belki ilginizi çeker
  1. · makarnayı gözüyle süzen öğrenci
  2. · cep telefonu açılış mesajları
  3. · lorem ipsum dolor sit amet
  4. · mıgırca
  5. · asasdas
  6. · latince cümleler ve deyimler
  7. · dummy text
  8. · latince özdeyişler
  9. · lorem ipsum
  10. · web 2 0
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · google wave
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · michel del castillo
  9. · türklerin güneşe ayak basması

lorem ipsum  

1. web tasarımında text bölgelerini göstermek adına uygulanabilecek artık klasikleşmiş bir metindir lorem ipsum.
    latince tadında anlamsız kelimeler bütünü olmakla beraber nedensiz bi şekilde estetik hisler doğurur insan evladının içinde..temporary text ler için vazgeçilmez bir klasiktir ancak lorem ipsumun geçtiği her tasarımı hazır template sanan lamerler de bulunur elbette *

şöyle bir tanım yapmış dayılar...

what is lorem ipsum ?
    lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. lorem ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. it has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. it was popularised in the 1960s with the release of letraset sheets containing lorem ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like aldus pagemaker including versions of lorem ipsum.

lorem ipsum metni(bkz: http://www.lipsum.com) dan görülebilir.
    (radiance, 01.02.2005 23:26 ~ 23:29)
  2. bir anlamı olduğuna dair söylentiler komple efsanedir. çünkü kendisi bir 'generated text'dir. çeşitli parametreler belirlendikten sonra (bu kelimeden sonra bu gelebilir/gelemez, iki harfliden sonra iki harfli gelemez, vs. ) oluşturulmuş olan bir metindir. her derde devadır. bir paragrafta bütün harfleri görmenizi sağlar. boşlukları itinayla doldurur.
    (yallahtazyik, 19.03.2006 23:34)
  3. dikkati yazıdan çekip tasarıma yönlendirdiği külliyen bir yalan olan yazıdır. öyle ki karşıma ilk çıktığında bunun hangi dilde yazılmış olabileceğini, bütün bu yazılarda ne yazdığını öylesine merak etmiştim ki tasarımı falan gözüm görmedi. karşıma çıktıkça alıştım sandım ama bir gün merakıma engel olamadım itüsözlüğe girdim baktım ve aydınlandım. hatta bir css örneğinde adamın biri "i hate lorem ipsum" yazmış başlıklardan birine. acaba bir kişi midir diye de düşünmüştüm.
    (maya, 30.06.2006 17:38 ~ 13.08.2007 22:04)
  4. oluşturulmuş 1 paragraf, 70 kelime, 455 byte lorem ıpsum şu şekilde olabilmektedir:

"lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. morbi eu sem. donec mi. duis ultricies interdum ante. aliquam quis risus nec velit varius ullamcorper. vivamus sapien est, auctor commodo, varius at, molestie eget, ante. phasellus urna est, consectetuer eget, ultricies nec, aliquet sed, sapien. donec porta ante et odio. sed nunc arcu, pharetra id, facilisis in, congue vel, sem. donec et pede. aliquam erat volutpat. aenean commodo est at felis. "
    (ynitm ynits, 03.09.2006 10:06 ~ 10:08)
  5. (bkz: mıgırca)
    (floydrose, 03.02.2007 03:47)
  6. tasarımcıların duasıdır, şu şekildedir:

lorem ipsum dolor sit amet
    consectetur adipisicing elit
    lem yelid ve lem yüled
    velem yekün lehu küfuven ehad
    (camel, 05.02.2008 04:31)
  7. tasarım yaparken boş sayfaları elimdeki dostoyevski'ye ait roman metinleriyle dolduruyorken, varlığının farkına varınca "ulan adamlar bunun için bile metin üretmişler" diyerek sevdiğim şey. ta orta çağdan beri kullanılıyor olması da ayrı bir ilginç.
    (camel, 05.02.2008 04:34 ~ 04:35)
  8. şu adresten istediğiniz evsafta üretebildiğiniz "dummy text"ler.

(bkz: http://www.lorem-ipsum.info/...)
    (karizmatik, 05.02.2008 08:44)
  9. orjinal lorem ipsum'un kaynağı cicero'nun bir metnine dayanıyormuş. metnin bir anlamı yok, orjinal metinden bazı kelimeleri seçerek oluşturulmuş ama ilgilenen şu adrese bakabilir: http://en.wikipedia.org/...

mesela "lorem ipsum dolor sit amet" diye geçen ilk başlangıç cicero'nın metninde şöyle yer alıyor: neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet.
    (recai pengül, 30.09.2008 14:31)
  10. uzun blog tasarılarımda text kısmını en iyi dolduran ıvır zıvır yazısı.
    "acıyı seven, arayan ve ona sahip olmak isteyen hiç kimse yoktur. nedeni basit. çünkü o acıdır..."
    tagı ile felsefi bir boyut kazanmıştır. yalnız neden orjinal hali geleneksel latincedir bilinmez.
    dikkat dağıtma olayını da michigan üniversitesinde epey bir denek üzerinden incelenmiş ve
    öyle birşey olmadığını saptamışlar.
    (hapl0id, 31.01.2009 22:09)
  11. altıncı nesil, hoş gelmiş yazar.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 23.05.2009 03:41)
  12. açtığı başlıklarla beni ziyadesiyle güldürmüş altıncı nesil yazar.

(bkz: makarnayı gözüyle süzen öğrenci)
    (bkz: bakkala sigara ve ekmek alıp dönen bumerang)

ayrıca kendisini, başlıklarda türkçe karakterler kullanmaya davet ediyorum.
    (dünyayı kurcalayan adam, 23.05.2009 18:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil