luis aragones 

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. ispanya milli takımının ispanyol teknik direktörü.
    (sycrone one, 11.06.2006 16:56)

2. 2004'te milli takım antremanında jose antonio reyes'e takım arkadaşı fransız thierry henry için "sen o lanet olası zenciden çok daha iyi bir futbolcusun" diyen futboldan anlamayan kazanmayı insan olmaktan daha önemli sanan ırkçı antrenörümsü.
    (gaia, 28.06.2006 00:28)
  3. raul'ü kadroya dahil etmemesinin gerekçesi olarak "şu an elimde ondan daha iyi forvetlerim var.. ihtiyacım olursa, ileride onu tekrar çağırabilirim" diyip, son oynanan danimarka müsabakasından sonra taşaklarının buz gibi olduğunu düşündüğüm ispanyol teknik adam..

dün gece gerek fernando morientes gerekse de david villa çok şık birer gol attılar.. raul bir süre daha evden izleyecek gibi görünüyor..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.03.2007 01:23)
  4. (bkz: louis aragon)
    (bkz: serbest çağrışım)
    (kolbaşının kır atı, 26.03.2007 01:32)
  5. şu sıralar fenerbahçenin başına getirileceği konusunda ispanya ve türkiye basınında sıkça haberler çıkan 70lik teknik direktör.fenerbahçeyi hedeflerine ulaştıracak en önemli faktörün bir türlü adam gibi sağlanamayan istikrar olduğunu düşünürsek bu yaştaki bi adamı takımını başına getirmek, taraftara önümüzdeki bikaç yıl için istikrar kelimesini ağzınıza almayın demektir.el oğlu 20 yıl aynı adamla çalışırken bizimkiler takımın başında en azından 7 8 sene kalma potansiyeli olan birisini bile getiremiyorlar.en azından yaşı itibariyle...
    (intograve, 22.06.2008 05:37)
  6. ismi fenerbahçeyle anıldıkça beni huzursuz eden antrenör. olayı teknik yeterliliği bakımından falan değerlendirmeyeceğim. anlamadığım tek şey zico gibi diğer takım taraftarlarının bile belli ölçüde saygısını ve sevgisini kazanmış bir antrenörü gönderip, henry olayı nedeniyle tüm dünyada antipati toplamış, her maçtan önce rakip takım oyuncuları hakkında ileri geri konuşan saygısız bir adamın fenerbahçe'ye antrenör olma ihtimalidir. tamam zico'yu yeterli bulmadınız (bana kalırsa son derece başarılıdır, sanki her sene şampiyonlar liginde çeyrek final oynuyorduk), peki alternatif kişi bu mudur? teknik direktör seçiminde hiç mi başka kriterleriniz yoktur?
    (marslan, 22.06.2008 23:25)
  7. http://www.facebook.com/...

ehe ehe..
    (substance, 23.06.2008 17:10)
  8. fransız şair louis aragonla dikkat çekici bir isim benzerliği olan insan.yoksa kimdir nedir bilmezdim.
    (liselle, 23.06.2008 17:31)
  9. fenerbahçe nin yeni teknik direktörü.

http://fenerbahce.org/...
    (kaan zender, 25.06.2008 16:00)
  10. an itibariyle fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğu açıklanan 70 yaşındaki dede.

sezon boyunca hayatını fenerbahçe maçlarına göre ayarlayan, çocukluğundan beri hemen hemen hiçbir maçı tv olsun, tribün olsun kaçırmayan beni, basket maçından voleybol maçına, futbol maçından, yüzme şampiyonasına fenerbahçe'nin peşinden sürüklenen beni hayal kırıklığına uğratmış, bu sene kombinemi devretmeyi bile düşündüren bu transfer için sayın aziz yıldırım'a saygılarımı sunarım.

bu sezonun son ya da bir önceki iç saha maçında tribünlere dağıtılan şak şaklarda fenerbahçe spor kulübü ırkçılığa karşıdır diye bir ibare yazılmıştı. gurur duymuştuk tabi ama şimdi yüreğim daralıyor.
    (lagara lugara, 25.06.2008 16:03 ~ 16:05)
  11. buradan açıklıyorum; aragones saraçoğlu statı'nın üstünün kapatılma projesinin nedenidir.malum yaş 70 amca cereyanda kalmasın istiyor yönetim.
    (kasaba insanı, 25.06.2008 16:08)
  12. henry ile ilgili sözlerini öğrendiğimden beri 2 yıldır kendisine karşı çok büyük bir antipati besleyip televizyon ekranlarında görmeye tahammül edemediğim kişi. en nefret ettiğim şeylerden biri olan ırkçılığın bir temsilcisi olarak kendi takımımın başına geçmesiyle şoke oldum. sanırım bu sene fenerbahçe maçlarını izlemek büyük bir tahammül gerektirecek benim için.
    (minpietro, 25.06.2008 16:14)
  13. zaten sağlıklı bir ortama sahip olmayan türk futbolunun orta yerine elinde dinamitiyle gelen adamdır.

