belki ilginizi çeker
  1. · sodom ve gomore
  2. · sodom ve gomorrah
  3. · lut gölü
  4. · luti
  5. · aids
  6. · livata
  7. · sanat ahlaki olmalıdır sorunsalı
  8. · pompei
  9. · mevlana şems ilişkisi eş cinselliğin temelidir
  10. · sivil katliamının sorumlusunun eşcinsellik olması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · domuz gribi
  3. · boylumlama
  4. · onur öymen
  5. · uludağ sözlük
  6. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · yemekte ne var
  9. · söylemesi kolay

lut kavmi  

1. helak olmanın karşılığı.
    (gülümsün, 08.03.2006 15:38 ~ 15:38)
  2. hz lut peygamberin gönderildiği kavim. peygambere dahi livata önerisi götürebilecek kadar azgın kavim. rivayetlere göre bu kavmin sodom kenti olduğu söylenmektedir. bu da israil-ürdün arasında bir bölgedir. (bkz: lut gölü)

hz. lut (a.s) 'un her türlü sözüne ve uyarısına rağmen sapkınlıklarına devam ettiler. (şuara suresi, 160-168), (araf suresi, 80-82), (ankebut suresi, 28-29) bunun üzerine hz. lut, yapabileceği her şeyi yaptığını belirterek allah'tan yardım istedi.

"dedi ki: "rabbim, fesat çıkaran (bu) kavme karşı bana yardım et." (ankebut suresi, 30)
    "rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar." (şuara suresi, 169)

hz. lut'un isteği üzerine allah, erkek kılığına girmiş iki melek gönderdi. hatta rivayete göre bu iki meleği hz. lut ilk başlarda tanımamış ve korkmuştur. anam, şehirde herkes birbirinden korkar olmuş zaten. kimse kimseye güvenmiyor demek ki. her neyse, konumuza dönelim. melekler, hz.lut'a ailesini de alarak geceleyin şehirden uzaklaşmasını bildirir.

olayın iyice patladığı an:
    hz. lut'a iki tane erkek geldiğini duyan kavim hz. lut'un evine kadar gelir ve onlarla da birlikte olmak isterler. (bkz: yok artık lebron james) hz. lut konuklarına mahcup olmamak ister, kavmi gönderir falan. sonrasında bir kaç kişilik bir aile eşrafıyla peygamber kenti terkeder. çünkü azap kapıdadır. (bkz: azapkapı) (bkz: ne alakaysa) sonrasında azap gelir ve bütün şehrin üstüne kayalar, taşlar yağar.

"bunun üzerine biz, karısı dışında onu ve ailesini kurtardık; o (karısı) ise (helake uğrayanlar arasında) geride kalanlardandı. ve onların üzerine bir (azab) sağanağı yağdırdık. suçlu-günahkarların uğradıkları sona bir bak işte". (araf suresi, 83-84)
    (ugokhan, 22.10.2007 16:08 ~ 16:11)
  3. tüm uyarılara rağmen sapıklıklarından vazgeçmeyen ve bundan dolayı allah tarafından lanetlenen ve yeryüzünden kökü kazınan kavim
    (diabloe25, 12.05.2009 15:08)
  4. şimdi allah'ın işine karışmak gibi olmasın ama bu kavim hani eşcinselmiş ya önüne gelene kayıyorlarmış. pis insanlar tamam, kötü insanlar. ama bunların başına niye taş yağmış ki? hani dünyada ne bok yersek yiyelim öbür tarafta yapacaklardı bize ne yapacaklarsa. yani bunun kıstası ne? dünyadaki en kötü şey o zaman erkeklerin birbirine kaymasımıymış, eee şimdi mafya var, insanlar ölüyor, katliamlar oldu. o heriflerin başına niye taş yağmıyor diye soruyorum, sonra saçmalama lan öyle soru mu sorulurmuş sorgulama yok diyorum.

bir de eğer sadece eşcinsellere böyler taş yağma olayı varsa, şimdi gay partileri falan oluyor adamlar miting yapıyor. baya kalabalık dolaşıyorlar yani. o sıra baya büyük bir kaya gelse sağlam adam götürür aslında. ama sadece eşcinsellere karşı olan insanların bu gruplara taş yağdırmasını adnan hoca gibi allah yaptırıyor diyeceksiniz, o da olur.
    (sanki buranın komutanı önce insan olacak, 02.09.2009 16:22)
  5. kur'an-ı kerim'de belirtildiği üzere sapkınlıklarından dolayı cezalandırılarak helak edilen kavim:

"lut (kavmi) de, gönderilen (elçi)leri yalanladı. hani onlara kardeşleri lut: "sakınmaz mısınız?" demişti. "gerçek şu ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. allah'tan korkup-sakının ve bana itaat edin. buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca alemlerin rabbine aittir. siz insanlardan (cinsel arzuyla) erkeklere mi gidiyorsunuz? rabbinizin sizler için yaratmış bulunduğu eşlerinizi bırakıyorsunuz. hayır, siz sınırı çiğneyen bir kavimsiniz." dediler ki: "ey lut, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (burdan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın." dedi ki: "gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım." (şuara suresi, 160-168)

yalnız bu konuda şimdiki zamanı geçmişle kıyaslamamak gerekiyor çünkü şu an ahir zaman yani kıyametin kopmasının yakın olduğu zaman. artık herhangi bir uyarıcının gelmeyeceği zaman. o yüzden şu an yapılıyor olagelen tüm zulümerin, günahların cezası ahirette olacaktır. onların cezasınınsa niye ahirette değil de o zaman olduğunun cevabı ise bizlere yani sonraki nesillere ibret teşkil etmesidir.
    (benden sonra mutluluk, 02.09.2009 16:36 ~ 03.09.2009 01:57)
  6. (bkz: sodom ve gomorrah)
    (bkz: sodom ve gomore)
    (asasdas, 02.09.2009 16:43)
  7. islam dini hoşgörü dinidir yalanına destek veren olaydır.bu kavmi eğer kur'an-ı kerim'den okursanız zaten olayı daha iyi anlayacaksınız.anlatılanda eşcinsellik kavramı önüne gelen erkeğe sarkan her erkeği potansiyel sex partneri gibi gören sapık kişilikler olarak tanıtılmıştır.yani onların seçimleri duyguları beğenileri olamaz pisliktir onlar.
    (honeypie, 09.09.2009 19:22)
  8. lut kavmi sadece islama ait kitap kuran'da gecmez. sodomite kelimesini gidip sözlükte araştırırsanız göreceksiniz ki, bu kavram sodom ve gomoradan gelir. bi açıp okuyup sonra bok atarsanız müptelanız olurum.

yazıma kendi vecizemle son vericem:
    "eşcinsellik güzel bir şey olsaydı herkes skini cevirir götüne sokardı"
    (kitiara uth matar, 09.09.2009 19:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil