir... o da bittiğinde yine "cool adam"dır...
    ama "o"nun için mükemmel sevgilisinizdir... bu sizin tek avuntunuzdur...
    kullanılıyorsunuzdur bal gibi... ama "mükemmel sevgili" adı altında...

(bkz: insanın kendine bile itiraf edemediği şeyler)
    (hypnotica girl, 16.09.2006 23:09)
  6. aşık olduğunda her zaman başına gelen olay...
    kör oluyorsun resmen bütün kusurlar gidiyor.. ve sana geride mükemmel bir sevgili kalıyor..
    (pasiflora, 16.09.2006 23:10)
  7. saçları beyaz iki adet ihtiyar sevgili olabilmek kolay değildir.

saçları beyaz iki adet ihtiyarın ikisi de muhtemelen tek başlarına mükemmel değildir.

önemli olan bir ilişkiyi yürütebilmek için gerekli olan fedakârlık, hoşgörü ve affetme gibi erdemleri yeri geldiğinde kullanmaktır.

mükemmel bir sevgiliye sahip olmak gibi bir eylemin mümkün olabileceğine inananlar hayatlarını arayışla sürdürür ve en sonunda mutsuzluğu, yalnızlığı bulur.[hiç mi kitap okumadınız, film izlemediniz?]
    (mavio, 16.09.2006 23:33)
  8. hayatın size verebileceği en güzel şeydir bu dünyada. mükemmel bir sevgili, mükemmel bir sevgidir yüreğinizde fokurdayan.. onu size hissettirendir..
    belki de dünyanın en zor şeyidir bazen. mükemmel olmaya çalışırsınız.. ona layık olmak, onu kırmamak incitmemek, onun yanlış anlamasına imkan vermemek, onun neşesini kaçırmamak, onu daima mutlu edebilmek için çırpınırsınız.. kendiniz olmamanız gerektiğini hissedersiniz bazen.. oysa sizi buna zorlayan hiç bir şey yoktur.. onun da tek derdi sizin mutluluğunuzdur.. ama, ağır bir yüktür mükemmel bir sevgiliye sahip olmak eğer hasta bir kişilikseniz.. taşıması bazen zor.. bazen hayatla onun arasında kalırsınız. bir şeylerden vaz geçersiniz o istemeden.. üzülmesin diye ruhu bile duymaz, asla dile getirmezsiniz fedakarlıklarınızı.. onunla yaptığınız hiçbir şeyden şikayet etmezsiniz..
    mükemmel bir sevgili odur ki, o hiç bir şey istemeden verirsiniz her şeyinizi.. ama maalesef mükemmel olmaya çalışırken aslında, belki de bir şeyleri berbat edersiniz.. her şeye rağmen, nasıl olduğunu anlamadan yine üzersiniz mükemmel sevgiliyi.. hasılı, hastaysa ruhunuz, mükemmel bir sevgiliye sahip olmanıza rağmen zararsınızdır dünyaya..
    mükemmel sevgiliye verdiğiniz ve ebediyen verebileceğiniz tek şey, mükemmel bir sevgidir en safından.. bir de sunmayı becerebilseniz bu sevgiyi...
    (tenekeci, 16.09.2006 23:36)
  9. çok kısa sürer...
    (ben de öyle biliyordum, 16.09.2006 23:38)
  10. yirmi sekizinci denemeden sonra elde edilir.*
    (milwaukee, 16.09.2006 23:38)
  11. (ara: yakışıklı zengin kaliteli nazik iyi sevişen erkek)
    (azureel, 16.09.2006 23:39)
  12. özlemektir hiç durmadan..
    (tenekeci, 16.09.2006 23:39)
  13. kişinin kendisi aynı mükemmellikte değilse kötü bir durumdur.
    (tenement funster, 17.09.2006 00:05)
  14. (bkz: hanım koş fantezi var)
    (myrmidon, 17.09.2006 02:11)
  15. (bkz: when a man loves a woman)

az da olsa bu filmde irdelenmiş bir hadise.
    (man on the moon, 17.09.2006 02:14)
  16. (bkz: ben buldum benim oldu)
    (hell guardian, 17.09.2006 15:11)
  17. sadece derdinizin mükemmellik katsayısını arttıracak olan durum
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 17.09.2006 15:19)
  18. (bkz: allah olmayanlara da versin)
    (jellyjam, 17.09.2006 16:31)
  19. her seven,
    sevilenin boy aynasıdır.
    sevmek,
    sevilenin o aynaya bakmasıdır.

özdemir asaf
    (van den budenmayer, 17.09.2006 20:01)
  20. sevilenin yanlışı görünmez, sevilmeyenin görüntüsü yanlıştır.

özdemir asaf
    (van den budenmayer, 17.09.2006 20:02)
  21. (bkz: cümleyi anlamamak)
    (selenikom, 17.09.2006 20:51)
  22. sahip olunduğunda * cümlenin tamamen anlamını yitirip tüm mükemmel vasıflarını sevgilinin alması durumudur.. heyecan yapmamak gerekir, aksi takdirde mükemmel insan korkutulabilir..
    (stillbirth, 17.09.2006 22:08 ~ 18.09.2006 00:02)
  23. mükemmelliği , kendine göre aradığı kişideki artı yönlerin çok olması şeklinde açıklayan biri için mümkün olan bir modeldir.zaten böyle insanlarla evlenilir , çoluk çocuğa karışılır , son nefesi verene kadar yaşanılır.ama ilişkilerin artık eskisi gibi doğal olmayıp , rol yapma üzerine kurulu olduğu bir dönemde elbette "mükemmel sevgili" gibi bir kavramın olanaksızlığını anlatmaya çalışanlar olacaktır.ama vardır böyle bir şey yalan değildir.
    (zaknafein, 17.09.2006 22:19)
  24. (bkz: bir ütopyayla birlikte olmak)
    (bilal12, 17.09.2006 23:22)
  25. aynı zamanda mükemmel bir sevgili de olmak demektir...hiç de mükemmel olmayan, çünkü kimsenin mükemmel olmadığı bir dünyada, siz mükemmeli onda yakalamışsanız, o da herhalde mükemmeli sizde yakalamıştır. çünkü mükemmel dediğimiz şey de aslında bir tek doğru değildir, herkesin kafasında farklı farklı içini doldurabileceği bir şeydir, ve tüm kusurlar da o mükemmelliğin bir parçasıdır adeta.
    (atalantavanessa, 29.11.2007 15:38)
 sayfa  / 2