fenerbahçe takımına iki sene boyunca hiç yenilmeden türkiye ligi ve şampiyonlar ligini kazandırsa (onu nasıl yapacaksa!) bile henry olayıyla ilgili olarak özür dileme zahmetine bile katlanmadığı için gözümde hiç bir değeri olmayandır.
    (marslan, 25.06.2008 16:16 ~ 16:17)
  14. 70 yaşı nedeniyle yorum yapmayacağım. nasıl futbol oynattığı önemli bir teknik adamın. geçen sene bizim başımızda feldkamp vardı ve bazı fenerbahçeli arkadaşlar her gün taşak geçiyordu galatasaray'la. ben o taşaklara gülüp geçiyordum, bugün de galatasaraylılar taşak geçerse gülüp geçerim. fakat o fenerbahçeli arkadaşlara gülme komşuna gelir başına demek isterim. insan bir şeyi mantıklı eleştirir veya dalga geçer, hiç olmadı "lan yarın bigün bizim başımıza da yaşlı biri gelir" diye düşünerek susar.
    (depik, 25.06.2008 16:17)
  15. karl-heinz feldkamp'tan tam 3 yaş genç teknik direktör. dile kolay; üç yıl, neredeyse 1000 gün.
    (thedewil, 25.06.2008 16:17)
  16. kesinlikle fenerbahçe nin aradığı liderdir. takımın daum la yakaladığı daha sonra zico ile kaybettiği disiplin ve taktik anlayışını daha üst düzeye çıkaracak teknik direktördür.
    (kaan zender, 25.06.2008 16:21)
  17. alex de souza, deivid de souza,colin kazım gibi "zenci" lerle yıldızının ne kdar barışacağını cidden merak ettiğim ırkçı teknik direktör
    (mihman, 25.06.2008 16:23)
  18. milli takımda brezilya asıllı marcos senna ile, mallorca'da görev yaptığı dönemde kamerunlu samuel eto'o ile ne kadar anlaşıyorsa, fenerbahçe'deki brezilyalı ve siyahi furbolcularla da o kadar anlaşabilecek teknik adam.

zamanında mateja kezman için de "çetnik selamı veriyo, pis ırkçı" demişlerdi, sonra galatasaray'ın transfer ettiği sasa ilic'in de benzer bir resmi yayınlanında olay kapanmıştı. ne kadar kolay değil mi bizden olmayanı kötü sıfatlarla tanıtmak...

öncelikle, 7 ekim 2004 tarihli guardian'dan bu olayı bir okuyalım:

"aragonés implored reyes: 'tell that negro de mierda [black shit] that you are much better than him. don't hold back, tell him. tell him from me. you have to believe in yourself, you're better than that negro de mierda.'"

bunun üzerine ırkçılık yaptığı suçlamasıyla kendisini eleştirenlere aragones'in verdiği cevabı da aynı kaynaktan verelim:

"he (aragones - m.) insisted: 'i am a citizen of the world. some of my best friends are black, including those i have known since childhood. the fact i make a joke in order to motivate a player does not mean i am racist in the slightest.'

reyes brushed off the remarks, saying: 'i was dancing with the coach. it was a jokey moment, nothing more. things that happen within the team should stay on the training pitch. luis and i both knew who he was referring to. but he was just joking.'"

bunun ardından haberin sonundaki nota bir bakalım:

"aragonés, who has successfully worked with a number of black players, most notably barcelona's latest signing samuel eto'o, has a reputation for eccentric behaviour. he has been caught on camera cutting a television cable because it was 'suspiciously close' to the dug-out, accusing one fan of being 'uglier than two horses', and telling a player to get on with it because there was 'nothing bloody wrong with you'. the player had a broken jaw."

kaynak: http://www.guardian.co.uk/...

bununla beraber, 8 şubat 2007 tarihli guardian'a bakarsak:

"aragonés's offensive comments about thierry henry to josé antonio reyes were widely televised in october 2004, leading to a £1,900 fine from the spanish football federation for unsporting conduct. that was upgraded to a racism charge by the government-run spanish committee for sporting discipline, a verdict which both aragonés and his employer challenged in the madrid courts. they ruled in his favour yesterday, with the spanish federation saying in a statement: 'the court found that the spanish committee for sporting discipline had incorrectly evaluated the evidence. we now hope that all measures will be taken to clear the good name of the national coach and the [federation's] disciplinary committees.'"

kaynak: http://www.guardian.co.uk/...

şimdi, olayı dahi bilmeden yorum yapmak, "bu herif ırkçıdır, tu kakadır" demek zaten birilerinin dikte ettiği haltları ezberlemeyi sevenler için çok rahat, çok kolay bir şey. internette yapılacak iki dakikalık bir arama işlemi sonucu bilgi elde etmek yerine birilerinin gazına gelip küfretmek, sövmek, imalı yorumlarda bulunmak ne kadar doğrudur, bilemiyorum.

ulusal takım teknik direktörümüz aşırı milliyetçi fatih terim iken, "ben dünya vatandaşıyım" diyen luis aragones'i böylesine sert eleştirmek sanki biraz haksızlık gibi geliyor bana...
    (manticore, 25.06.2008 16:55 ~ 17:11)
  19. yeni kurbandır efendim.hayırlı olsun.
    (zagnem, 25.06.2008 17:00)
  20. oyuncusunu motive etmek için bilinçaltındaki kurtlarını tutamayan teknik direktör. bir insanın ten rengini ağzına dolayıpta bu olayı basit bir şakaymış gibi örtmeye çalışmak bana pek inandırıcı gelmedi. inanmak isteyen buyursun inansın.
    (minpietro, 25.06.2008 17:08)
  21. gelişi ile feneriumlarda sarı lacivert baston satışlarına başlanacaktır.
    fenerbahçe yönetimi yaptığı açıklamada: " sarı lacivert bastonların taraftarlarımızca çok beğenileceğini düşünmekteyiz, sayın aragones'in gelişi ile başlayacak olan satışlarımızın, ilerleyen günlerde patlama yapmasını ümit etmekteyiz, şu an için tek çeşit olarak üretime geçen bastonların, taraftarlarımızdan gelen taleplere göre daha sonra çeşit sayısı artırılacaktır."

fenerbahçe spor kulübü
    (eskiden babam da yazardi, 25.06.2008 17:15)
  22. yakından tanıdığımız, boyuna kürtlere laf ettikten sonra, "benim kürt arkadaşlarım da var" sığınmasını "benim zenci arkadaşlarım da var" şekline sokan kişi. bir de puan toplamış "la adamın arkadaşı da varmış işte ibneler" diye.

fatih terim kendi ülkesinin kazanmasını ister, bunu istemese anormal olur. milliyetçi görünmeyeyim diye kaybetmek için çıksa her maça, bazı arkadaşlar mutlu olur belki ama absürd olurdu. "zenci köpek" demişse bir insan için bu kişi "ama benim zenci arkadaşlarım da var" lafını kimse motive diye yemez. bunu yiyenden de hayır gelmez.
    (eflatunsina, 25.06.2008 17:27)
  23. 66 yaşındaki sir alex ferguson'un şampiyonlar ligi şampiyonu manchester united'ın manajeri; 60 yaşındaki dirk advocaat'ın uefa kupası şampiyonu zenit st peterburg'un menajeri; iki sene önce real madrid'i lig şampiyonu yapan 62 yaşındaki fabio capello'nun ingiltere milli takımı menajeri; 60 yaşındaki luis felipe scolari'nin 2004 şampiyonasında final, 2006 dünya kupasında yari final (şampiyona dördüncüsü), bu şampiyonada ise çeyrek final gören portekiz'in menajeri (2008 - 2009 sezonu için chelsea ile anlaştı) olduğunu bilmeyen bünyelerin yaşı ile geyik çevirdikleri tecrübeli antrenör...

adam belki de avrupa şampiyonu olarak gelecek fenerbahçe'nin başına, hem de büyük turnuvalarda siki tutması ile bilinen ispanya ulusal takımı ile. hele bi durun soluklanın yahu...
    (manticore, 25.06.2008 17:32)
  24. bir kere bu adamın feldkamp ile kıyaslanması yanlış. aragones ispanya gibi istikrarsız bir takımla euro 2008 gibi sürprizlerin havada uçuştuğu bir turnuvanın yarı finaline kalmayı başarmıştır, finale veya kupaya uzanmaları hâlinde de kimse "oha bala bak," demeyecektir bu insana. biz bu adamı getiriyoruz, feldkamp ne alaka yani.

takımdaki güney amerika akımına ayak uydurabilir mi, o merak konusu şu an için.
    (marsh, 25.06.2008 18:16)
  25. "feldkamp'la dalga geçiyordunuz, bu ne lan? aehkikie!" diyen arkadaşalar için bir şey daha; siz o herif geldiğinde böyle bir şey görmüş müydünüz?

(bkz: http://www.euro2008.uefa.com/...)
    (marsh, 25.06.2008 18:26)
 sayfa  / 4