belki ilginizi çeker
  1. · her sevgilim bakire olsun karım da bakire olsun
  2. · kazan kazan
  3. · birebir iletişim
  4. · iştira
  5. · babası tarafından paramparça edilmiş playstation 2
  6. · özel hastane
  7. · derkenar
  8. · açık oyna
  9. · küsuratlı fiyatlandırma
  10. · carrefour
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · yaran diyaloglar
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  5. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · konuşurken bir yandan da ellerin hareket etmesi
  9. · jacobs

müşteri  

1. hizmet gören ve karşılığında ücret ödeyen kimse.
    (benign, 28.08.2004 18:17)
  2. tüm insanlar ve hayatlarının en indirgenmiş halleri. basitçe "hayatlarımızı bedellerini ödeyip satın alıyoruz" diyebiliriz.
    (braveitu, 29.08.2004 01:57)
  3. her zaman haklı olan insan.
    (axel fox, 30.08.2004 12:57)
  4. saatlerce gelmez ama ne zaman ki dükkân sahibinin 5 dakikalık işi olsun ya da yemek molası versin hemen damlar
    (mavio, 22.08.2005 18:28)
  5. (bkz: velinimet)
    (applepie, 10.12.2006 17:12)
  6. bul karayı al parayı mesleğinde keriz ya da kaz denir.
    (azwepsa, 10.12.2006 17:15)
  7. muhasebeciler mükellef der
    (olahabeoy, 10.12.2006 17:17)
  8. vereceği para karşısında sizi deli eden insan tipidir. bugüne kadar normaline rastlamadım.
    (maia, 19.01.2007 15:48)
  9. (bkz: jüpiter)
    (open your heart i am coming home, 26.03.2007 20:38)
  10. genel olarak iki tipi vardır, direk müşteriler ve dolaylı müşteriler.
    direk müşteriler malı satın alan kişidir, sizden malı alan şirketin patronu veya direk olarak kendi kullanmak için alan insan tipidir. anlaşmak kolaydır istediğini söyler siz temin edebilirseniz pazarlık sonucu satın alma gerçekleşir. malı kendisine aldığından neye ihtiyacı olduğunu bilir ve istediklerini karşılayan ürünü sunarsanız fiyat ikinci planda kalır, fazla kaprisi olmadığı gibi alışverişten sonra dost olma ihtimaliniz yüksektir.
    dolaylı müşteriler alınacak malı firmasına salan satın almacı veya ikinci kişilere alan insan tipidir. üç kuruş maaş almasına rağmen satın alma yaparken ürünle beraber sizi de satın aldıklarını düşünürler. müthiş kaprislidirler, alışveriş sonrasında kendilerine küfür ettirmezler ise rahat edemedikleri gibi salt sizden mal satın aldıkları için dünyanın en büyük lutfunu size göstermişler gibi muamele beklerler.
    (kurremkamerruk, 23.07.2007 10:34)
  11. sunulan hizmetten faydalanan,ürünleri satın alan kişidir.
    (ceyus, 06.02.2008 12:25)
  12. en makbul olanı parası olan , bu parayı kullanmaya yetisi olan ve çeşitli hizmetlere ihtiyaç duyan kimse(ler).
    (o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim, 09.10.2008 17:53)
  13. (bkz: gizli müşteri)
    (zinkafnun, 09.10.2008 17:54)
  14. bebekler gibi çaresizdir önüne çatal,bıçak,kaşık koymazsanız.
    biraz hırçınsa azarlar sizi emziğini ister gibi...
    (slowmotion, 13.10.2008 10:34)
  15. (bkz: client)
    (plaiboi, 13.10.2008 10:38)
  16. genelde en iyisinin en çok bahşiş verenin olduğu ve garsonlardan ona göre bir muamele gören insan topluluğu.....
    (yildizsavascilarindanbirisi, 03.01.2009 00:06)
  17. içinde müşteri yıldızı (bkz: jüpiter) olan gök halkasına verilen isimdir. katib ve kadı diye anılır. bircis ve hürmüz isimleri de verilir.

(bkz: dokuz felek)
    (bkz: yedi gök)
    (syst, 28.07.2009 23:19)
  18. enteresan insanlar..

müşterilerin en deli edeni amcalardır.. teyzeler o kadar değil bak.. amcalar soru sorar yok yahu bu böyleydi de bu şurda öyleydi senin yanlışın var yeğenim humm humm da humm.. ama teyzeler öyle değil.. hımm anladım evladım demek şu böyle diyosun.. evet hanımefendi anne..

müşteriler her fırsatta sizin onları kandırdığınızı düşündüğünü, bunu bildiğini size hatırlatırlar.. ama sonuçta yine önerdiğiniz şeyi alırlar büyük bir ihtimalle.. olan olduktan sonra aradan zaman geçer aldıkları şey kötü çıkarsa sizi düşman bilirler ömürlerinin sonuna kadar bela okurlar.. fakat ki iyi birşey çıkarsa siz kardeşsinizdir, dostsunuzdur, eyvallah biladersinizdir..

parası çok olan kendini direk belli eder.. zaten en ön planda onlar durur.. başları ilerde omuzları diktir.. göbekler dışarda sırt gerider.. yarım ay biçiminde karpuz dilimi görüntüsündedirler.. üzerlerinde marka bir kıyafet varsa diğer giyindikleri de muhakkak o markadandır.. hani biz bu markanın kullanıcılarınız her daim demeye getirirler.. sizi en çok suçlu gören paralı müşterilerdir..

paralı müşterilerden daha çok paralı olanlarda yani multiplayer paralılarda durum biraz değişiktir.. onlar sizi pek suçlamaz.. ne de olsa para boktur.. hani şöyledir ki biz geçen gün böyle bişey aldık ama bişey oldu kaldı biz de attık daha iyisi var mı acaba lütfeniz beyefendimiz.. var efendim.. ya da geçen bişey aldık da bunu da tuvalette kullanmak için ya da sırtüstü yatarken dizimiz yarı yarıya kıvrılmış bir haldeyken kullanacağız acaba onun için en uygunu hangisi.. belli bir fiyat aralığınız var mı hanımefendi.. yo hayır para problem değil..

müşterilerin en sinir bozucu olanları entel dantel tiplerdir.. çok okudum çok gezdim yedim yaladım yuttum üzerine kınık maden suyu içtim gazımı rahat çıkardım da geldim buraya havalarında olan bu insanlar sizin yaptığınız işi sizden daha iyi bildiklerini iddia edip sizi itin götüne sokup çıkartmayı kendilerini bir düstur olarak kabul eder, yaptıklarını yalnızca dünyaya ve müşteri statüsündeki insanlara bir hizmet olarak gösterir.. kolları yarım bağdaş kurulmuş bel kısmı geride bir elleri yüzünde ( genelde gözlüklü olurlar ) olup sıradan alakasız şeyler giyerler..

müşterilerin en zorluk çıkartanlar yabancı uyruklu olanlar türkçe bilmeyenlerdir.. hani ingilizce filan bilseler canımızdır kanımızdır fakatdır ki japonca nedir korece nedir bizim halimiz nicedir..

müşteriler dünyada soyu tükenmekte olan tüm hayvanlar gibidir.. hepsinin inciği boncuğu damgası birbirinden farklıdır..

şunu da unutmayalım ki hepimiz kendi içimizde ne kadar satıcı olsak da dış dünyada biz de birer müşteriyiz..
    (abıefsun, 15.09.2009 12:12)
  19. hakkından, haklılığından ve hikmetinden sual olunmaz insanlardır..

onlar devamlı alırlar.. her daim bir tüketim söz konusu.. siz de iş dışı yaşantınızda tüketim yaparsınız elbet bit tabi.. fakat sürekli olarak insanları müşteri statüsünde görüp onların aldığını görmek garipsetiyor kendinizi, kendimizi..

misal çalıştığım yere, hergün üçlü bir erkek grubu geliyor.. birinden belli anlıyorum ki arabaları var.. zaten genelde arabalı müşterilerin arabanın anahtarlarını ve cüzdanlarını ellerinde tutarlar.. markayı taşıyan anahtarlık sallanır böyle avucun içinden.. ağırlık yapmasın diye ceplerine koymuyorlar sanırım.. neyse anahtarları var belli ki arabaları var onunla gelmişler.. bu üç arkadaş neredeyse hergün oradalar.. ve hergün de muhakkak birşeyler almak için geliyorlar.. bir gün mp3 çalar, bir gün kolon, hard disk, laptop, mouse, klavye, kulaklık, kablo, anten, televizyon, elektrikli süpürge, baskül... vs vs vs.. her gün bunlardan birini almaya geliyorlar muhakkak.. sonrasında onlar gittikten sonra düşünüyorum elbette.. ulan diyorum bir insanın hergün birşeye ihtiyacı olur mu, hiç mi hayatında bir tamam evet herşey süper durumu olmaz ya da insan hiç mi yetinmeyi bilmez.. merak işte.. ben merak ederken onlar hergün gelip almaya devam ediyorlar..
    (abıefsun, 16.09.2009 13:41)
  20. 5 liralık bir şey satın aldığında; kendini bütün mağazayı satın almış sanan kişidir. özellikle üstüne başına birşeyler bakıyorsa kesinlikle askıda masada ne var ne yok dağıtan, toplamayıp üstüne üstlük "ay burası pek havasız, bu ne kalabalık?, buranın müdürü kim?" gibi kendince cümleler kurup <<müşteri her zaman haklıdır>> sözünün arkasına gizlenen şahsiyettir. çalışanların arkalarından sövdüğünü kesinlikle bilmezler. zira dövülesi, sövülesi ve hatta linç edilesi kişilerdir. (istisnalar kaideyi bozmaz, kurunun yanında yaş telaş yapmaz...)
    (kakoolupuskuut, 22.09.2009 00:07 ~ 23.09.2009 19:28)
  21. kitab ul hiyel'deki ele avuca sığmaz maymunun ismi.
    (puxa vida, 22.09.2009 20:58)
  22. bazıları su katılmamış salak.. sanıyorlar ki çalıştığın firma sana ait, orda ters giden birşeyler varsa bundan sen sorumlusun.. kafası mı basmıyor o an, batarya mı bitiyor, anakart mı yandı, görüntü mü gitti bilmiyorum.. ama o an insanı deli ediyorlar..

örn: harici harddisk almış.. diyor ki bunu şarj aleti öldü onu istiyorum.. satmıyoruz biz.. e diyor ki malı sattıktan sonra ne haliniz varsa görün diyorsun yani.. !! .. bu kadar mı yani herşey onu sizden alana kadar mı..

bazıları kendini çok ama çok üstün zekalı zannediyorlar..

örn: şirket politikasında kendine rakip olarak gösterdiği başka firmanın insertünden bir parça kesmiş(renkleriyle hangi firma olduğunu anlıyorsun) e burda bu kadar yazıyor fiyat ama fiyat etiketinde( rafta olan ürünü gösteriyor ) nerdeyse yarı fiyat daha fazla, yanlış yazmışsınız buraya.. iyi de o bizim broşürümüz değil ki başka firmanın.. ya yok aslında ben öylesine söyledim hani sizde bu ayarda bu fiyatlarda bir ürün var mı diye.. sonra dönüp arkasını gidiyor..

bazıları illa ki kendinin kandırılması gerektiğini düşünüyor.. ya da ikna olması gerektiğini.. yani seni oraya koymuşlarsa illa ki onu birşeylere ikna etmek zorundasın..

bazıları muhakkak kıyaslama yapman gerektiğini düşünüyorlar.. muhakkak surette onunla şunu bununla onu kıyaslamalısın.. başka türlü olmaz.. ya da illa ki iki ürün arasında kesinlikle bir fark olmalı.. bu ikisinin arasındaki fark ne? birinin fiyatı 12,90 diğer markanınki 14,90.. yani hiç düşünemiyor musun ki hepsi aynı fiyat olsa ne olurdu.. tabi ki bir fark yok yani..

hele bazı bazıları var ki düşman başına.. diyor ki ikisinin fiyatı da aynı, marka da aynı.. ama neden kutuları farklı? !!!

binbirçeşit yüz işte..
    (abıefsun, 19.10.2009 11:55)
  23. bazen çok ileri gidip suratınıza tükürebilir, saçınızı başınızı yolabilir.. dikkat edin, var böyleleri..
    (abıefsun, 30.10.2009 19:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil