belki ilginizi çeker
  1. · galileogalilei
  2. · arch angel
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · zongul ducks
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · prison brake
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · 2012
  8. · endlessly
  9. · yemek savaşı

mühendis olunmaz mühendis doğulur  

1. okulda öğrenilen bilgiler yeterli değildir, önceden o bilgileri kavrayabilme, sindirme gibi özelliklere sahip olmak gerekir. mühendis doğan insanlar bu yeteneklere sahiptir, onlar bazıları gibi "işte tercihlerde yazdım, burayı kazandım"cılardan değildir, yıllardır makina, inşaat, bilgisayar, elektronik mühendisi olmayı kafaya koymuşlardır, onun için çalışıyorlardır. makina mühendisliğindeki temsilcileri ertunch ve galileogalileidir.
    (joeykeys, 06.06.2004 15:14 ~ 15:17)
  2. mühendis ruhu doğduğu günden beri mantıksız durumlara tahammül edemez, daha çok küçükken bile odasının bir takım kurallara uygun dekore edilmesini ister duvara asılan süslerin simetrik olmasını isteyebilir misal... yazıları ilk bakışta düzgün görünmeyebilir ama mutlaka okunaklıdır. ufkunu genişletme ve bilhassa üretme isteğinin sancısını duyarlar ömürleri boyunca.
    (mystra, 06.06.2004 20:09 ~ 20:10)
  3. mühendislik okurken neden başarısız olduğumu açıklayan cümledir.
    (tuygun, 04.05.2006 17:46)
  4. küçüklüklerinde, bütün mühendislik okumuş arkadaşlarımın başından, benim başımdan geçmiş olan, prize çivi sokma olayına benzer olaylar geçmiş olmasının sonucunda varılacak sonuç.
    (adanus, 04.05.2006 18:00)
  5. (haşmet asilkan, 04.05.2006 21:55)
  6. antiteziyle bir evi ve kan bağını paylaştığım önerme. itü elektronik mühendisliğinde okuyan kardeşim gayet kendi halinde southpark, garfield tshirtleri ve bol pantalonlar giyen, kendisine çıkma tekif eden kızları reddeden, spor yapan, baklava karın kaslarına sahip bir adamken önce internet cafelere ve maçlara gitme sıklığını azaltıp mustafa inanda geç saatlere kadar oturmaya başladı. akabinde garibimi bir kızın ödevini yaparken gördüm. taşkışlada okuyan bendenizi zibidilikle suçlayarak devam etti mühendisleşme sürecine. uzun, dalgalı, siyah ve gür saçlarını kestirdi. en korkuncu, geçen gün evde bi kareli gömlek bulmuş, ayna karşısında fena da durmuyo aslında ya diyordu. ve onu giydi.
    sonuç: habitat değişimi ve benzer koşullar insanı evrime itebilir.
    (etipuf, 04.05.2006 22:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil