olağanüstü sese sahip dehşet insan üstü varlık. kölen olayım kamçıla beni, arpin olayım tırnakla beni, piyanon olayım çal beni, gitarın olayım sar beni öf o ne ses be...
sesi sanat olan kadın. sadece cerkes müziğiyle değil türk, arap, kelt, bask, rus, hindu, fars müziğiyle de ilgilenmektedir. kendisi bir halka mal edilemez. o dünyanındır. kaldı ki çerkes merkes de de değildir, sadece bir tarafı irlandalı bir kelt ailesindendir.
sesiyle beni benden alan ,şarkılarında türk ve arap ezgilerini ve birçok müzik aletini birarada kullanan ,snow şarkısı harika olan ,böyle bir ses ve yorum yok dedirten. tam anlamıyla büyüleyici ses...
(bkz: coventry carol)
(bkz: all souls night)
(bkz: santiago)
(bkz: blacksmith)
(bkz: full circle)
dünyanın en etkileyici seslerinden birine sahip kanadalı sanatçı.kelt müziği denince akla ilk gelenlerden...adını bilmeseniz bile bir kaç şarkısını mutlaka duymuşsunuzdur.98'de nişanlısının ölümü üzerine müziği bırakmıştır kendisi,fakat son zamanlarda yeniden gaza gelip yeni albümün kayıtlarına başlamıştır.özellikle the book of secrets, the mask and mirror ve the visit albümleri mutlaka dinlenilmelidir.
2006 sonbaharında çıkaracağı ve türk,yunan,bizans,osmanlı, ispanyol tandanslı albümü an ancient muse ile özlem gidertecek yeryüzüne numune olarak gönderilmiş melek. albümde yer alacağı duyurulan parçalar:
sesiyle anı durduran, etraftaki herşeyi yok saydıran, ölmeden önce her insan evladının mutlaka en az bir kere dinlemesi gereken, özellikle "greensleeves " i yorumuyla daha da bi yüceleşen kadın.
kafa dumanlıyken ya da ders çalışırken dinlenmesi gereken insanlardan biri. new age deyince sanırım herkesin aklına o gelir. wiccan dance ve dante's prayer ne yapıp edip dinlenmelidir. ses tonuyla insanın ayağını yerden kesiyor bu güzide sesli ablamız. ayrıca zamanında, kilise müzikleri yapıyor gençleri hristiyanlığa özendiriyor diye ota boka saldıran zekeriya beyazdan o da nasibini almıştı.