insanlığın kendi kendini gaza getirmek için kullandığı boş beleş bir olgudur.
devletler, mükemmel denilen yöntemle yönetilmeye uğraşılır. bilimde mükemmel kabuller yapılarak sistemler kurulur. sonuçta hataları üst üste yapıp "mükemmele ulaşmak için elimizden geleni yaptık ama olmadı, özür dileriz" diye duygu sömürüsü yapılır. zaten ulaşılmaz ki..
ama gelişmek adına işe yarar mı yarar o başka.
nescafe 3ü 1 aradanın reklamında söylenen bir söz. bunu seyreden ve üniverstiye gitmeyen beyinlere zarar verebilecek türden bir reklam.!:sanki üniversitede işler öyle yürüyor
nasıl bir mertebedir? insanın geriye dönüp baktığında hiçbi pişmanlık duymadığı; geleceğe baktığında ise başka hiçbi dileğinin olmadığının farkına vardığı andır.
ulaşılamayacak ama bazı durumlarda vazgeçilmemesi de gereken yol.
yoldur kendileri, bir varışı yoktur, çünkü zaman akar..(ne dedim ben?); siz herşeyi kusursuz yaptığınızda dahi gereklilikler değişecektir..
bu yola ise sadece hata yapılacağı öngörülerek girilebilir. hata payını bırakırsanız yapacağınız işlerde, mükemmele ulaşma tutkunuzu tatmin edebilirsiniz
eksiksiz,kusursuz kısacası en iyi olan şeyler için söylenen sıfattır.fakat geçen gün gittiğim bir çocuk korosunda mükemmelden de daha iyileri olduğunu öğrendim!!hocaları çok profesyonel bir hoca olmalı ki tam olarak 3. sınıfa giden çocuklara konser öncesi şöyle söylüyordu;
hepiniz bana bakın.ben sizden mükemmel olmanızı istemiyorum.ben sizden mükemmel ötesi bir mükemmellikte olmanızı istiyorum...yorumu size kalmış.
bu sen değilsin, ben de değilim, o ya da hiç kimse değil.
fakat şekilsiz bir taşı sonsuz yüksek bir dağın tepesinden bıraktığında, yere ulaştığında, çarpa çarpa küreye dönüşmesidir.
şimdi tanım madem bu ise, o vakit, entropi açısından baktığımızda da, evrenin vardığı sıfır potansiyel hali de mükemmel oluyor.
ne dedim ben ?
yani diyorum ki, zamanla insan ilişkilerinin bozulup yozlaşması, duygusal insanların 70'lerden kopmuşcasına dışlanması, aşkların beyaz bir defterin üzerindeki karalamalar haline gelmesi, iletişimin bilgi yığını içinde imkansızlaşması falan... o halde bu mantığa göre bu da mükemmel, çünkü gidişat bu (suyun akışı böyle).
ben derim ki, mükemmel, mükemmel falan değildir, şu giri de olmayana ergi metoduyla bunun kanıtlanmasıdır.
mükemmel bir kadın düşünün, her şeyiyle mükemmel, marla singer çekiciliği bile daha güzeldir bundan. ya da mükemmel bir adam düşünün, yönetemeyeceğiniz kadar harika.
zaman gösterir bunların doğruluğunu, ha ben bunu zamansız yazdım o ayrı.