|
|
- 1994-1995 sezonu şampiyonlar ligi finalini kazanan ajax takımının teknik direktörüydü..hollanda ekolünün teknik direktörler bazında önemli temsilcilerinden biri olan van gaal daha sonra gittiği barcelona'da da çeşitli başarılara imza atmıştır..
- maçı izlemekten çok istatistik tutmasıyla ünlüdür.
- ilker yasin'den adının "fan haal" diye okunduğunu öğrendiğimiz az alkmaar teknik direktörü.
- hollandada fenerbahçeyi eledikleri maçtan sonra ''zico yu gözünün içine baka baka mat ettim. yaptığım değişiklikleri göremedi , sadece seyretti. hatta öyle bir seyretti ki ilk değişikliğini 81. dakikada yaptı. anlatmaya devam edersem işi bile riske girebilir'' diyen hollandalı teknik adam.
- dünyaca ünlü teknik adamdır. fenerbahçemizi eledikleri maçta da oyunu iyi okumuş, soktuğu oyuncular hem gol atmış hem de asist yapmıştır. "neden bizim böyle teknik direktörümüz" yok dedirtmiştir. avrupa futbolunu hayatında ilk defa gören, kendisi strateji geliştirip, oyuncu değiştirirken "bön bön" bakan zico'ya da ayarların ayarını veren adamdır.
(therion, 24.02.2007 14:54 ~ 14:54)
- keşke muhasebeci olsaymış diyorum kendisi için. barcelona'ya yaşattığı rezil dönemleri nasıl bu kadar çabuk unutup, meslek ahlakına tamamen ters yorumlar yaparak başka bir takımın teknik direktörü hakkında nasıl böyle densizce konuşabildiğini de anlamıyorum.
teknik direktörlük defter tutmaksa eğer biz de pek hala lucescuyuz. mürekkep yalamış adamlarız vs.
- az alkmaar , ajax , fc barcelona , hollanda milli takımı gibi takımlarda görev almış olan 1951 foğumlu hollandalı teknik adam ayrıca eski futbolcu. özellikle 90'lı yılların ortasında oluşturduğu efsane ajax takımının hemen hemen hepsi zamanla avrupanın dev takımlarına transfer olmuştur. o takımı 4-3-3 oynatırdı. ilerde finidi george , marc overmars , patrick kluivert . orta sahada edgar davids , clarence seedorf , ronald de boer savunmada michael reiziger , danny blind , frank de boer , winston bogarde kalede edwin van der sar ayrıca jari litmanen , nwankwo kanu gibi isimlerde bu takımdan çıkmadır. izlemesi zevkli bosman olayı henüz hortlamadığı için büyük paralar kazanılan müthiş takımın yaratıcıydı oyunu iyi okuduğu devamlı notlar aldığı gözlenir.
(korelle, 05.04.2008 14:26 ~ 14:27)
- galatasaray'ımızın başına geçeceği rivayet olunan teknik adam.
- doğan haber ajans menşeyli habere göre galatasaraydan teklif aldığını doğrulayan ve şartlar oluşursa galatasaray'ı çalıştırmaktan zevk duyacağını açıklamış hollandalı teknik adam.
http://www.webaslan.com/...
- istatistik tutmaktan başka bir işe yaramayan hollandalı teknik adam. galatasarayımızın başına geçmesi için adının telafuzu bile tüylerimi diken diken etmeye yetiyor. allah akıl fikir versin diyerek girimi noktalıyorum.
- kendisi hakkında bolca atıp tutulan teknik adam.öyleki bu adamı acımasızca eleitirenlere birazcık geçmişi karıştırmalarını tavsiye ediyorum.
90'lı yılların başında ajax ile önce uefa kupasını kazanmış,asıl bombayı da ondan sonra patlatmıştır.altyapıdan ve diğer takımlardan bulduğu yerli yabancı genç yetenekleri ayıklayıp takıma kazandırmış,bunlara ağabeylik yapmaları içinde birkaç tane de tecrübeli oyuncuları takıma monte etmiştir.yaşları 18 ila 24 arasinda değişen bu gençlerle tabiri caizse ortalığın mına koymuştur.işe hollanda ligi ve kupalarını kazanmakla başlamış,1995 te ise milan'ı şampiyonlar ligi finalinde 18 lik kluivertın golüyle yenip kupayı kazanmıştır.sonraki sene tekrar finale çıkmış ama bu sefer juventus a yenilmiştir.bir takım bu kadar genç kadroyla hem 2 sene üst üste finale çıkıyor,üstüne bu final yolunda en baba takımlara bile 4-5 gol fark atıp eze eze maç kazanıyor.bu takımı efsane takımı yaratan,çatır çatır top oynatan van gaal hakkında sıradan biri gibi konusmak ayıptır,günahtır.
|