love story 

adana çık aradan

1. zengin oğlan, fakir kız, kan kanseri ve ölüm konusu üzerine çevrilmiş, baş rollerini ryan o'neil ve ali mc grav'ın oynadığı, konusunun yeşil çamdan çalındığı düşünülse dahi, seyrederken veya sonrası ağlama isteği uyandıran, oyuncu ve yönetmen performansı işte budur dedirten film
    (nobody, 05.05.2004 16:06 ~ 16:07)
  2. (bkz: böyle aşkın ızdırabını sikeyim)
    (azureel, 04.10.2004 23:05)
  3. (bkz: love song)
    (excalibur, 04.10.2004 23:05)
  4. sonuna kadar izlemeyi üçüncü denememde başardığım, başarılı ve dokunaklı film. aile ile izlenmesi tehlikeli olabilir. zira ilk izleme denemesinde, anne ve babama yakalanarak, onların aşk hikayesini dinlemiş ve filmden kopmuştum. daha sonraki denememde ise film, babamın ali macgraw hayranlığı ve annemin gençliğinin ona benzemesi üzerine olan konuşması sayesinde kaynamıştı.
    (jellicle, 06.02.2005 03:35 ~ 22.01.2007 13:06)
  5. (bkz: une histoire d'amour)
    (organometallic complex, 16.10.2005 14:27)
  6. 1970 yapımı, arthur hiller'in yönetmenliğini üstlendiği aşk filmi.
    (finch, 25.01.2006 15:07)
  7. seyrederken insanı hüzenlendiren, hele dillere pelesenk olan film müziği başladığında cep telefonu ile abidik gubidik mesajlar atılmasına neden olan bu yüzden gece yarısı tek başına seyredilmemesi gereken aşk filmi.
    (vincent vega, 24.07.2006 05:05 ~ 05:06)
  8. en baba cümlesi "love means you never have to say you're sorry"dir.bunu kızla oğlan kavga ettiğinde kızın ağzından duyarsınız.kız öldükten sonra da baba oğul arasında geçen diyalogta tekrarlanır.etki maksimuma çıkar...
    (cellmania, 24.07.2006 12:09)
  9. (bkz: francis lai)
    (etranger, 25.03.2007 01:14)
  10. ebeveynlerimin hala seyretmemiş olduğum konusunda beni ayıplaması üzerine oturup izlediğim klasik. film süresince ve bitiminde insan çok farklı fikirlere kapılabiliyor. çeşitli sahneler esnasında düşünce baloncuklarını dolduran cümlelere yer vererek açıklayalım:

--uyarı: giri ağır spoiler içermektedir!--

filmin başında mozart, bach ve beatles seven fare suratlı çirkin kızla tanışıyoruz:

-aa bu benim lan!

daha sonra aşık olduğu sarışın, uzun boylu, hırslı ve sportif bünyeli genci görüyoruz:

-bu da bi yerden tanıdık geldi şimdi ama dur bakalım... izlemesem mi yoksa?.. amaaan nolcak be n'alakası var yani.

genç aşıklar karda hoplayıp zıplamak marifetiyle oynaşıyorlar. adeta çiftin ormanda ağaçların arasında yakalamacılık oynadığı bir yeşilçam sahnesi:

-ehehee bunu izleyip mutlu olan sevgi pıtırcıkları var mıdır ya... eheh çok saftirik.

çiftin kucak kucağa kitap okumasını, kızın çocuğa laf sokmaya çalışırkenki gülümsemesini ve bilumum ikili sevgi gösterilerini içeren sahneler:

-tiplere bak ya... ayh biz de böyle birlikte yaşasak da şöyle yapsak böyle yapsak derdik. eheh klasik isteklermiş tabii. yine de güzel bir şey bu.

filmin sonunda kız öldükten sonra:

-ya üzücü tabii şimdi kızın kanser olması falan da senaryo çok klişe bea. ayrıca o kadar da duygulanmadım ben alla alla yani...

yarım saat sonra tuvalette:

-ühühühü... ühümh hıçk! bize benziyodu lan! hümürfsss* ben ayrılınca o da üzülmüştür şey olmuştur çocuk o kadar hayal kırıkl- böhüeahaeheaühühüü!!! yazık üzülüyolar. hmrfsss* belki biz de öyle ne biliyim... napıyodu o da masum masum seviyodu işte. ühüh mahvettim her şeyi.

45 dakika sonra:

-ne alakası var.

---
    *burun silme efekti veriliyor.
    (panina manina, 12.08.2007 07:36 ~ 07:42)
  11. novembre'nin classica albümündeki 5. tracktir. işkenceye maruz kalmışcasına bir öfke kusma eylemi vardır bu parçanın vocallerinde. sözleri şu şekildedir ;

steal a diamond and pierce my heart
    with its point
    and take three silver drops of blood
    to sow your dried flesh
    use the harvest you get to appease the hunger
    of your crowd, which drains
    you day by day, draining you away

you wanna eat my pearly eyes
    to fill the void you've got
    inside, sweet child of mine , you've got inside

the pearly gates you dream of, are made of
    mortal hopes you stole away
    the pearly gates you long for are made of
    innocent night beings, heavenly unpure
    and yet so pure

i feel ashamed for your soul
    this war seems to reach a crying end
    but why your very tears they never fall?
    your very mask it never fades away?
    your very face ain't going to be shown?
    (nophiem, 14.08.2007 21:26)
  12. francis lai şarkıyı söylerken arkadan gelen piyano sesinin filmde anlatılan genç aşıklara gözyaşı dökmesinin hissedilebileceği harikulade romans.
    (estarabim, 04.05.2008 21:19)
  13. yirmi beş yaşında ölen bir kız için ne söylene bilir ki ?
    güzel yada akıllı olduğu mu ?
    veya mozart ı, bach ı, beatles ı ve beni sevdiğimi ?

repliği ile başlayan ve mendillerinizi hazırlayın izlenimi veren,ancak ortalarına doğru sıkan ama mecburiyetten izlenen bi film.
    (abstract, 10.05.2008 00:17 ~ 11.05.2008 21:27)