belki ilginizi çeker
  1. · sekreter jale
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tunceli alevileri dinsizdir
  2. · zongul ducks
  3. · the twilight saga new moon
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · yılmaz özdil
  8. · finrod
  9. · oruç

mühendise çöpü dökmüyor diye çıkışan sekreter  

1. halihazırda çalıştığım şirketteki sekreterdir. baskın karakterli, sinirli, şirketin siyosu gibi davranan sekreter hanım, 35 yaşında itü elektrik mezunu sakin mühendis beyden çöpü dökmesini istemiş ve 'yahu benim işim mi, banane' cevabını alıp oturmuştur. üstüne sekreter hanım tarafından 5 adet sigara içilmiştir. tarafımdan taraflara bundan sonraki soğuk savaşta başarılar dilenmektedir.

düdüt: efenim bu sekreter hanım halen bik bik bik etmektedir. yapılan hareketin patrona verme ile uzaktan yakından alakası olmayıp, tamamen şuursuzluktan kaynaklanmaktadır. içinizdeki fesatlık algılayıcının ayarı ile lütfen oynamayınız.
    (sistre cila, 10.07.2009 11:55 ~ 19.09.2009 04:53)
  2. taşaklı sekreterdir. herkes kapısının önünü temizlerse pislik mislik kalmaz felsefesiyle yaşar.
    (agnus dei, 10.07.2009 12:03)
  3. haddi bildirilmesi gereken sekreterdir. yüz verilirse tepenize çıkar sonra.
    (arapbebek, 10.07.2009 12:06)
  4. mühendisten daha çok kazanan sekreter
    (bkz: parasız adam şerefsiz adam)
    (byberat, 10.07.2009 12:08)
  5. stajeri olmayan bir şirketin sekreteridir.

misal bir elektrik mühendisliği öğrencisi orada olaydı, çöp mü dökmezdi, çay mı taşımazdı, fotokopi mi çekmezdi. hey yavrum hey. bu taşşakoğlanı muamelesinin yanında bir de taşak muhabbetine konu olur daima, o da ekstrası.
    (vela, 10.07.2009 12:13)
  6. çöpün alınıp masasına dökülmesi gereken sekreterdir.
    (yeşil başlı gövel ördek, 10.07.2009 12:13)
  7. sekreter diyerek küçümsenmemesi gerektiğini düşündüğüm sekreterdir. zira günümüzde sekreterlik gibi küçümsenen bir meslek için bile 4 yıllık üniversite mezunu, ingilizce artı ikinci bir yabancı dil gibi baya bi özellikli insanlar seçilmekte. bizim firmadaki su gibi ingilizce va almanca bilmekte mesela. çöp dökmek de tabiki bir mühendisin işi değil ama sekreterin mühendise bir şey demesindeki küçümsemenin çok yersiz olduğunu düşünüyorum.
    edit: ayrıca sekreterlerin direk olarak patronlarının altına yattığını düşünen kıt beyinlilere de çok sinir oluyorum. sadece sekreter olduğu için mi orospu damgası yeme saçmalığına maruz kalıyor. muhasebede yada başka bir departmanda çalışıp orospuluk yapanlar sekreter olmadıkları için namuslular mı? çok salakça düşünceler bunlar. yazmış olmak için yazmayın lütfen.
    (çıtırpaneharcı, 10.07.2009 12:13 ~ 12:20)
  8. bir ihtimalle üniversitenin genel sekreteri olan sekreterdir, ama o bile böyle bir dengesizlik yapmayacağından ötürü bu ihtimali göz ardı edip patronla çatır çatır yiyişen ve kendini patronun şeyine dayamış olmanın verdiği rahatlıkla dengesiz isteklerde bulunması ihtimalini kabul ettiğimiz sektreter.

(bkz: secret)
    (bkz: secreter)
    (bkz: sekreter neyi gizliyor lan)
    (hacktor, 10.07.2009 12:14)
  9. tanırım kendisini. sütun gibi bacakları vardır.
    (azwepsa, 10.07.2009 12:15)
  10. mühendislerin ülkemizdeki durumunu gösteren hadise. burasını bilemem ama mühendis adama maaş olarak sekreterden biraz fazla verip eşşek gibi çalıştırırsan olaylar gelişir tabi.
    (colonel, 10.07.2009 12:16)
  11. sekreter jaleden başkası olamazdır. aksi taktirde oracıkta yeni versiyonunu çekerler.
    (guenhwyvar, 10.07.2009 12:20)
  12. zaten kurumsallaşmış bir iş yerindeki sekreterse, o işi temizlikçilerin yapacağını da bilir.ama ortada sekreter,mühendis kariyer savaşıysa, zaten akıcı dil bilen, 4 yıllık üniversite mezunu işlek zeka ve tolerasyonu yüksek kişilerden seçilir.
    (nettle, 10.07.2009 12:21 ~ 12:21)
  13. kurum kültürüne sahip olmayan, görev tanımlarının belli olmasına rağmen bunlardan bihaber olan, haberdar olsa bile uygulamayan sekreterdir.
    (xanobachewsky, 10.07.2009 12:24)
  14. hiçbir organizasyonda sekreter mühendise iş buyuramayacağından dolayı haddi bildirilmesi gereken sekreterdir. bu konu sekreterin eğitiminden, niteliklerinden ve kıdeminden bağımsızdır.
    (arapbebek, 10.07.2009 12:27)
  15. ironinin mna koymaktır, insanların mesleklere göre ne kadar önyargıyla yaklaşıldığının göstergesidir. şöyle ki; alt tarafta babası subay olmadığı için ölen çocuk başlığının altında, sistem eleştirisi vs. yapılıyor, askeriyede ki kast sistemi hedi büdü deniyor, statüko farkı deniyor falan fıstık.

şimdi burda ki başlığa bakıyorum, sekreter mühendise çöpü dök demiş, efem mühendis dökmemiş, sekreter jale olmuş, patrona önden vermiş, arkasını sağlam dayamış, haddinin bildirilmesi gerekliymiş.

patron mühendise, çöpü dök dese sorun olmayacaktı sanırım. olayda bir aşağı tabakadan olma durumu var. sekreter hay allah! nasıl muhattap olmuş bacaklarını açmadan mühendisle? belki azar değildir lan fantazi yapıyorlardır, adam öyle mazoşisttir, ne biliyoruz? yanlış anlamışızdır.

öncelikle, şunu belirtmek gerekir, sekreterin görevi de çöp dökmek değildir. ve eğer mühendisle doğrudan bu konu hakkında bağlantı kurabilmişse, orası küçük ölçekli bir şirkettir ve küçük ölçekli bir şirkette herkes her işi yapar, bizim maden ocağımızda mühendisimiz tabiri caizse amelelik yapıyor. ayrıca, kesin safsatayı hiçbir mühendis, 2000 liradan az maaşla işe başlamaz. istanbul'u bilemiyorum ama orta büyüklükteki herhangi bir şehirde bu durum böyle. ama yeni mezun olmuşsan, hiç saha tecrüben yoksa kimse sana deneyimli mühendisin alacağı parayı da vermez. yine de nerden baksan 1,500 den aşağı başlamazsın işe. o yüzden, vıy vıy vıy mühendisler az para alıyor falan demeyin. işin içinde olanlar çıkar, bütün duygu sömürüleriniz bir anda hasiktir ordan diye yalanlanır, üzülürsün.

ama konumuz bu değil. bu konu çok dallanıp budaklanabilir, sekreter saydıklarımın tam tersi de olabilir. ayrıntıları bilemiyoruz.

konumuz şu;
    ülkede ki kast sistemini eleştirenler, herkes eşittir vs. diye bas bas bağıranlar, kalkıp burda vaay efendim sekreter nasıl iş buyurur'a kadar getirmişler bu işi. belki iş buyurmamıştır, belki rica etmiştir, sonuçta onlar mesai arkadaşı değiller mi? öyleler.

önce diliniz de ki eşitlik, içinize vursun. sekreter vaay... ne aşağılık bir meslek. nasıl olur da mühendisten iş isteyebilir ki???

demek, mesleğim sekreterlik diyenlere böyle bakılıyor, tepeden. nasıl abi güzel mi kuş bakışı görüntü? memeler, bacaklar falan?

maşşallah, burun deniz seviyesinden nerden baksan bi 8milyon feet yükseklikte.
    bi gram alçak gönüllü olun be. çok değil bi gram.

öküz, o sekreter, 4 yıllık fakülte mezunu, biri italyanca olmak üzere iki dil biliyor ve ihracat uzmanı haberin var mı? yok muhtemelen.

git köşeye de pipinle oyna o zaman, bak bakalım var mı yok mu, yerinde duruyor mu? ne diyim, oyala kendini bi şekil.
    (cant a thing with ashes, 10.07.2009 13:01 ~ 13:08)
  16. + bu çöpler hep birikiyor hep birikiyor !
    - e dök işte, bu işler senin işin biliyorsun.
    + birincisi ben temizlikçi değil, sekreterim. ikincisi babanın uşağı yok, evde ben burada ben, yeter ya, köle mi sandın sen beni!
    - evde dırdır burda dırdır
    + dırdırcıyım haa! bu arada üçüncüsü kredi kartının limitini doldurdum.

(bkz: sekreteriyle evlenen mühendis)
    (nicke gerek yok bana ismimle hitap edebilirsin, 10.07.2009 13:04 ~ 13:27)
  17. (arapbebek, 10.07.2009 13:12)
  18. (sistre cila, 10.07.2009 13:25)
  19. hadi çocukluğunuza dönelim...

sekreter: lise yıllarında gezip tozmaktan anca vakit bulabildiği ölçüde ders çalışabilmiş ve yine iyi kötü bir bölüm kazanmış, büro yönetimi okumaya başlamış. bölümdeki insanlar da kendi gibi gezenti, sosyal insanlar olduklarından hepsi de bir şekilde derslerini vermişler ve yine gezip tozmaya, farklı farklı insanlarla muhatap olmaya devam etmişler. sekreter kızımız belki başka kurslara falan da gitmiş; bilgisayar, yabancı dil, diksiyon, nlp, vs. eğitimler almış. zaten her zaman var olan sosyal çevresi sayesinde de; insanları idare etmek konusunda kendini oldukça geliştirmiş.

mühendis: ortaokul ve lise yıllarında inekmiş. öss'ye de büyük bir azimle hazırlanmış, zaten az olan sosyal çevresinden bu dönemde iyice uzaklaşmış. üniversitede süper ortam yaparım umuduyla gazlamış kendini, sonra büyük bir hayal kırıklığına uğramış. bıyıklı göbekli kızlar, en az kendisi kadar odun erkekler, ortamda sürekli bir taşak kokusu ve abazan muhabbeti... pek de dışına çıkamamış bu ortamın, çünkü dersleri ağırmış ve dışarıdan renkli bir insanla muhatap olduğu an notlarında bariz bir düşüş yaşanıyormuş. o yüzden bölümü uzatmadan, ortamlara bulaşmadan, dümdüz okuyup mezun olmuş. insan ilişkileri, honda'nın asimo robotu kadar gelişebilmiş. hatta asimo bu konuda ondan daha iyi bile olabilir.

şu koşullar içerisinde; bu sekreterin o mühendisin tepesine çıkması gayet normaldir. şimdi biraz abartarak verdim örnekleri; ama gerçek hayattaki durumların da bundan pek aşağı kalır yanı yok. zaten mühendis diye diye insanların ölüp bayıldığı o ünvanda da bir sik yok. bildiğin inek, odun, renksiz tipler işte. ben de şu an bu sikkoluğun eğitimini alıyorum. hayırlısı.
    (janny, 10.07.2009 13:27)
  20. olur böyle şeyler denilesi vaziyet, hal , durum.. alayı eş anlamlı oldu ama neyse.. abicim bende bir mühendisim tamam büyüdüm, okudum adam oldum. hadi tuttum mühendis oldum. zor bela çalıştım bitirdim girdim bir şirkete. o şirkete verebileceğin tek hizmet zekandır. zekan para kazandırır işverene. ama biz banka reklamlarından öğrendik ki para herşey değildir. e ozaman yarraaam ne bu durum dersen. o sekreterin (hepsi değil, o sekreterin) demek ki paradan başka verebileceği şeyler de varmış. demek ki neymiş? para , zeka , çalışmak bi yere kadarmış. demek ki projeleri bırakıp biraz açık oynuyacakmışsın. açık derken anladın de mi? hayat zor sadece kafayı çalıştırmakla olmuyor, işten sonra ya çöpü dökersin, ya da sıcak bir duş alırsın sen seç..
    (screw you guys im going home, 10.07.2009 14:55)
  21. şimdi ciddi olarak mı açılmış bu başlık tam çözemedim, öyle olduğunu varsayıyorum.

olm ne içiriyorlar lan size? nasıl bir ego nasıl bir kompleks sahibi olmak gerekiyor bu denli saçmalamak için? şimdi deniyor ki efendim 35 yaşında itü elektrik mezunu sakin mühendis beyden çöpü dökmesini istemiş. e amına koyayım? yani? eyvallah.

abi itü mezunu olunca hele elektrik mühendisi mezunu olunca bir şey mi oluyor lan, çok mu saykıdelik bir şey mühendis olmak hele ki elektrik mühendisi olmak. sikeyim öyle olduğunu bilsem böyle olmazdım lan ben de. nasıl bir insanı sekreter diye küçümseyebiliyorsunuz aklım almıyor mühendis efendiler.

lojik devrelerinizi sevsinler.
    (alexander supertramp, 10.07.2009 15:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil