belki ilginizi çeker
  1. · penelope widmore
  2. · jane austen
  3. · 108
  4. · edmund burke
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · colin kazım richards
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · boylumlama
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · bergen
  9. · subay çocuğu olmak

lost taki isim benzeşmeleri  

1. (bkz: david hume)
    (bkz: john locke)
    (bkz: edmund burke)

bu aleni isim benzerliklerinin bir nedeni olması gerektiğini düşündüm. aklıma bazı şeyler geldi. konsantrasyon sorunum olduğundan, pek uğraşamadım. ama lost ya, adet yerini bulsun istedim yine de.

gerçek john locke, rasyonalizm e karşı bir ampiristken, lost john locke si, aksine, kolektif bilinçaltını savunur. gerçek locke, tabula rasa yı savunup insan aklının deneyimlerle kazanıldığını ve deneyimerden önce hiç bir bilgi veya hazır paketin akılda bulunmadığını savunurken, lost locke si, adada halusinojen maddeler karıştırıp kaynatıp kolektif bilinçaltına, tüm zamana doğru yolculuklar yapar. "kader" , "ada" deyip durur.

gerçek david hume de bir ampiristtir ve hatta john locke den etkilenmiştir. insan özgürlüğünün sınırlı olduğunu yalnızca üç boyutta hareket edip, 4. boyut (zaman) da yalnızca ileri hareket edebildiğiyle açıklar. oysa lost david hume si aksine zaman boyutunda bir ileri bir geri oynayıp durur.

bence bu isimler ironiktir. belki de o isimlere "yanıldınız" mesajı verilmektedir. senaristler bir "neitsche is dead now" oyununa girişmiş olabilirler ünlü düşünürlere karşı.

yalnız david hume gerçeğin asla bilinemeyeceğini, yaşadıklarımızın birer yanılsama olduğunu da dile getirir.

bi de rousseu var ama sanırım onların isimleri farklı. yalnız bu bizim fransız devrimi rousseu suna göndermeyse eğer, zamanında david hume ile bir birleşip bir ayrılmaları var fikir bazında, ona işaret ediliyor olabilir.
    edmund burke ise tanımıyorum.

edit: bakunin de varmış. daha oraya gelmediydim dvd bazında izlemekteydim.
    (jimela morrison, 02.03.2008 23:35 ~ 03.03.2008 01:11)
  2. (bkz: sayid)
    (bkz: keyit)

olmadı sanırım.
    (hansvoralberg, 02.03.2008 23:51)
  3. (bkz: kate austen)
    (bkz: jane austen)
    (kaamos, 02.03.2008 23:56)
  4. (zeus, 03.03.2008 13:14)
  5. penelope widmore

penelope, yunan mitolojisinde odysseus'un karısıdır. odysseus denizde kaybolduğunda, ölmüş olmasına kesin gözüyle bakılırken kocasını 20 sene boyunca bekler. bu süre boyunca kendisine gelen bütün evlenme tekliflerini geri çevirir. kendisine 20 sene boyunca 108adet evlenme teklifi gelmiştir.
    (twinkle, 03.03.2008 13:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil