görseller
los amantes del circulo polarlos amantes del circulo polar
los amantes del circulo polarlos amantes del circulo polar
belki ilginizi çeker
  1. · los amantes del circulo polar
  2. · kutup çizgisi aşıkları
  3. · jeux d enfants
  4. · son şeyler ülkesinde
  5. · valiente
  6. · acı sonla biten filmler
  7. · business channel
  8. · kutup çizgisi aşıkları
  9. · sinitaivas
  10. · jeux d enfants
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  6. · kemal kılıçdaroğlu
  7. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  8. · kişinin büyüdüğünü anladığı an
  9. · elli yılın en iyi basın fotoğrafları

los amantes del circulo polar  

sayfa  / 2
  1. orjinal adı los amantes del circulo polar olan ispanyol fransız ortak yapımı bir julio medem filmi. rastlantılar çerçevesinde dönen olağan üstü bir romantik film olan kutup çizgisi aşıkları, insanı boşa yaşadığına inandırıyor. anlatımı çok ağır olmamakla beraber, imgesel öğeler irdelendiğinde çok derin anlamlar çıkıyor. son zamanların belki de en iyi romatik filmi olan bu enfes eser bittiğinde etkisi çok uzun süre bünyeden gitmiyor. amelie'yle neredeyse kafa kafaya güzellikte olmasına rağmen bu kadar sene gözlerden kaçması ise acı verici.film bittiğinde 5 dakika koltuktan kalkamadım, maruz kaldığım yoğun hissiyat bombardımanı yüzünden. bu kadar mutlu bir hikayenin insanı bu derece hüzne boğması ise başarısını kanıtlıyan en önemli öğe.****
    (dr conners, 14.10.2004 01:54 ~ 23.04.2005 02:36)
  2. http://www.unav.es/digilab/proyectosenl/2002/amantes_circulo_polar/fotos%20finales/colage.jpg
    (dr conners, 14.10.2004 02:17 ~ 20.10.2004 21:05)
  3. sonu mor adamlar fıkrası gibi olan filmdir. ama enfes bir filmdir. tesadüfler yumağı insana yok ebesinin ... ali sami dedirtsede kurgusu süper olan filmdir.
    (jkfl, 27.01.2007 00:44)
  4. (bkz: kutup çizgisi aşıkları)
    (dr conners, 18.02.2007 19:43 ~ 19:43)
  5. senaryosu bolca paul auster, özellikle de son şeyler ülkesinde okuduğu anlaşılan bir senarist tarafından kaleme alınmış hoş film.
    (haşmet asilkan, 22.05.2007 00:53)
  6. ispanyol sinemasının içinde hayvanlar gibi bir potansiyel barındırdığını insana bir kez daha kanıtlayan julio medem filmi. bertolucci'nin paris'te son tango için yaptığı meşhur tanıma selam ederek kutup çizgisi (keşke dairesi olaydı o) aşıkları için bir aşk filminden ziyade aşk üzerine bir film diyebiliriz. ender rastlanan güzellikte bir senaryosu ve kurgusu var kutup çizgisi aşıkları'nın: film boyunca döngüsel (hatta belki spiral) bir zaman anlayışı içinde, (kısır)döngüselliğin ince ince düşünülmüş binbir türlü tezahürüyle hemhal olan seyirci, kendi kuyruğunu ısırmanın acıyla karışık hazzını bir daha unutmamıyor.
    (veni vidi pipi, 22.05.2007 15:30)
  7. monica belluci'ye benzediğini yeni öğrenmiş yazar.
    (yineyenidenkobalamin, 11.11.2007 14:15)
  8. (bkz: ana)
    (bkz: otto)
    (bkz: palindrom)
    (bkz: döngü)
    (so so, 13.11.2007 01:09)
  9. otobüs çarpmış gibi hissettiren bir film.
    (ximxili, 22.01.2008 23:58)
  10. ana'nın gözlerinden otto kısmını tekrar izlememe konusunda kendime

ettiğim telkinlerin faydasız olduğunu az önce yüzümde kalmış olan

donmuş ifadeyle bana bir kez daha hatırlatan film.
    (mabel, 23.01.2008 00:08)
  11. jeux d'enfants, bu filmi 5 yıl sonrasından takip etmiş. ana joven ve sophie kowalsky'nin birbirine fiziki benzerliği dikkatlerden kaçmış olmamalı. otto'yu da birine benzeteceğiz dersek, paco de lucia'nın gençliğini tek geçerim.

dayanamadım beş dakika sonra şu edit'i yazmaya geldim: yani jeux d'enfants'da tek başına kalıp arada bir ziyaret edilen baba ekolüne kadar her şey teker teker tekrar bu filmden kopyalanmış, ayıp günah yahu.
    (wondrous, 25.01.2008 04:56 ~ 05:01)
  12. oldukça hoş , izlenmesi zevkli bir film. otto ve anna nın hikayeleri gerçekten insanı çekiyor. anna için daha güzel bir kız bulunabilir miymiş neymiş diye de sormadan edemiyorum. otto idare eder.
    (hplovecraft, 02.02.2008 23:30)
  13. filmi izledikten sonra insana hayatını şöyle bir gözden geçirip(bu sürede çok büyük bir ihtimal filmin etkisiyle hareket edilemez) yaşanılan tesadüfleri hatırlatmaya zorlayan bir film zira ben yaptım ordan biliyorum
    (tersdönenşemsiye, 15.03.2008 18:40 ~ 18.05.2008 12:50)
  14. öncelikle film hakkında diyeceğim izlediğimde beni zaman zaman bayan, zaman zaman heyecanlanan falan ve teknik olarak zerre kadar yorum yapabilecek birikime sahip olmadığım için yapamayacağım iyi bir filmdir.

yazar olanı için diyeceğim ise beni hiç baymayan, güldürüp heyecanlandırabilen bir yazardır. durduğu yerde durmayı sevmediği gibi seneye istanbulda olmayı planlamış sonraki sene için papua yenigine ile kayseri arasında bir seçim falan yapacak konuma gelip de fikir danışırsa şaşırmam. fikir danışıp önerilerimi değerlendirmesi baya önemli hissettiriyor. benim yüzden gidip kafasını bile kızıla boyadı ama tonunu tutturamadı. bu kadar zamandır tanışırız nickaltı falan filan yeni yazdım sebebi bak yazmazsan konuşmam falan demesi değildir. kesinlikle değildir. güzel girileri vardır. monica belluciye benzediğine aldanmayın ben benzetemedim. zaten o yüz testi beni kimlere kimlere benzetti bilemezsiniz. monicadan daha güzel zaten beş basar...
    (jellyjam, 20.03.2008 22:28 ~ 22:29)
  15. (bkz: aşk tesadüfleri sever)
    (celibon, 29.04.2008 21:33)
  16. medem* hastalığımı başlatan cicik bicik ötesi film.

ana'nın küçüklüğünü oynayan ufaklık gibi bir kızım olsun başka bişey istemiyorum lan!

http://img404.imageshack.us/...
    http://img337.imageshack.us/...
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 30.04.2008 01:49)
  17. izledikçe güzelleşen, güzelleştikçe kendini tekrar tekrar izleten, dünyayı gezme isteği uyandıran, acıtan, burkan, garip bir film.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (haşmet asilkan, 11.08.2008 20:00)
  18. oynayana da yönetene de izleyene de aşkolsun dedirten damar film
    (vonalı, 11.12.2008 01:02)
  19. hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlardan bir demet.
    (şiirbaz, 11.12.2008 01:05)
  20. (bkz: sinitaivas)
    (wondrous, 14.12.2008 01:26)
  21. tarife yer bırakmayan mükemmel film...

(bkz: o derece)
    (memories never die, 01.01.2009 16:34)
  22. sözlüğe geri dönsün, o güzel fimleri tekrar tekrar anlatsın istediğim 4. nesil yazar.
    (bkz: nickin yeter) *
    (firuze, 18.04.2009 14:45)
  23. rovaniemi'nin olağanüstü güzelliklerini bizlere gösteren film. ha film mi? mükemmel lan ne yorumu.

bu arada posta arabasını süren kadın aşırı bir şekilde christiane paul + björk /2 şeklindeki bir karışıma benziyor. yerim lan!
    (yubermis, 07.07.2009 10:07)
  24. hatırlayabildiğim bünyemde derin izler bırakan bir yapım olduğu, duygusal olarak damgalamış beni aynı sığırını kor demirle damgalayan çiftçiler gibi.

filmi hatırlamaya çalıştığımda zihnime çok küçük bir kaç parça geliyor ama bütünü hatırlamıyorum fakat bu durum yine de yüzümde bir tebessüm oluşmasını engellemiyor.aklımda kalan son iz, bir külube ve içinden geçen kutup çizgisi.
    (ilaç, 07.10.2009 09:14 ~ 09:45)
  25. "onun adını aklıma öylesine çok yazdım ki, işte burada şu anda hiçbir şeyi tamamlayamıyorum"*
    soğuk bir atmosferde çekilmesine rağmen, sıcacık bir aşk filmi. hatta 21 yıllık yaşamımda izlediğim en güzel film diyebilirim.
    bu filmde olanlar tesadüf değil de tevafuk silsilesiydi.ana ve otto’nun isimlerinin soldan sağa,sağdan sağa aynı şekilde okunuyor oluşundan tutun da, ana’nın mektuplarının otto’nun taşıması, filmin başında uçuşan kağıttan uçaklara kadar her şey analitik ve geometrik çerçeve içindeydi. ve bazen biz buna döngü diyorduk.
    ana kutup dairesindeki ilk anını anımsar;
    otto ve ana ders çalışmaktadır.otto ana’ya utangaç ve derin gözlerle bakar.o sırada ana da başını eğer ve otto’nun dudaklarını öper ve sonra otto’nun kalbini dinler. bu sırada arka planda ana’nın; "aşık olmak kolay değildir, arzu etmenin yanında onu duymalısın.kimsenin ottonun gibi kalbi yoktur ve benim gibi de" sözleri yer almaktadır.
    kızlar neden koşar? erkekler onları neden kovalar?bir "cesur ol cümlesi" her şeyi değiştirir mi? suçluluk duygusu her şeyi yıkar mı?
    çember hiçbir zaman tamamlanamaz, tamamlansaydı aşk olmazdı. tıpkı aşık veysel 'in "kavuşamazsın aşk olur "demesi gibi.
    hep böyle çıplak mı uyursun? *
    (mar adentro, 10.10.2009 01:14 ~ 14:13)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil