müdür   

adana çık aradan

1. yönetici
    (where is my mind, 17.05.2004 21:26)
  2. lisedekilerin korkulu rüyası, saygı abidesi.
    (hansvoralberg, 17.03.2005 16:31)
  3. üç kere tekrarlandığında anlamlı bir cümle oluşturan sihirli kelime.
    (azwepsa, 17.03.2005 16:33)
  4. (bkz: genel müdür)
    (mys, 30.01.2006 14:40)
  5. idare eden*.
    (ephendy, 24.09.2006 22:52)
  6. türk insanının her 3ünden 1i hayatının en az bir döneminde müdür oluyormuş diyor istatistikler. sınıf başkanlığı da bu istatistiğe dahilmiş.

(bkz: arkadaşın arkadaşı)
    (coban, 24.09.2006 23:18)
  7. soru eki.
    "müdür genel müdürünü görmüş müdür?" cümlesinde son kelime örnektir.
    (gulersem, 29.03.2007 14:08)
  8. yıllar önce, çok küçükken bizzat bir müdür yardımcısından dinlediğim hikayesi şöyledir.

insan vücudu oluşmaya başladığı zaman bütün organlar toplantı halinde, vücudu hangi organın yönetmesi konusunda uzlaşmaya çalışmaktaydı. hemen hemen bütün organlar en akıllı olan beyinin vücudu yönetmesinden yanaydılar; bu duruma tek itirazı olan ise göttü, göt hariç bütün organlar beyini müdür olarak seçmişti. bu durumu kabullenemyen göt kendisini sıkarak sıçmamaya ve bütün vücudu tehdit etmeye başladı. bu durum üzerine beyin bütün vücudun ölmesine razı olmayıp müdürlüğü göte bıraktı. o gün bugündür bütün müdürler göttür.

edit:iyi aranmadan yazılmış ve bugün farkedilmiştir; böyle birşey zaten mevcuttur...

(bkz: o gün bugündür bütün götler müdürdür)
    (libertar, 08.05.2007 03:42 ~ 17.08.2007 21:04)
  9. halk arasında arkadaşlara kullanılan, samimiyet ve sevgi bildiren bir hitap.

müdür çay içiyon mu?

beş milyon versene müdür?

müdür nassın?

11 müdür sana bir soru.
    ** ne?
    11 her müdür müdür müdür?
    ** de get işine olum.
    (bilge, 14.06.2007 00:06 ~ 00:09)
  10. çeşitleri şöyledir:

9 kadının 1 bebeği 1 ayda doğurabileceğini söyleyen kişiye proje müdürü denir.
    1 bebeğin 18 ayda ancak doğacağını söyleyen kişiye proje geliştirme müdürü denir.
    tek bir kadının 1 ayda 9 bebek doğurabileceğini söyleyen kişiye planlama müdürü denir.
    bebeğin üretim şeklinin ille de yanlış olduğunu söyleyen kişiye kalite müdürü denir.
    dünyada hiçbir kadın ve erkek kalmasa o bebeği kendinin doğuracağını söyleyen kişiye pazarlama müdürü denir.
    bebek falan istemediğini söyleyen kişiye ise müşteridenir.
    (karizmatik, 18.09.2007 13:14)
  11. (bkz: @1870584)
    (stilgar, 18.09.2007 13:15)
  12. arapça ''modir'' kelimesinin türkçeleşmiş hali olan, idareci, idare eden (yöneten) kişi demek.
    (widowmaker, 18.09.2007 13:41)
  13. her ne kadar çok çok yakınınız da olsa sevmeyince sevilmiyor işte bu makam.iyiki emekli oldun.
    (yurttan sesler, 19.09.2007 01:01)
  14. boşuna müdür olmaz bunlar, en iyi görünenlerinin ( zira bunlar bukelemun gibidirler mütemadiyen ) bile ruhunun, içinin bir köşesinde despotluk taşıdığı mutlak ve değişmez bir gerçektir. yalnız burada bahsedilen grup, ekseriyetle özel kuruluşlarda hüküm süren cinsleridir bu hayvanların. üniversite ve lise yıllarında da sınıfın en ineği olma ihtimalleri çok yüksektir. ileri yaşlarda, ölüm sebepleri hırsa bağlı aşırı stresin getirdiği yorgunluktur.
    (divine spleen, 12.12.2007 21:19 ~ 21:23)
  15. "al sen buna konuş!.." nidalarıyla iç kıpırdatan, duygusal parçalarıyla isim yapmış olan piiz'in hareketli şarkısı..
    (taze bitti, 19.03.2008 12:25)
  16. en nefret edilesi modeli, bazı özel şirketlerdeki "yönetici yapılan işi bilmek zorunda değildir, onun işi yönetmektir" anlayışıyla müdürlük pozisyonuna
    getirilenleridir. tamam işin ince detaylarını bilmesin de konu hakkında hiç bir fikri olmayan adam/kadın , en az üç haftada tamamlanabilecek bir süreç için yarına sonuçlansın bu iş diyebiliyor, madara oluyor, çalışanları ve kendisini küçük düşürebiliyor, herkesi demotive ediyor. özellikle müşteri görüşmelerinde şirketi de küçük düşürecek kadar saçmalayabiliyor.
    (arapbebek, 19.03.2008 12:39)
  17. hepinizi eşşekler.... hadi hadi.. eksileyin müdürcükler ( yöneticiler, amirler vs. ), zaten eksilemekten başka bi bok bilmediniz ki hayatınız boyunca ezik ruhunuzu ufacık akıllarınızca yüceltmek için...bütün küfürler alayınıza gitsin...
    (divine spleen, 21.03.2008 20:25 ~ 20:25)
  18. beni gafil avladınız sayın müdür. intikamım acı olacak. istifa pahasına...

pazartesi gereken yapılacaktır. !
    (pincir, 13.06.2008 20:12)
  19. akşamımı çok afedersiniz ama resmen piç eden yönetici sıfatlı, sıfatsız-allahsız. olması imkansız olan bir rapor çalışması isteyip "yarın sabah istiyorum" diye emrettiği an'ın devamında iç ses şöyle birşey demiştir "ulan yok mu şurda bir odun?" abuk subuk şeyler isteyip insanın bütün gün boyunca gerilmiş sinirlerini hepten laçka eder... kadın versiyonları (benim müdür öyle en azından) daha beterdir. hele bed seslileri, eyvahlar olsun.. başına taş düşesi, gittiği iş seyahatinden dönemeyesicedir..
    (blackfield, 27.08.2008 17:51)
  20. (bkz: göt müdür)
    (jugador, 27.08.2008 17:54)
  21. bir fıkrayla örneklendirmek gerekirse...
    bir gün iç organlar beyinin ön planda olmasına içerlemiş ve vücudun yöneticisini kendileri seçmeye karar vermişler. beyin kendini savunmuş, bensiz koordinasyon kuramazsınız ben vücudun müdürü olmalıyım demiş. kalp, ben olmazsam ölürsünüz ben olucam demiş. böbrek, karaciğer, akciğer derken herkes kendisinin müdür olması gerektiğini iddaa etmiş. en son sıra g*t e gelmiş . g*t, ben müdür olmalıyım diyince kahkahalar kopmuş. kendisiyle dalga geçilmesini sindiremeyen g*t diğerlerine ne kadar önemli olduğunu göstermek için işlevini yerine getirmemiş. (s*çmamış yani). gel zaman git zaman s*çmayan vücut şişmiş şişmiş şişmiş...artık dayanamayan organlar tamam ulan sen müdür ol demişler. o günden sonra da tüm g*tleri müdür yapmışlar.
    (heroine, 27.08.2008 18:09)
  22. an itibariyle sadece ağzıma s*çmakla*kalmamış itin arkasına sokup çıkarmış cibiliyetsiz köle. olay şöyle gelişmiştir ki;

her sabah işe başlamadan önce maili açıyorum ve okunmamış azami 30 mail görüyorum. hepsi de "bu belgede bir hata oluştu, düzeltebilir misiniz?" tek tek hepsini cevaplarken bir yandan sözlük bir yandan da winamp açık. kimseyi rahatsız etmeyecek seviyede bir sesle "meddle" albümünü dinleyip "san tropez" şarkısı ile hakkaten orda olmayı hayal ederken bu cibiliyetsiz köle çıktı geldi ve "ne yapıyorsun" diye sordu. bu sabah zaten sevimsiz, zaten tem'deki trafik sebebiyle dikenleri kaldırmış bir kirpi gibiyim. o soruyu duyunca iç ses "ananın damını" dedi. içimden bu geçerken ağzımdan "helpdesk'teki çağrılara bakıyorum" çıktı. hay çıkmaz olaydı. bu cibiliyetsiz köle kalkıp "kendi işin dururken neden helpdesk'e bakıyorsun" demez mi?

[ön uyarı] dikkat!.buralar hafif argo [/ön uyarı]

"lan be yavşak. benim işim zaten bu" diyecektim ama "iyi de helpdesk'te çağrılar yığıldı. sonra da bilgi işlemden ayar yiyorum" deyince "bana cevap verme" dedi. şimdi, zaten piyasa işsiz kaynıyor, işim iyi, maaşımı hafiften geç olsa da tıkır tıkır alıyorum. hayır yoksa o sandalyeden kalkıp senin sülaleni...öehm, efendim özetle, hepsi değil ama bir kısmı hakkaten, afedersiniz ama "göt" bu müdürlerin... olmaz ki canım!..
    (blackfield, 05.09.2008 10:24 ~ 10:24)