belki ilginizi çeker
· mona lisa
· louvre
· venus de milo
· sacre coeur
· 666
· bilişim'i turkcell-im benim'den canlı izleyin! (reklam)
görseller
louvre müzesi
louvre müzesi
gündem
· the painted bird
· aşk
· öğrenci midesi
· hayal
· eight days

louvre müzesi *  

adana çık aradan

1. dünya'nın en büyük müzelerinden biri. belki de en ünlü müzesi. monalisa gibi dünyaca ünlü tabloları barındıran, içinde 300.000 farklı eserin sergilendiği devasa bir müze. en son olarak camdan piramit inşa edilmiştir bahçesine ve girişleri artık buradan yapılmaktadır. o cam piramidin olayı da modern ve tarihi mimariyi en iyi şekilde örnekleyebilmekmiş.

http://www.louvre.fr/...
    (creepingdeath, 10.04.2005 00:55)
  2. da vinci şifresi adlı kitapta geçen olayların genel çıkış noktası olan müze.
    (izmirist, 10.04.2005 02:01 ~ 02:01)
  3. jokondun hatıra defterinden parçalar

15 mart 1924 paris luvur müzesi

luvur müzesinde artık canım sıkılıyor.
    can sıkıntısından çok çabuk bıkılıyor.
    bıktım artık canımın sıkıntısından.
    içimdeki bu ruh yıkıntısından
    aldı fikrim şu hisseyi:
    müzeyi
    gezmek iyi
    müzelik olmak fena
    ben bu maziyi hapseden saraya
    öyle ağır bir hükümle kondum ki,
    çatlarken sıkıntıdan yüzümde yağlıboya
    mecburum durup dinlenmeden sırıtmaya:
    çünki:
    ben o floransalı jokondum ki
    floransadan daha meşhurdur tebessümüm.

luvur müzesinde artık canım sıkılıyor.
    ve mademki maziyle konuşmaktan
    çabuk bıkılıyor
    ben
    karar verdim bugünden itibaren
    bir hatıra defteri tutmaya
    belki dahli olur bugünü yazmanın
    dünü unutmaya..
    lâkin acayip bir yerdir luvur.
    burada belki bulunur
    iskenderi kebirin
    kronometrolu lonjin saatı,
    fakat
    bulunmaz yüz paralık bir kurşunkalem
    ve bir tabaka temiz defter kâadı.
    lânet olsun luvruna, parisine.
    yazarım ben de hatıratı
    muşambamın tersine.
    ve işte:
    kırmızı burnunu eteklerime sokan,
    saçları şarap kokan
    miyop bir amerikalının
    aşırınca cebinden mürekkepli kalemini
    başladım hatıratıma.
    yazıyorum sırtıma:
    tebessümü meşhur olmanın elemini…

nazım hikmet
    (van den budenmayer, 13.08.2006 16:00)
  4. bir gazetenin haberine göre; içerisindeki güvenlik görevlilerinin monalisa ve venüs heykeli gibi dünyaca ünlü eserleri korumanın stresli bir iş olduğu gerekçesiyle istedikleri ikramiyeyi alamadıkları için grevde olduğu ve girişin bu sebeple şu aralar bedava olduğu müzedir.
    (kıro pokemon, 16.02.2007 22:52)
  5. eiffel kulesinden sonra paris'in en çok ziyaret edilen yerdir.tarihi bina 1793 yılında açılmış son halini 1980'lerde restore edilerek hizmete devam etmiştir.bina ilk önce saray ve av köşkü olup savaş dönemlerinde yıkılmaması için müzeye çevrilmiştir.müze her ayın ilk pazar günü ücretsiz, resmi tatil ve salı günleri kapalıdır.bir günde kesinlikle gezilemeyecek büyüklükte olup birkaç güne yayılması gerekekir.bu bina sadece müze yerine çok amaçli kültür merkezi olarak tanımlamak daha doğru olacaktır.internet sitesinden panoramik gezinti ve 3 boyutlu olarak gezilebilir.özellikle kamera ve fotoğraf çekiminin kısıtlanması ve ziyaretçilerin bu kurala uymaması nedeniyle çalışanlarının greve gittigi müze olmuştur.ilginç bir olay ise zamanında eiffel kulesini gereksiz gören fransızların 1989 yılında yapılan ve sarayın ortasında bulunan piramitin gereksiz olduğu söylenmiş akabinde en dikkat çeken yerler arasında olmuştur.ikinci bir ilginç bilgi ise cam piramitin parçalar toplamı 666 dır.
    (sarmalak, 27.03.2007 07:46)
  6. bu müzeyi gezmek için en azından iki tam gün gereklidir, hakkını vererek gezmek ise bir turist için imkansızdır. saray olarak kullanılan bina talep doğrultusunda sürekli eklemelerle genişletilmiş, en sonunda da bu dev müzeye dönüşmüştür.

içinde barındığı sayısız şaheserin yanı sıra sarayın kendisi başlı başına bir sanat eseridir, öyle ki birbirine açılan enfes salonlarda duvar ve tavanlardaki fresklere ve işlemelere bakmaktan tablo ve heykellere bakamaz olursunuz.
    (me vale madre, 03.04.2007 01:58)
  7. (bkz: mona lisa)
    (bkz: la victoire de samothrace)
    (me vale madre, 03.04.2007 02:01)
  8. internet sitesinden interaktif olarak bir nebze de olsa gezebilecekleri ,sergilenen eserler hakkında bilgi alabilecekleri müzedir aynı zamanda.
    (sarmalak, 03.04.2007 07:29)
  9. bir günde asla gezilemeyecek olan müze. az vaktiniz varsa tavsiye edilir ki en alt kattaki mısır uygarlığından eserler sergilenen bölümü es geçin ve üst katlardaki tablolara, mücevherlere yönelin; vaktiniz kaybolur zira (onları da mısır'da görmek daha uygun değil mi). müzenin içindeki eserlerin sayısı, boyutları şaşırtacak derecededir. fakat asıl sarayın dışında duvarlardan birine oturmuş şekilde monte edilmiş ve sürekli trampet çalan çocuk heykeli çok enteresandır.
    (tanrim ben nerdeyim, 03.04.2007 08:50 ~ 09:05)
  10. sabancı müzesi ile ortak protok imzalayan ve 2008 yılında "3 imparatorluk" isimli ortaklaşa sergi yapacak müzedir.
    müze sıfatı haricinde ciddi gelir sağlayan tarihi oluşum olmuştur. 2009 yılının "fransa da türk yılı" olması sebebiyle ortak sergi açılması planlanan yerdir. 2012 yılında birleşik arap emirliğinde açılacak olan müzeye isim hakkı ve sergilenecek eserler için 425 milyon euro kazanacak olan müze ya da ticari sergi.
    (sarmalak, 06.04.2007 04:56)
  11. saatlerce kuyrukta beklemeniz gereken müze.
    (sirona, 06.04.2007 07:29)
  12. pariste bulunan sanat mabedi. hakkını vererek tüm müzeyi gezmenin aylar süreceği rivayet edilir.
    sanatla (malesef) pek alakası olmayan benim gibi insanların, mona lisa ve birkaç meşhur tabloyu görüp, yalandan bir dolanıp çıktığı müzedir.

+sevgilimmmm hadi ya iki saat oldu, ayaklarım ağrıdı, hala burdayız, çıkalım daha alışveriş yapıcammmm
    - hayatım bi daha nerde göreceğiz, inceleseydik biraz şu eserleri
    +offff tamam bak sen, ben şurda oturup dinlenicem biraz
    - ?!!??!!!!!
    (poivy, 14.05.2007 13:22 ~ 17.05.2007 13:37)
  13. girişinde elinize bir harita tutuşturuyorlar önce gereksiz gibi geliyor ama haritasız gezmek gerçekten çok zor,devasa bir yer.fransızların ne kadar emperyalist bir ülke olduğunu kanıtlar nitelikte adamlar bütün nil vadisindeki firavun mezarlarını söküp getirmişler neredeyse.
    mona lisa tablosu,antik mısır kısmı,venüs heykeli,amor heykeli,dyeing slave heykelinin olduğu bölümler her daim kalabalıktır o nedenle bu yerlerin sabah ilk saatlerde gezilmesi önerilir.sabah 9,5 ta açılır ve zaten şöyle bir adam akıllı gezeyim demek 1 güne mal olur-sadece belli başlı bölümleri 6 saatte gezebildim-müzeni içinde bölümler arasında bir sürü kafetarya var başta bu da komik gelmişti ama gezmekten o kadar halsiz susuz düşüyorsunuz ki bu da iyi düşünülmüş adım başı kafetarya ve lavabo.aşağıdaki alışveriş merkezleri,kafeleri-starbucks da buna dahil-başlı başına bir şehir.hatta metronun direkt louvre'un içine çıkan bir kapısı bile var.
    fransada öğrenciyseniz hele güzel sanatlar akademisi öğrencisiyseniz giriş ücreti almıyorlar bir kart çıkartıyorlar öğrenci kimliğinin gecerli olduğu tarihe kadar bu kart da gecerli git git gez.eylül 15 e kaç gün kalmıştı ??
    (minel aşk, 14.05.2007 13:30 ~ 13:31)
  14. çok büyüktür, girişte bilet için biraz kuyruk beklemek gerekir. kuyrukların hemen arkasında kredi kartıyla bilet alınan makinalar var,bilet satılan yerlerin yanında, bomboş duruyor biz her ne kadar geç fark etsek de bari size bir yararı olsun. gezmek için normalde iki gun gerekir o da fransızca bilmiyorsanız çünkü ben bilmiyorum ve bütün açıklamalar fransızca, bu kadar salakça birşey görmedim, bakip geçiyorsunuz kısacası. biz sabah erken gidip öğleden sonra 3 gibi çıktık ve bu süre içinde,üst kattaki tabloları,mısır,yunan,pers,roma uygarlıkları kısımlarını ve alt kattaki heykelleri gezmiştik. monalisanın önünde 100 kişilik bir yığın olması ve hammurabi yazıtlarının önünde ise sadece iki kişi vaaaay diye dikkatle incelememiz komikti gerçekten neyse.ılginize göre degisir ama mısır,eski yunan,pers uygarlığı kısımları bence mükemmel.girişte aldığınız haritaları yanınızdan ayırmayın, katlardan katlara geçerken ve hangi odadayım diye bakınırken çok yardımcı oluyor.yeme-içme yasak diyorlar ama ben çantayı suyla doldurup içtim arada da çukulata attık iki parca,ölecek miyiz kardeşim saatlerce geziyoruz?sonuç olarak adamlar müzeye koyacağiz diye sağdan soldan iyi mal kaldırmış,ha onlar getirildikleri ülkelerde daha mı iyi korunurlardı o başka bir tartışma konusu.bence o muhteşem pers-ıran uygarlığına ait heykeller toz duman olurdu mesela
    (nacho libre, 17.06.2007 01:10 ~ 01:16)
  15. 2007 yılında yaklaşık 8,3 milyon ziyaretçiyle (new york city'nin nüfusu kadar), yine dünyanın en çok gezilen müzesi olmuştur.
    (three hours, 15.01.2008 21:09 ~ 21:09)
  16. 20 mi 21 metre mi tam bilemeyeceğim, o boyutlarda cam bir piramit girişi olan müze. bu cam piramit, müzenin yapılışından neredeyse 100 yıl sonra eklenmiştir, bu yüzden büyük eleştiriler, tepkiler bir o kadar da tebrikler almıştır.

karşı çıkanlar, tarihi bir yapıya modern mimari örneği eklemenin yersizliğinden dem vurmuşken alkışlayanlar tarihi bir yapının bir modernizm öğesiyle başarılı bir şekilde yanyana getirildiğini savunmuşlardır.

hepsi bir fikirdir, saygı duyarız. ama ben yakıştıramıyorum o piramiti oraya hala.

ayrıca müzenin abu dabi'ye taşınması gibi bir durum var, ne kadar kesin bir karar bilemem, ama eğer gerçekleşirse 2012'yi bulur deniliyor. taşınırsa yapının ne gibi bir fonksiyonla hayatına devam edeceği ise merak konusu.
    (ness, 15.01.2008 21:20)
  17. dört saatte anca dörtte birini gezebilmek suretiyle, ayaklarıma kara sular inmesini sağlamış müzedir kendisi. ona da bakıcam bunu da görücem derken ordan oraya koşturursunuz çılgınlar gibi. sonra dışarı çıkıyım bi sigara içiyim yeter bu kadar sanat der, piramitin önüne oturur fotoğrafınızı çektirirsiniz.
    (minik elma, 15.01.2008 21:26 ~ 21:36)
  18. fransa'ya gittikten sonra bir de sadece louvre'a gitmek için gelmeniz gerektiğini anlarsınız, eğer ki da vinci şifresini o yıllarda okumuşsanız, tablolar, mekan daha da ilginizi çeker. birkaç günde gezilmesi imkansızdır, en azından hakkını vererek gezmek için bunu söyleyebiliriz.
    mona lisa'dan çok son yemek adlı tablo etkiler insanları, bakakalırsınız.
    ayrıca müzede başka ülkelerden -özellikle mısırdan- o kadar çok heykel vs getirilmiştir ki, o ülkelere sergileyecekleri bir şey kalmamıştır diye düşünürsünüz.
    işin komik yanı, tablo açıklamalarının fransızca olması.
    (ayka, 27.08.2008 11:07)
  19. önünde saygıyla eğilesi eserleri bünyesinde taşıyan müzedir.

the winged victory of samothrace in başında zamanın durduğunu hissedersiniz.

http://tr.wikipedia.org/...

hamiş: sistine şapeli içinde de aynı duygulara nail olabilirsiniz.
    (mabel, 27.08.2008 23:43)
  20. tarihteki kamuya ait ilk müzedir * louvre.

sene 1793, devrim'den sadece dört sene sonrası: ancien regime'e ait her şeyi ortadan kaldırmaya kararlı burjuvazi, saray'ın kapılarını halka "ücretsiz" olarak açıyor...

giyotin ile birlikte bu müze, burjuvazinin soyluluğa karşı mücadelesinde çok önemli bir silah haline geliyor.

benedict anderson amcamız müthiş kitabı "hayali cemaatler"in onuncu kısmında müzenin ulus kavramının inşasında nasıl kullanıldığını pek güzel anlatır. bu onuncu kısmı okuduktan sonra louvre artık sadece bir müze değil, bir toplumun bilincinin şekillendirilmesinde kullanılan bir aygıttır.

bu kadar politik ekonomiden sonra son söz: louvre müzesi, muhteşemdir!
    (yesilcuppelipenguen, 11.09.2008 10:07 ~ 10:08)