|
|
- içlerinden biri olmaktan gurur duyduğum topluluk.
- nokta virgül yerine küfür kullanmayı kendine şart edinen karmaşık insan modelini yöneten merkez istasyonu
(bkz: küfür etmemek için nokta kullanmadım abi)
- sanırım düz düşünen beynin labirentlerinde saklı olan ama bulunması gereken şeylerin farkında olmayan insanlar için kullanılmıştır.
illa ki de bir kinaye vardır orası kesin.
- olaylara bodoslama dalmak ve iç güdülerini kullanmak yerine mantık süzgeçinden geçirebilen beyindir. türkiyede iş yapabilmek için pek gerekli olmayan analitik düşünme yeteneği bu beyinlerde mevcuttur. mühendislerle mühendis olmayanları ayıran bu turnusol kağıdı kılıklı başlığa yazacak fazla bişe yok aslında. hayatında mühendisten çekmiş birisi pekhala başka meslek gruplarından da çekebilir. mühendis düz düşünmez, mühendis gibi düşünmeyenler için bu geçerlli olabilir ama mühendis düşünürken mutlaka uygulayacağı çözümü bir mantığa oturtmak ister ve sonuç olumsuz da olsa bir b planı yapabilecek yeteneğede sahip olabilir. anlaşılmıştır ki mesleki faşizm hakkında da başlık atmanın vakti gelmiş.
mühendis yıkılanları yapar, yıkılacak olanıda düzgün yıkar. depremde yıkılan evler sakat beyinler yüzünden yıkılmıştır. 100 yıl önce ingilizler güney doğuda petrol arayıp sınırları çizerken bizlerin tek bir jeofizikci yada jeologu yoktu. almanya bugün trilyon dolarlık ihracatını patatese değil endüstriyel ürünlere borçludur.
hiç bir mesleğin diğerine üstünlüğünün olmaması gereken evrende, bir meslekler hiyerarşisi oluşmuşsa kafalarda bu eksik mühendislerin suçudur.
- kendini integralleşen dünyada, türev olmaya adamiş kimse.
(lou, 02.06.2008 16:44 ~ 04.06.2008 22:17)
- en kral adamdır.
- kendisinde olmadığından çekemeyen insanlara hediye olarak bir parça verebilendir zira 1 gramı bile çok değerlidir , iş görür,tabi uygun bir ücret karşılığı.
- hukuk , işletme ve tıpçıların suratıma vurdukları hede.
alesta:abi gelirken 200 gram peynir, 250 gram da kıyma al.
normal insan:...
muhendis beyninin çalişması:
1.1.böreklik peynir istedi annem söylesem anlar mı bu lavuk?
1.2.bu adam doğru dürüst peynir seçemez zaten böreğe koyucaz.
1.3.ya iyi peynir alırsa...?
1.4.yok yok alamaz bu alsın yarım kalıp.
1.5.
1.6.
1.7. (bkz: septisizm)
1.8.
.
.
.
10.10 abi gelirken 200 gram peynir, 250 gram da kıyma al.(alesta, 02.06.2008 19:52 ~ 20:25)
- düz mantıkla değil, analiz ve yorumla çalışan beyni olan insandır.
- yapılan genellemeyi üzerine almamakla beraber mesleğinin "küfür" olarak kullanılması hoşuna gitmeyen kişinin hoşuna gitmeyen yakıştırma.* işletmeci beyni,x beyni,y beyni diye küfürler ediyorum ben ahaha diyince de sözkonusu mesleklerin sahibinin kahkahalarla bu ironiye güleceklerini sanmıyorum.
- (bkz: michael scofield)
- işletmeci beyinlilerin anlamaya güçlerinin yetmeyeceği kişiler. *
- mühendisleri yalnızca mühendislik fakültelerinde okuyan arkadaşlarından ibaret sanan ve kaç tane emekli subay tanıdığı sorgulanması gereken ibişlerin küfürüdür.
zira fabrikaların göz bebekleri, o fabrikalarda bir sorun olduğu zaman danışılan, sorunlara çözüm getiren, geniş düşünmeyi bilen, hem eğitimli insanlarla hem de ustalar ve işçilerle iletişim kurabilen, çok yönlü mühendislerdir.
benim bildiğim, mühendis beyinli diye küfür olmaz, küfür dediğin şöyle bir şeydir; senin ananı sikerim kalbini de kırarım.
(bkz: sarkastik ironi)(mavio, 02.06.2008 21:12 ~ 21:45)
- herşeyi düz bir biçimde algılayıp değerlendiren nükteden ve ironiden yoksun bir şekilde düşünmeyen, aksine herşeyi irdeleyerek ve inceleyerek analitik düşünendir. he varsa aralarında odun olanlar, onlarda üniversiteye zekasıyla değil, inekleyerek girenlerdir. iş hayatında da "bön" bir insan olurlar.
- yaşamı 0 ve 1 olarak algılayan insanı nitelendirebilecek isim
- felsefik düşünmeyi bilmeyen, sosyolojiden, psikolojiden anlamayan, siyasetle ilişkisi sadece yüzeysel ve yanlış anlaşılmış bir solculuk şeklinden ibaret olan, hayatındaki en büyük macerası öğrenci evinde yemek yakmak olan, formül ezberlemeyi marifet sanan, kısacası bu tip düz insanlar için mühendis beyinli diyebiliriz. ha ben de mühendislik okuyorum, ama çok şükür ki mühendis beyinli değilim.
- iki lafı bir araya getiremezler, mizah duyguları gelişmemiştir. kendileri gibi bir kız bulup onla üç yıl çıkarlar. heyecandan maceradan kaçarlar, mottoları -aman abi bulaşmayalım- dır. böyle sıkıcı, dümdüz, iğrenç tiplerdir, ayh yazarken bile tiksindim. ha her mühendis böyle midir, hayır. ama böyleleri de çok vardır, bu başlıkta yarası olup da gocunanlardan da anlayabileceğimiz gibi.
- abuk subuk genellemeler yapmayacak kadar geniş düşünebilen beyne sahip insan olsa gerek.
- (bkz: düz mantık)
- madem iki lafı bir araya getiremiyorum, bari kitap yazayım diyenleri de vardır. misal:
(bkz: fyodor mihaylovic dostoyevski)
(bkz: oğuz atay)
madem felsefik düşünemiyorum, o zaman türkiye'nin en iyi birkaç üniversite'sinden birinde felsefe bölüm başkanı olayım diyen örneği için:
(bkz: varol akman)
madem mizah yeteneğim yok neden bir mizah dergisinde yazar olmuyorum diyen için:
(bkz: umut sarıkaya)
madem siyasetle bu kadar yüzeysel ilgileniyorum ve siyasetten tek anladığım yanlış anlaşılmış bir solculuk, neden sağ bir parti kurup başbakan, cumhurbaşkanı olmuyorum diyenleri için:
(bkz: süleyman demirel)
(bkz: turgut özal)
(bkz: necmettin erbakan)
madem hiçbir etkinlikten çakmıyorum neden bir sürü öğrenciye dans dersleri verip kareograf öğretimi vermiyorum diyeni için:
(bkz: barbaros tansel
madem en büyük eğlencem evde yemek yakmak, neden lisans öğrencisiyken hem nanoteknoloji kulübü başkanlığı, hem toplumsal duyarlılık projesi başkanlığı,hem üniversite dergisi yazarlığı,hem türkçe topluluğu aktif üyesi olmuyorum diyen için:
bir elektrik-elektronik mühendisliği lisans öğrencisi
- (bkz: bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış)
- sözlük yazarı zekalı dediğiniz birisi evrensel anlamda bir orospu çocuğuysa tabi ki bütün yazarlar oha lan demelidir. bir insanı eleştirmek ayrı küfür etmek ayrıdır ki birinin sülalesine sövmek yerine mühendis beyinli demek, haliyle mühendislere hakaret olarak algılanır. mühendisler pekala okuma yazması olan insanlardır ve en az felsefe mezunu kadar okuduğunu anlama yeteneği vardır. mühendis ve mühendislik öğrencisi farklı kavramlar olduğundan hala öss ile aynı cümlede geçmekten de pek memnun değildirler. fikir beyanı beyinle olur ve anıların beyinlerde yer ettiği eleştirme kültürü gelişmedikçe muhtemelen mühendis bir ev arkadaşından çekmiş birisinin heyecanından öte algılanmaz. istanbul teknik üniversitesi sözlük ana başlığı altına atılmış başlıkların içerisinde yapılan tartışmalar mahalle kavgalarına dönmüşse vay halimize diyor ve bütün arkadaşlara başarılar diliyoruz.
- mühendis beyinli; analiz eden, analiz sonuçlarını belirli süzgeçlerden geçiyip yorumlayan, ters çözüm yapıp sorgulayan, problem çözen, olaylara her açısıyla bakmak zorunda olduğunu bilip kompleks düşünen, üstün sayısal zekasıyla diğer insanlardan ayrılan -en azından iyi mühendisler için- insanın beynidir,
mühendis beyinli olmak;
kendileri zor zanaattir, kimisi doğuştan geldiğine inanır, kimisi sonradan da edinebilie, ama kimisi her ne kadar dışardan kassan da, en inekleri arasına girse de mühendis beyinli değilse yapabileceğin hiç bir şey yoktur,
"mühendis insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elekronik gibi fen; uçak, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimse." olarak tanımlanmaktadır,
mühendislikte olayları göründüğü gibi algılamazsın, her zaman neden nasıl niçin sorularıyla birlikte düşünür, analiz ve gözlem yaparsın, ufak ayrıntılarda biter mühendislik bunları yakalarsın,
mühendislik sorunlara/problemlere çözüm bulma sanatıdır, dedirten,olgudur.
- o değil de aldığım siyaset bilimi dersinde mühendislik öğrencilerinin iki sınavda da tam puan alması, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler öğrencilerinin ortalamanın altında kalması, bu yüzden mühendislik öğrencilerine gıcık olmaları da güzel bir şey. bunun yanında sosyoloji, sosyal psikoloji, ekonomi derslerinde de mühendislik öğrencilerinin ortalama yükseltici rol oynadığı, o derslerin kendi bölümlerindeki öğrencilerin ise genelde ortalama altında kaldığı bizzat görülmüştür.
bunun yanında bir siyaset bilimi ya da psikoloji ya da ekonomi öğrencisinin, bir mühendislik dersi alıp da ortalama yükselttiği görülmemiş, ve dahi çoğunun herhangi bir mühendislik dersi almaya götünün yemediği de tecrübeyle sabitlenmiştir.
ne diyorduk, evet mühendisler sadece sayıları bilir, hiçbi şeyden çakmazlar, bunlar adam da değildir oh yeah, ve derslerle ne sınırlandırıyosun diyecek zeki arkadaşlar için de, mühendislik okuyor diye sataşıldığını hatırlatmak isterim. yani sataşılmanın kaynağı derslerden yapılıyorsa, sosyal bilimlerdeki bölüm öğrencilerinin daha kafalı olduğu derslerden yola çıkıp da savunuluyorsa, bunun antitezi de burdan yola çıkılarak yapılır.
- bir öğretmen, bir doktor ve bir mühendis golf sahasının kenarında, sahanın boşalmasını beklemektedirler.
mühendis: " bu adamlar ne yapıyor böyle, 15 dakika önce bitirip sahadan çıkmaları gerekirdi."
doktor: " bilmiyorum, ama yaptıkları büyük bir terbiyesizlik."
öğretmen: " üstelik çok isabetsiz oynuyorlar. vurdukları hiçbir top deliğe girmiyor. işte görevli geliyor, onunla konuşalım."
görevli: " kusura bakmayın. sahadakiler, kör itfaiyeciler. kulübümüzde geçen sene çıkan yangındaki dumandan gözlerini kaybettiler. bu yüzden istedikleri zaman burada ücretsiz oynamalarına izin veriyoruz."
öğretmen: "ne kadar üzücü, eğer çocukları varsa onlara ücretsiz ders verebilirim."
doktor: "çok güzel bir fikir, ben de hastanedeki doktor arkadaşlarla konuşup onlar için bir şeyler yapabilir miyiz diye bakacağım."
mühendis: "bu adamlar gündüz değil de, neden geceleri oynamıyorlar ? "
bunun gibi birşey.
|