fransız ikili
air'in 6 ekim 2009'da çıkacak (the virgin suicides'ı da sayarsak) altıncı stüdyo albümü. prodüktörlüğünü kendileri yapmış bu sefer.
ilk cümlede çıkacak dedim, biliyorum ama albümü dinlemiş olmam kimseyi şaşırtmaz herhalde. bir kere legal yoldan dinlenebildi, air'in 28 eylülde 24 saatliğine bir site açtı ve isteyenlere albümü baştan sona dinleme imkanı verdi. müzik endüstrisi bu modeli de bir yere not alsın lütfen. bir de düştü zaten internete falan. boş durmayayım diye dinledim ben de. (ben masumum hakim bey)
biraz moon safari, biraz 10 000 hz legend, biraz talkie walkie, biraz da pocket symphony var love 2'da. daha önce yaptıkları her işe benziyor ancak hiç bir zaman "aa aynı geçen bikbik albümleri" diyemiyorsunuz. bu güzel bir şey sanırım. genel olarak moon safari'deki new wave havası, 10 000 hz legend'daki rock stili, talkie walkie'deki synth'ler/ambianslar ve pocket symphony'deki akustik entrümanlar alınmış; ortaya güzel, pek güzel bir albüm çıkmış.
tracklist şu:
1
do the joy
2
love
3
so light is her footfall
4
be a bee
5
missing the light of the day
6
tropical disease
7
heaven's light
8
night hunter
9
sing sang sung
10
eat my beat
11
you can tell it to everybody
12
african velvet
not: kısmetse bugün yarın muse-ink'te olur. ayrıca love 2 ismi sanki abraham sweetsound'dan çıkmaymış gibi.