|
|
- -analitik olarak sana yemek yapamam aşkım.
- erkeklerden öcünü almak için altında çalışan ağır işçilere eziyet yapması muhtemel kadın.
- ekseriyet çalışmaktan elini ev işine daldırmamış, yemek yapmayı, ev temizlemeyi, çocuk bakmayı pek bilmeyen bireyleri genelinde barındıran topluluk. kısa süreli duygusal ilişki amaçlı tercih edilebilmekle birlikte eş olarak seçilmeleri dumunda kurumun büyük huzursuzluklara gebe olacağı da aşikardır.
- genelde devlet dairelerinde çalışırlar. ben kadınım araziye çıkamam ben, ben kadınım o işi yapamam cümlelerinin özneleridir.
(bkz: kötüleneceğini bile bile giri girmek)
- şantiye işleri için pek uygun değilllerdir (şantiye işleri ağır olduğundan ve uzun süre şantiyede kalmayı gerektirebileceğinden )ancak bunu başarabilen bir çok bayan mühendiste vardır. bunun dışında en az erkekler kadar (belki daha bile fazla) başarılıdırlardır.
- almanya üniversitelerinde elektro teknik-inşaat-makina alanında öğrenim gören kızların oranı % 4. almanya’da, kadınların sadece % 6’si mühendis.türkiye'de ve dünya'da da benzer oranlar olduğu için büyük bir sorun teşkil etmeyecek olan meslek sahibeleridir.
- (bkz: mühendis hanım)
- (bkz: mühendise)
- herşeyden önce çalışan kadındır. sokakta çalışır, ofiste çalışır, evde çalışır... ama ataerkil toplum özelliğimizden midir yoksa kırocan yaklaşımımızdan mıdır bilinmez en ufak bir tökezlemesi "kadın evinde oturmalıdır" sözünü yapıştırmamıza sebeptir. sadece ev kadını olsa o kadın haftada bir evini temizlese göze batmaz, ama mühendis kadın sadece pazar günü temizlik yapar ve bu göze batar. çalışan kadın, yemeği dibine tuttursa göze batar ama ev kadını dalgınlık etmiştir işte beceremiyorsan bırak denilmez... araziye çıkamaz veya çıkmak istemez "kadın işte", işini beceremeyen bir erkeğe azcık sert çıksa "adet dönemi işte", bir işte yetersiz olsa "saçı uzun aklı kısa işte"...neticede o da annedir o da eştir ve o da özverilidir...
- her ne kadar mühendislik diplomasına sahip olsa da şirketlerce genelde yönetim/satış vs tarzı masabaşı , müşteri ilişkilerinde çalıştırılan kadındır.
bunda kadınların ikna kaabiliyetlerinin yüksek olması, dış görünüş bakımından daha iyi olmaları ve yöneticilik yetenekleri önemli etkenler arasında sıralanabilir.
- çoğu kişi tarafından "öğretmen olsan daha iyiydi, hem tatilin var zartın var zurtun var ne gerek var o kadar erkek arasında çalışmaya" diye sürekli başının eti yenilen kadınlardır. çoğu erkek tarafından çekilemezler. işlerinde yükselseler dahi bunu "kadın" olmalarına borclu oldukları iddia edilir.
- biraz korkulan ve bu nedenle mutlaka bir kusur bulunması gereken kadındır. işini iyi yapan, evini çekip çeviren, çocuk doğurup yetiştirebilen olması durumunda bile mutlaka bir açık aranır. ya iyi bir mühendis değildir ya da iyi bir kadın değildiri ispatlamaya çalışan insanlar arasında mücadele verir.
|