müezzin   

adana çık aradan

1. imamla olan uyumları inanılmazdır. yahu bigün de frekansları aksasa da cami şenlense, bi gülsek eğlensek, yok. bu uyumu sağlamak için acaba iki vakit arasında birlikte çalışıyorlar mı diye hep düşünmüşümdür.
    (srce, 23.10.2004 01:59)

2. bazılarının katli vacip olan meslek türü. ezan gini güzel bir olayı aşırı derecede mahvetme kapasitesine sahip olur bunlardan bazıları.
    ve bazıları yarım saat ses deneme yaparlar.
    (lord andurien, 18.05.2005 16:24 ~ 23.04.2006 20:21)
  3. fevkalade tesir gücü olan sanat/meslek/memuriyettir:

usta müzisyen donizetti istanbul'da bulunduğu zaman firuzağa'dan yükselen ezanı dinler ve yanındaki dostuna dönerek der ki: "üstad ben bu müezzini üç gün dinlesem müslüman olurum"
    (gölgeningücü, 17.04.2007 21:00)
  4. insanları islamdan soğutmak için üretilmiş meslektir.

bundan tam onyedi yıl önceydi.henüz dokuz yaşındaydım ve yaz tatilindeydim.her yaz olduğu gibi kuran kursuna ananemin öpücükleriyle ve severek hergün devam ediyordum.epeyce yol katetmiş hatim etmeme az bir zaman kalmıştı.birgün yine güle oynaya kursa gittim arkadaşlarım da camide müezzinin gelmesini bekliyorduk(kursu o sene müezzin veriyordu).erken gittiğimizden oyun organize edelim dedik ve uzun eşşeğe koyulduk.

bir kükreme sesiyle oyunun büyülü dünyasından koptuk.müezzin beyefendi(!)köpükler saçarak üzerimize doğru geliyordu.herkes kaçtı beni minberin hemen yanında kıstırdı.bir temiz sopa yedim ki hala kare kare o anı hatırlarım.yüzüme,sırtıma,nereye denk gelirse...
    bir ara fırsatını bulup elinden sıyrıldım ve koşarak camiden kaçtım.

eve gitsem ananem sorguya çekecek.en iyisi dolaşmak diye düşündüm.dolaştım bir süre ve eve döndüm.kalan günler boyunca kursa gitmedim doğal olarak.sigarayla tanışmam da aynı zamana rastlar.kursa diye çıkıp çay boyuna sigara içmeye.

yıllar sonra üniversite üçüncü sınıfa giderken memlekete tatil için geldim.arabayla dolaşırken o caminin önünden geçiyorduk ki o şerefsizi gördüm.planı hazırladım kafamda...

ertesi gün sabahtan üç arkadaş içmeye başladık.planı anlattım arkadaşlara.akşam ezanı okunduktan sonra atladık arabaya ve caminin önüne yanaştım.namaz bitimi herkes çıkmaya başladı ben de müezzini kesiyorum.bu çıktı camiden yavaşça yanına yanaştım:
    -amca y'akşamlar ne tarafa gidiyon.
    -yukarı mahalleye çıkıcam evladım hay'rola?
    -ben de oraya gidiyorum yolumun üstü atla seni bırakayım amca.
    -allah razı olsun evladım(aha zokayı yuttu)
    arkadaşın yanına oturdu bu.leş gibi içki kokuyoruz.hiç konuşma yok.ben kısığın birinden döndüm.
    -evladım benim ev yukarda kaldı.
    -yok amca ben yolu biliyorum sen karıştırma.
    devam ettim.koruluk var geceleri sessiz olur.çektim köşeye arabayı.
    -amca sen müezzinsin değil mi?
    -evet evladım.
    -beni yıllar önce öyle bi dövmüştün ki.
    -hö???
    -amca o zaman ben daha çocuktum.sana karşılık veremedim.şimdi şartlarımız üç aşağı beş yukarı aynı.beni hiç uğraştırma şimdi in arabadan ve kozlarımız paylaşalım.
    -aman evladım ne diyorsun bak....çocuklar ben kimseyi döv...
    -amca..beni camide oynadım diye dövdün sen.üstelik o kadar mutluydum ki o camide.kuran öğreniyordum.sen benim inançlarımla oynadın.babam bana fikse vurmadı ama sen vurdun.
    hz. muhammed efendimiz namaz kılarken çocuğu sırtına çıkarmış.o kılmaya devam edermiş namazını.bitince de onunla şakalaşırmış.sen bunu biliyor musun?
    -doğrudur.ama...
    -yani hocam yanlışşam düzelt.1400 yıl önce islam böyle bir hoşgörüdeyken sen nasıl olur da oyun oynuyorum diye beni döversin?bunu açıklarsan seni dövmeyeceğim.
    -evladım herkesin sorunları vardır.bak benim de sorunum vardır o zaman öyle bir densizlik et...
    -yani sorunların vardı ve beni o yüzden dövdün öyle mi?
    -evladım bak...özür dilerim evladım...

dövmedim.evine kadar bıraktım.bir daha çocuk dövmeyeceğine yemin ettirdim ama.
    bu da böyle bir anımdır..
    (eğreltiotu, 07.06.2007 17:11)
  5. namaz kılan müminlerin motivasyonu ile görevli kimse. tesbihatı onlar yaptırır, imam amin der.
    (jdpaeuuh, 18.08.2007 02:14)
  6. bir çok camide imamdan sonra kadro alabilen bir meslek. ezan okumak, kamet getirmek gibi görevlerinin yanı sıra. mikrofon icat edilmeden önce camiler çok dolu ise (bayram namazı/cuma namazı gibi) imamın tekbirlerini tekrarlayarak senkronize bir şekilde namaz kılınmasını da sağlarlardı.
    ancak bunun bir görev olduğunu düşünen ve mikrofonun icat edildiğinden haberi olmayıp hala kalabalık namazlarda imamın tekbirlerini tekrar eden müezzinler yüzünden bayram namazında 6-8 başlangıç tekbiri alanlara şahit olmuşluğum vardır.
    (options, 18.10.2007 18:53)
  7. bizim müezzinimiz de bir sabah denk geldiğimde sabah ezanını şaşırarak;

-eşhedü en la muhammeden ilallah

demiş ve ezanı bitirmiştir.sanırım içi geçip uyuyakaldı.bisüre sonra sanırım ezan okuduğunun farkına varıp uyanarak uzata uzata ezanının devamını getirdi. kendisine buradan saygılar sunar akşam erken yatmasını tavsiye ederim...
    (illumination altar, 17.07.2008 20:07)