görseller
lying on the couch 

belki ilginizi çeker
  1. · divan edebiyatı
  2. · divan
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · 2012
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · yetenek sizsiniz türkiye
  6. · ibrahim üzülmez
  7. · ugg
  8. · kku
  9. · kanatlı alışveriş merkezi

lying on the couch  

1. ünlü bir irvin yalom kitabı.psikoterapistlerle hastaları arasında yaşanan cinsi münasebetleri anlatır bu kitabında irvin yalom.kitapta her psikoterapistin bir arka odası ve bir divanı vardır der.terapiyi yapan ve terapi olan arasında öyle bir an gelir ki cinsellik kaçınılmaz olur der.
    (stars giggle meh every nite, 01.12.2004 02:29)
  2. (bkz: divan)
    (bkz: irvin d yalom)
    (depresif, 30.05.2007 10:51)
  3. annemin kitapları arasından seçip okuduğum irvin yalom kitabı.aslında nietzsche ağladığında yı okuyacaktım önce ama birine verip geri istemeyi unuttuğunu öğrendiğimden yapamadım.kalın bir kitap olmasına ve cumaya sınavım olmasına rağmen sürükleyiciliği sayesinde bir haftada bitirdim.bittiğinde önce dayanılmaz bir biçimde kıskandım oradaki insanları,her hafta oturup kendini,düşüncelerini,yaşadıklarını uzun uzun inceleyip,üstünde duracak hem fırsatları(bir sürü terapist,terapi hayatın bir parçası) hem de paraları var çünkü.ama aynı zamanda bilinçsiz de olsa,bu konuda daha önce hiç bir eğitim almamış,hiç bir kitap okumamış olsam da belki yetenek belki genetik,kendimi ve çevremdekileri de amatör bir terapist gibi incelediğimi ve yargılara vardığımı farkettim.ve şunu da farkettim ki karşısındaki kişilerin duygularına ve yaptıklarına yanlış da olsa saygı duyup dinleyecek tek bir arkadaşım yokmuş,hep ben terapist olmuşum,dinlemiş ve çözüm yolları üretmişim.belki de ernest in dediği gibi artık rolleri değişmenin zamanı geldi.

not:bu arada o marshall ın başına bir şey geleceği ta en baştan içime doğmuştu.belirteyim dedim.
    (tasarımcı mühendizzz, 24.11.2007 15:33)
  4. nietzsche ağladığında kadar etkileyici olmasa da insana çok fazla şey katan bir irvin yalom eseri."...yakınlarımızla yaşayamadığımız mahremiyeti bir kurum olarak paylaşan psikiyatristlerin ne ölçüde sahici ve samimi oldukları. psikiyatrist ve hastası arasındaki mahremiyetin sınırları;seksin terapideki (varsa) yeri. hayal ve hakikat ilişkisi. en mahrem sırlarımıza vakıf olan psikiyatristlerin bu 'mahrem yükler'i taşırken kendi mahremiyetlerindeki dalgalanmalar karşısında nasıl tökezledikleri. genç bir hekim, amerikan psikiyatri birliği'nin başkanlığını yapmış, şimdide hastasıyla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan bir meslektaşını sorgulamakla görevlendirilir. suçlanan psikiyatrist, katı kurallara dayalı hasta-hekim ilişkisinin aşılmasını savunmaktadır: 'benim tekniğim her türlü tekniği bir yana bırakmaktır' der. genç hekimin tüm yaşamını değiştirecek olan bu görüşmeyle birlikte sevgi, hakikat, teori,otorite, benlik, doğruluk, para, statü,kibir,hınç.. ve yalan üzerine, 'içeriden anlatılan' bir yolculuk başlar."(arka kapaktan)
    (dollia, 22.12.2007 17:28)
  5. "nietszche ağladığında" adlı önemli yapıtıyla tanınan irvin yalom'un , terapistlerin büyülü gibi gözüken hayatları içinde yaşadıkları dönemeçleri gözler önüne seren eseri.
    (hakkıbulutunüçyaşındakikardeşi, 20.04.2008 23:11)
  6. 1996 yılında psikoterapist irvin yalom
    tarafından yazılan, psikoterapi alanında yaklaşımlarda hasta hekim ilişkisi yönünden etik kuralların rolünü ayrıntılı tahlil ve sıkı bir olay örgüsüyle işleyen akıcı kitap.
    (leda, 18.05.2008 01:48 ~ 01:48)
  7. iki cümle vardı altı çizilmiş.
    biri;
    "bazen kader* bizi öyle durumlara düşürür ki, doğruyu yapmakla yanlış yapmış oluruz."
    diğeri ise;
    "kimsenin seyretmediği bir hayat yaşamaktan kötüsü olamaz."
    (sadalet, 07.09.2008 02:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil